Η αγροτιά στις επάλξεις εδώ και 107 χρόνια Reviewed by Momizat on . Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Καλυβίων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η εκδήλωση με αφορμή τα 107 χρό Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Καλυβίων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η εκδήλωση με αφορμή τα 107 χρό Rating: 0

Η αγροτιά στις επάλξεις εδώ και 107 χρόνια

Η αγροτιά στις επάλξεις εδώ και 107 χρόνια

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Καλυβίων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η εκδήλωση με αφορμή τα 107 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Αγροτικού Συλλόγου στην Ελλάδα. Πλήθος ανθρώπων γέμισε τον χώρο, διατρανώνοντας τη σπουδαιότητα του νευραλγικού αγροτικού τομέα και διαμηνύοντας την επιτακτική ανάγκη της στήριξης του. Στις ομιλίες τους οι δύο πρώην υπουργοί Γεωργίας, Σωτήρης Χατζηγάκης και Στέφανος Τζουμάκας, καθώς και ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλη Μπούτα,  επεσήμαναν τα προβλήματα που έχουν επιφέρει τα μνημόνια στον αγροτικό κόσμο, ενώ παράλληλα δεν έκρυψαν την απογοήτευση τους για την πορεία της αγροτικής οικονομίας. Το επιστέγασμα της εκδήλωσης ήταν, πέραν της επισήμανσης των τιτάνιων προβλημάτων της αγροτιάς, η σπουδαιότητα της αντιμετώπισης τους και η ανάγκη της μαζικής διεκδίκησης δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα και τείνουν να εξαφανιστούν.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο καθηγητής κ. Ευθ. Κουφογιάννης αναφέρθηκε στις κορυφαίες στιγμές αντίστασης των Μεγαλοκαλυβιωτών από την περίοδο της τσιφλικοκρατούμενης περιοχής τους έως και τη δεκαετία του 1990 με τα γνωστά επεισόδια της ΕΛΒΙΚ. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στις οποίες ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Γιαννούλας απένειμε τιμητικές πλακέτες στους απογόνους ανθρώπων που πρωτοστάτησαν στους αγώνες και ύψωσαν το ανάστημα τους εκείνα τα πέτρινα χρόνια απέναντι στους μεγαλοτσιφλικάδες.  Tην εκδήλωση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Σάκης Κωστούλας ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας, οι αντιδήμαρχοι κ. Μυσιρλής και Σπανός, εκπρόσωποι των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Φυσάει Κόντρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, και πολλοί κάτοικοι του χωριού.

* Οι φωτό ανοίγουν σε νέα καρτέλα

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή