"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Η “έξυπνη” πόλη των Τρικάλων δεν γλίτωσε από την πλημμύρα, γιατί ποτέ δεν ήταν έξυπνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα παλιά σας τα παπούτσια έχετε τα Τρίκαλα κύριε Δημήτρη Παπαστεργίου ή αλλιώς: Καινούργιο κοσκινάκι μου και Πού να σε κρεμάσω.
Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023, από νωρίς το πρωί η πόλη των Τρικάλων πλήττονταν ανελέητα με πρωτοφανή σφοδρότητα από την κακοκαιρία Daniel.
Ήταν ήδη από την προηγούμενη ημέρα γνωστό από τα μετεωρολογικά δελτία ότι το επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο που είχε πλήξει με μανία την Μαγνησία, το Πήλιο και την πόλη του Βόλου, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και αγνοούμενους, θα κινούνταν απειλητικά προς το κέντρο της Θεσσαλίας, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023, η κακοκαιρία σάρωνε τα Τρίκαλα που βρίσκονταν με αλλεπάλληλες αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης με lock down λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Με μήνυμα του 112 είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ενώ από τα ξημερώματα, με σχετική απόφαση, τα καταστήματα, οι λαϊκές αγορές και οι δημόσιες υπηρεσίες στον Δήμο Τρικκαίων ήταν κλειστά.
Ανοιχτά ήταν μόνο φαρμακεία, είδη τροφίμων και πρατήρια καυσίμων.
Η στάθμη του ποταμού Ληθαίου που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων ανέβαινε συνεχώς, δρόμοι, σπίτια, γειτονιές, καταστήματα επιχειρήσεις εντός της πόλης πλημμύριζαν από νωρίς το πρωί το ένα μετά το άλλο, κτηνοτροφικές μονάδες έξω από την πόλη πνίγονταν, ζώα πνίγονταν, περιουσίες χάνονταν, ανθρώπινες ζωές απειλούνταν… και ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, νυν υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον Ιούνιο του 2023 – εκείνος που στις πλάτες της πλαστής “έξυπνης” πόλης έχτισε πολιτική καριέρα και βρέθηκε σε μια νύχτα υπουργός εγκαταλείποντας την πόλη ως απέραντο εργοτάξιο με ξεκοιλιασμένη κεντρική πλατεία και δεκάδες δρόμους νταμάρια – ενώ τα Τρίκαλα πνίγονταν, την ίδια στιγμή αναρτούσε στις 3 προσωπικές του σελίδες στο facebook, με υπερηφάνεια και συνοδεία χαμογελαστής φωτογραφίας, δημοσίευση για το τι επρόκειτο να παρουσιάσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "01:12 χρήστης Dimitris Papastergiou είναι με τους Dimitris Papastergiou III και Dimitris Papastergiou II. 16λ.. Στην 87η ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε την πρώτη έκδοση του gov.gr με Τεχνητή Νοημοσύνη. Οι πολίτες χρησιψοποιώντας φυσική γλώσσα, θα έχουν τη δυνατότητα θέτουν ερωτήματα και να λαμβάνουν απαντήσεις, αλληλοεπιδρώντας με το κράτος ευκολότερα και αμεσότερα! Το Κράτος αλλάζει, ακούει, αλληλοεπιδρά και προσπαθεί καθημερινά να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων. #mindigitalg #govai #naftemporiki ΗΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ To gov.gr πατάει σύντομα enter στην Τεχνητή.Νοημοσύνη. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ Υπουργός φιακήςΔιακυβέρντης ΣΥΝΕΝΤΕΥΕΗ. To gov.gr πατάει στηνΤε Νοημοσύνη"
“Το Κράτος αλλάζει, ακούει, αλληλοεπιδρά και προσπαθεί καθημερινά να διευκολύνει την ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων” έγραφε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του για την τεχνιτή νοημοσύνη που μπαίνει στο gov.gr …
Λίγο μετά, αναγκάστηκε να την κατεβάσει λόγω του καταιγισμού των αρνητικών σχολίων από δεκάδες πολίτες κάτω από την σχετική ανάρτηση. Μαζί με την ανάρτηση κατέβηκαν και τα σχόλια των πολιτών, φυσικά…
Εδώ, στα Τρίκαλα, στην πόλη του Ληθαίου ποταμού γεννηθήκατε και μεγαλώσατε, δεν ξέρατε τι είναι ικανός να κάνει στην πόλη και τα χωριά ο Ληθαίος και οι παραπόταμοί του, σε μεγάλη νεροποντή, κ. Παπαστεργίου;
Πνίγηκε ο κάμπος των Τρικάλων μαζί με τα χωριά του, αν δεν το πήρατε χαμπάρι.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Υπάρχει και η λέξη Ενσυναίσθηση στην πλούσια ελληνική μας γλώσσα. Και η λέξη Σεβασμός. Σας ενημερώνω, γιατί δεν γνωρίζω, αν στη γλώσσα της τεχνίτης νοημοσύνης συμπεριλαμβάνονται αυτές οι λέξεις.
Αν η έπαρση και η αλαζονεία της εξουσίας δεν σας άφησε να το αντιληφθείτε την ώρα της πλημμύρας και για σας προείχε η προσωπική σας προβολή εκείνη τη μέρα, η “έξυπνη” πόλη, επικοινωνιακό δημιούργημά σας, μεθοδικός μοχλός ανέλιξης της πολιτικής σας καριέρας, κ. Παπαστεργίου, πνίγηκε!
Η υποτιθέμενη, η στα χαρτιά μόνο, “εξυπνάδα” της πόλης των Τρικάλων δεν την έσωσε από την πλημμύρα. Ξέρετε γιατί; Γιατί ποτέ δεν ήταν στα αλήθεια έξυπνη κι εσείς πρώτος απ’ όλους, αυτό το γνωρίζετε καλά.
Έξυπνοι είναι αυτοί που επικοινωνιακά χρησιμοποίησαν την λέξη “έξυπνη” για μια πόλη που είναι σαν όλες τις άλλες της Ελλάδας και πήραν μαζί τους και τα ΜΜΕ.
Δεν αγαπάτε τα Τρίκαλα, κ. Παπαστεργίου – την πόλη που εγκαταλείψατε αλλά που ακόμη θέλετε να είστε ο αφέντης της, ο ανώτατος άρχοντας που θέλει να ρυθμίζει εν όψει των Δημοτικών Εκλογών τις διαδικασίες στην δημοτική σας ομάδα και όχι μόνο – καθώς δεν μπορεί να υφίσταται Αγάπη χωρίς Σεβασμό. Αγαπώ σημαίνει πονάω. Συμπάσχω. Όλα τα άλλα, δεν είναι αγάπη, δεν είναι νοιάξιμο, αλλά Εγωισμός για επικράτηση.
ΥΣ: Η ανάρτησή σας της 6ης Σεπτεμβρίου 2023 σχετική με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αγαπητέ κ. Παπαστεργίου, την μέρα και την ώρα της μεγάλης κακοκαιρίας, ενώ η στάθμη των νερών στον Ληθαίο ανέβαινε απειλητικά, το λιγότερο που μου έφερε στο νου, ήταν έφηβο που πήρε δώρο καινούργιο υπολογιστή, τελευταίο μοντέλο της τεχνολογίας κι έχει τρελαθεί από την χαρά του και δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από την πάρτη του και το καινούργιο κοσκινάκι του και Πού να το κρεμάσει.
Λέλα Κατεχάκη, 9 Σεπτεμβρίου 2023, Τρίκαλα Θεσσαλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης