Η έρημος «καταπίνει» το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι – Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την ανακατάληψη της φύσης Reviewed by Momizat on . Παρά τις επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων για εντυπωσιακές κατασκευές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η αργή κίνηση των αμμόλοφων και οι σποραδικές αμμοθύελλες αρκ Παρά τις επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων για εντυπωσιακές κατασκευές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η αργή κίνηση των αμμόλοφων και οι σποραδικές αμμοθύελλες αρκ Rating: 0

Η έρημος «καταπίνει» το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι – Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την ανακατάληψη της φύσης

Η έρημος «καταπίνει» το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι – Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την ανακατάληψη της φύσης

Παρά τις επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων για εντυπωσιακές κατασκευές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η αργή κίνηση των αμμόλοφων και οι σποραδικές αμμοθύελλες αρκούν για να επιστρέψει «δριμύτερη» η έρημος, καλύπτοντας τα ανθρώπινα έργα.

Με τη βοήθεια drone και φωτογραφικών μηχανών υψηλής ευκρίνειας, ο Αυστραλός φωτογράφος Ιρενάεους Χερόκ, απαθανάτισε αυτή την, άλλοτε αργή και άλλοτε απότομη, κυματώδη κίνηση της ερήμου που εξαπλώνεται πάνω από τεχνητούς κήπους και περιφερειακές οδικές αρτηρίες των πόλεων που αψηφούν τις αντίξοες συνθήκες.

Ο Χερόκ ειδικεύεται στις φωτογραφίες τοπίων και πορτρέτων και αντλεί την έμπνευση του από τους Μεγάλους Δασκάλους της ζωγραφικής τέχνης και του σινεμά.

Σε αυτή τη σειρά φωτογραφιών, ο εμπνευσμένος καλλιτέχνης αποτυπώνει την αέναη μάχη μεταξύ της φύσης και των ανθρώπων στις ερημικές εκτάσεις της Μέσης Ανατολής.

Μέσα σε λίγες δεκαετίες, το Ντουμπάι μετατράπηκε από ταπεινό ψαροχώρι σε νευραλγική μητρόπολη του κόσμου, αλλά οι φωτογραφίες του Χερόκ είναι εδώ για να μας υπενθυμίζουν πως η Φύση σχεδόν πάντα επιστρέφει εκεί από όπου εκδιώχθηκε.

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή