Η Έλενα Παπαδοπούλου το “άγριο κορίτσι” του Σύριζα στην μάχη με την τρόϊκα Reviewed by Momizat on . Με κεντρικό σύνθημα «τόπο στα νιάτα» προχωρά η κυβέρνηση στην κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών και βέβαια "μπροστάρησα" στη μάχη αυτή η συμ Με κεντρικό σύνθημα «τόπο στα νιάτα» προχωρά η κυβέρνηση στην κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών και βέβαια "μπροστάρησα" στη μάχη αυτή η συμ Rating: 0

Η Έλενα Παπαδοπούλου το “άγριο κορίτσι” του Σύριζα στην μάχη με την τρόϊκα

Η Έλενα Παπαδοπούλου το “άγριο κορίτσι” του Σύριζα στην μάχη με την τρόϊκα

Με κεντρικό σύνθημα «τόπο στα νιάτα» προχωρά η κυβέρνηση στην κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών και βέβαια “μπροστάρησα” στη μάχη αυτή η συμπολίτισσα Έλενα Παπαδοπούλου. 

Είναι η μόνη γυναίκα στην ομάδα κρούσης των οικονομολόγων, που δίνουν τη μάχη των αριθμών . Προέρχεται από μία έντονα πολιτικοποιημένη οικογένεια  ενώ οι γνώσεις που έχει σε οικονομικά θέματα είναι το δυνατό χαρτί της.

Η Έλενα Παπαδοπούλου είναι ένα πνεύμα ανήσυχο που έχει δραστηριοποιηθεί σε διαφορετικούς τομείς.  

Η Έλενα είναι Γενική Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής  ενώ ενδεικτικά αναφέρεται πως ήταν ειδική σύμβουλος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έχει συνεργαστεί ως ερευνήτρια με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Με μεγάλη εμπειρία σε θέματα μακροοικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής έχει γράψει αρκετά άρθρα και επιμελήθηκε μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη το βιβλίο «Public Debt and Austerity in the EU» (Δημόσιο Χρέος και Λιτότητα στην ΕΕ).

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς .

Σχόλια (5)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή