"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

34 C
Trikala

Η “έξυπνη” πόλη των Τρικάλων δεν γλίτωσε από την πλημμύρα, γιατί ποτέ δεν ήταν έξυπνη – της Λέλας Κατεχάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λέλα Κατεχάκη : 
Στα παλιά σας τα παπούτσια έχετε τα Τρίκαλα κύριε Δημήτρη Παπαστεργίου ή αλλιώς: Καινούργιο κοσκινάκι μου και Πού να σε κρεμάσω.
Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023, από νωρίς το πρωί η πόλη των Τρικάλων πλήττονταν ανελέητα με πρωτοφανή σφοδρότητα από την κακοκαιρία Daniel.
Ήταν ήδη από την προηγούμενη ημέρα γνωστό από τα μετεωρολογικά δελτία ότι το επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο που είχε πλήξει με μανία την Μαγνησία, το Πήλιο και την πόλη του Βόλου, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και αγνοούμενους, θα κινούνταν απειλητικά προς το κέντρο της Θεσσαλίας, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023, η κακοκαιρία σάρωνε τα Τρίκαλα που βρίσκονταν με αλλεπάλληλες αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης με lock down λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Με μήνυμα του 112 είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ενώ από τα ξημερώματα, με σχετική απόφαση, τα καταστήματα, οι λαϊκές αγορές και οι δημόσιες υπηρεσίες στον Δήμο Τρικκαίων ήταν κλειστά.
Ανοιχτά ήταν μόνο φαρμακεία, είδη τροφίμων και πρατήρια καυσίμων.
Η στάθμη του ποταμού Ληθαίου που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων ανέβαινε συνεχώς, δρόμοι, σπίτια, γειτονιές, καταστήματα επιχειρήσεις εντός της πόλης πλημμύριζαν από νωρίς το πρωί το ένα μετά το άλλο, κτηνοτροφικές μονάδες έξω από την πόλη πνίγονταν, ζώα πνίγονταν, περιουσίες χάνονταν, ανθρώπινες ζωές απειλούνταν… και ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, νυν υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον Ιούνιο του 2023 – εκείνος που στις πλάτες της πλαστής “έξυπνης” πόλης έχτισε πολιτική καριέρα και βρέθηκε σε μια νύχτα υπουργός εγκαταλείποντας την πόλη ως απέραντο εργοτάξιο με ξεκοιλιασμένη κεντρική πλατεία και δεκάδες δρόμους νταμάρια – ενώ τα Τρίκαλα πνίγονταν, την ίδια στιγμή αναρτούσε στις 3 προσωπικές του σελίδες στο facebook, με υπερηφάνεια και συνοδεία χαμογελαστής φωτογραφίας, δημοσίευση για το τι επρόκειτο να παρουσιάσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "01:12 χρήστης Dimitris Papastergiou είναι με τους Dimitris Papastergiou III και Dimitris Papastergiou II. 16λ.. Στην 87η ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε την πρώτη έκδοση του gov.gr με Τεχνητή Νοημοσύνη. Οι πολίτες χρησιψοποιώντας φυσική γλώσσα, θα έχουν τη δυνατότητα θέτουν ερωτήματα και να λαμβάνουν απαντήσεις, αλληλοεπιδρώντας με το κράτος ευκολότερα και αμεσότερα! Το Κράτος αλλάζει, ακούει, αλληλοεπιδρά και προσπαθεί καθημερινά να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων. #mindigitalg #govai #naftemporiki ΗΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ To gov.gr πατάει σύντομα enter στην Τεχνητή.Νοημοσύνη. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ Υπουργός φιακήςΔιακυβέρντης ΣΥΝΕΝΤΕΥΕΗ. To gov.gr πατάει στηνΤε Νοημοσύνη"
“Το Κράτος αλλάζει, ακούει, αλληλοεπιδρά και προσπαθεί καθημερινά να διευκολύνει την ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων” έγραφε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του για την τεχνιτή νοημοσύνη που μπαίνει στο gov.gr …
Λίγο μετά, αναγκάστηκε να την κατεβάσει λόγω του καταιγισμού των αρνητικών σχολίων από δεκάδες πολίτες κάτω από την σχετική ανάρτηση. Μαζί με την ανάρτηση κατέβηκαν και τα σχόλια των πολιτών, φυσικά…
Εδώ, στα Τρίκαλα, στην πόλη του Ληθαίου ποταμού γεννηθήκατε και μεγαλώσατε, δεν ξέρατε τι είναι ικανός να κάνει στην πόλη και τα χωριά ο Ληθαίος και οι παραπόταμοί του, σε μεγάλη νεροποντή, κ. Παπαστεργίου;
Πνίγηκε ο κάμπος των Τρικάλων μαζί με τα χωριά του, αν δεν το πήρατε χαμπάρι.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Υπάρχει και η λέξη Ενσυναίσθηση στην πλούσια ελληνική μας γλώσσα. Και η λέξη Σεβασμός. Σας ενημερώνω, γιατί δεν γνωρίζω, αν στη γλώσσα της τεχνίτης νοημοσύνης συμπεριλαμβάνονται αυτές οι λέξεις.
Αν η έπαρση και η αλαζονεία της εξουσίας δεν σας άφησε να το αντιληφθείτε την ώρα της πλημμύρας και για σας προείχε η προσωπική σας προβολή εκείνη τη μέρα, η “έξυπνη” πόλη, επικοινωνιακό δημιούργημά σας, μεθοδικός μοχλός ανέλιξης της πολιτικής σας καριέρας, κ. Παπαστεργίου, πνίγηκε!
Η υποτιθέμενη, η στα χαρτιά μόνο, “εξυπνάδα” της πόλης των Τρικάλων δεν την έσωσε από την πλημμύρα. Ξέρετε γιατί; Γιατί ποτέ δεν ήταν στα αλήθεια έξυπνη κι εσείς πρώτος απ’ όλους, αυτό το γνωρίζετε καλά.
Έξυπνοι είναι αυτοί που επικοινωνιακά χρησιμοποίησαν την λέξη “έξυπνη” για μια πόλη που είναι σαν όλες τις άλλες της Ελλάδας και πήραν μαζί τους και τα ΜΜΕ.
Δεν αγαπάτε τα Τρίκαλα, κ. Παπαστεργίου – την πόλη που εγκαταλείψατε αλλά που ακόμη θέλετε να είστε ο αφέντης της, ο ανώτατος άρχοντας που θέλει να ρυθμίζει εν όψει των Δημοτικών Εκλογών τις διαδικασίες στην δημοτική σας ομάδα και όχι μόνο – καθώς δεν μπορεί να υφίσταται Αγάπη χωρίς Σεβασμό. Αγαπώ σημαίνει πονάω. Συμπάσχω. Όλα τα άλλα, δεν είναι αγάπη, δεν είναι νοιάξιμο, αλλά Εγωισμός για επικράτηση.
ΥΣ: Η ανάρτησή σας της 6ης Σεπτεμβρίου 2023 σχετική με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αγαπητέ κ. Παπαστεργίου, την μέρα και την ώρα της μεγάλης κακοκαιρίας, ενώ η στάθμη των νερών στον Ληθαίο ανέβαινε απειλητικά, το λιγότερο που μου έφερε στο νου, ήταν έφηβο που πήρε δώρο καινούργιο υπολογιστή, τελευταίο μοντέλο της τεχνολογίας κι έχει τρελαθεί από την χαρά του και δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από την πάρτη του και το καινούργιο κοσκινάκι του και Πού να το κρεμάσει.
Λέλα Κατεχάκη, 9 Σεπτεμβρίου 2023, Τρίκαλα Θεσσαλίας.

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΄’Αγαπητή Κυρια δέν σας γνωρίζω. Σας συγχαίρω όμως θερμά.΄΄Οσα αναφέρετε είναι όλα άληθή. Ή γιαγιά μου ή ΓΙΩΡΓΑΙΝΑ [ πέθανε 104 έτών ] μου είχε πεί όταν ήμουν μικρός οτι τό μυρμίγκι όταν θέλει να χαθεί βγάζει φτερά. Ή κοινωνία τών Τρικάλων είναι έτοιμη νά πατησει τό ΕΝΤΕΡ καί νά τόν έξαφανίσει πολιτικά .

 2. Το λιγότερο που μου έρχεται στο νου, διαβάζοντας το κείμενο που δημοσίευσε η κυρία Κατεχάκη, είναι ότι τον ξεφτίλισε τον “Έξυπνο” υπουργό του επιτελικού…χαμαιτυπ€ίου.
  VangZantíris

 3. Επιτρέψτε μου να έχω μια διαφορετική άποψη στο άρθρο σας,από το οποίο είναι έκδηλη η εμπάθεια σας απέναντι σε πρόσωπα και γεγονότα.
  Πιθανολογώ πως τουλάχιστο για λόγους ευπρέπειας θα με διαβάσετε…

  Διαβάζω για -πλαστή έξυπνη πόλη,χτίσιμο πολιτικής καριερας-υπουργός σε μια νύχτα-εγκατάλειψη και αδιαφορία εργοταξίου κεντρικής πλατείας-την ώρα που πνιγόταν όπως λέτε η πόλη,έκανε αναρτήσεις τις οποίες μετά κατέβαζε,και τα σχόλια των δυσαρεστημένων πολιτών κλπ
  Και αναρωτιέμαι πόσο αλήθεια η ψέματα είναι αυτά που γράφετε.

  Δε νομίζω να έχτισε ο πρώην Δήμαρχος πολιτική καριέρα ούτε να εγκατάλειψε τα έργα στην κεντρική πλατεία…η απόφαση του Πρωθυπουργού πιστέψτε με ήταν και για τον ίδιο,κεραυνός εν αίθρια,αφού δέχτηκε αυτή την πρόκληση,εκ των πραγμάτων έπρεπε άμεσα να αλλάξει καθήκοντα και στο μεταίχμιο τα έργα περάσανε στον νεο Δήμαρχο σας,ενώ εσείς διαλαλείται πως τα εγκατάλειψε…
  Αν ασχολείστε με τα πολιτικά δρώμενα θα δείτε πως όλη η κυβέρνηση ετοιμαζόταν για την παρουσίαση των φακέλων αλλά και των μελλοντικών σχεδίων στη ΔΕΘ ως είθισται…στο μεταξύ δυστυχώς μετα τις εξελίξεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοινώνει την ακύρωση της εμφάνισης του στη ΔΕΘ εν συνέχεια και όλη η κυβέρνηση και ο κάθε υπουργός απέσυρε τις όποιες αναρτήσεις σχετικά…αντιθέτως εσείς αναφέρετε πως αναγκάστηκε,λόγω της κατακραυγής και των σχολίων εναντίων του,το οποίο δεν είναι αληθές…παρόλα αυτά με έπαρση συνεχίζεται να ξέρετε πως ο Πρώην Δήμαρχος Τρικάλων δεν αγαπάει τα Τρίκαλα…κάτι που όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά έχουν μόνο τα αντίθετα να σας πούνε…τον θυμαμαι παλαιότερα να συμμετέχει ενεργά και εθελοντικά, υποστηριζοντασ Δράσεις που βελτιώνουν την πόλη…τον θυμαμαι να βρίσκεται εκτός,για σπουδές και νοερά ήταν πάντα στην πόλη που θέλησε να αλλάξει και άλλαξε…ακόμη να εκφράζει στους κοντινούς του ανθρώπους το όραμα για την πολη των Τρικάλων πολύ πριν θέσει τον εαυτό του στην κρίση της τοπικής κοινωνίας.
  Μου αρέσει το δίκαιο και η αλήθεια η οποία απέχει από το άρθρο σας,κατά την δική μου κρίση πάντα.

  Επίσης αυτές τις ώρες είναι πολύ εύκολο και εύφορο το έδαφος,για συνωμοσιολογίες,διχόνοια και λαϊκισμό…δυστυχώς τυγχάνει να παρατηρείτε η ίδια γραμμή από πολλούς που εναντιώνονται στις κυβερνητικές επιλογές όλος τυχαίως!!
  Οι μερες του διχασμού έχουν παρέλθει ενω κάποιοι επενδύουν ακόμη σ αυτές.

  Αυτές τις ημέρες θα ακούσετε και τους άμοιρους επιστήμονες (ήρθε η στιγμή που θα πρέπει να τους ακούμε σ αυτή τη χώρα)Γεωλόγους,Δασολόγους να αναλύουν την συγκεκριμένη καταστροφή,λέγοντας για πρωτοφανή ποσοστά νερού ανά κυβικό μέτρο,να λένε ιστορικά από τα αρχαία χρόνια πως αυτές οι περιοχές ήταν λίμνες και πως υπάρχει εκ του φυσικού αυτή η τάση την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν ως φυσιολογική …να συμβαίνει ανα 100 περίπου χρόνια…προσθέτοντας πως δεν μπορούν έργα ανθρώπινα αντιπλημμυρικά να σώσουν από μια τέτοια καταστροφή!!

  • Επειδή ακριβώς ακούμε τους άμοιρους επιστήμονες που οι αδιάφοροι(για να μην χαρακτηρίσω αλλιώς) ποτέ δεν άκουσαν, καλύτερα μην λέτε τίποτα. Σύντομα θα αρχίσουμε να σας παραθέτουμε τις παραλείψεις των αρχών οι οποίες συνέβαλαν στο να πλημμυρίσουν σπίτια που ΔΕΝ θα έπρεπε να πλημμυρίσουν. Προς το καθαρίζουμε μόλις τελειώσουμε από το καθάρισμα θα αρχίσουν να πέφτουν οι καταγγελίες σαν το χαλάζι. Να είστε σίγουροι γι΄αυτό.

  • Serif Salabi από πότε η διατύπωση πραγματικών γεγονότων και καταστάσεων είναι εμπάθεια απέναντι σε ένα πρόσωπο; αντιθέτως εσείς βγαίνετε σαν παπαγαλάκι της κυβέρνησης και μιλάτε για κλιματική κρίση, για αδυναμία ανθρώπινων αντιπλημμυρικών έργων απέναντι σε μια τέτοια καταστροφή και ότι επιτέλους πρέπει να ακούσουμε τους άμοιρους επιστήμονες τους οποίους επιδεικτικά και εγκληματικά αγνοήσατε!

  • Καλως το δημαρχο που εγινε πολιτικαντης ! Αλλα ειδικα για δημαρχους εχει ο λαος μας λαικες ρησεις γεματες σοφια απο την μακραιωνα υπαρξη & αεναη παραμονη του στον πλανητη, οταν λεει: – -” Απο δημαρχος κλητηρας” μονο που οι νεες συνθηκες μαλλον επιβαλλουν ως & εδω αναγκαια τροποποιηση, οπως : Απο δημαρχος τερμινεϊτορ, αν οχι φονιας !

 4. Αν ασχολείστε με τα ελληνικά, μάθετέ τα επιτέλους και διορθώστε τα “διαλαλείται”, “εναντίων”, “παρατηρείτε” σε “διαλαλείτε”, “εναντίον”, “παρατηρείται”. Μη σκοτώνετε τη γλώσσα με αυτά, αλλά και άλλα εκτρώματα από τα οποία βρίθει το κείμενό σας…κι αφήστε το γλ€ιψιμο στον καθένα…Δεν ανήκω σε κανέναν και σε καμία παράταξη, εν αντιθέσει με εσάς…
  @@ σπουδές – μιας και αναφέρατε για σπουδές κλπ – έκαναν οι ΔΑΠίτες και εν συνεχεία ΟΝΝΕΔίτες. Θέματα έτοιμα έπαιρναν πολλοί από @@ καθηγητές. ΆχρΗστ@ καθιζήμ@τ@ ήταν και είναι, που χτίζουν πολιτική καριέρα και βιοπορίζονται τοιουτοτρόπως, επειδή ο κόσμος είναι κολλημένος στο ότι αυτοί οι “Άριστοι” – αλλά στην πραγματικότητα είναι @χρΗστοι – είναι προσωπικότητες που θα πάνε τον τόπο μπροστά.
  Αυτά τα ολίγα….
  Μακάρι να γίνουν καταγγελίες για τις ελλείψεις…Θα παραιτηθούν κάποιοι…και εν συνεχεία θα επιστρέψουν, όπως ο Καραμ@ν λης με τα Τέμπη…Δυστυχώς.

 5. Συγχαρητήρια Λέλα μου βάλατε στη σωστή διάσταση τα προβλήματα της έξυπνης Πόλης των Τρικάλων και αποδώσατε τις ευθύνες εκεί που έπρεπε…..δεν είδα ένα συγνώμη από την Περιφέρεια και τη Δημοτική αρχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης