Η αδιαφορία για την επαρχία οδηγεί σε νέο κλείσιμο σχολείων στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του προς τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης έχει ζητήσει να υποβάλλουν τις προτάσεις – εισηγήσεις τους για τις μεταβολές Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του προς τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης έχει ζητήσει να υποβάλλουν τις προτάσεις – εισηγήσεις τους για τις μεταβολές Rating: 0

Η αδιαφορία για την επαρχία οδηγεί σε νέο κλείσιμο σχολείων στα Τρίκαλα

Η αδιαφορία για την επαρχία οδηγεί σε νέο κλείσιμο σχολείων στα Τρίκαλα

Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του προς τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης έχει ζητήσει να υποβάλλουν τις προτάσεις – εισηγήσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους για το επόμενο σχολικό έτος (2014-2015)

Πρόκειται κυρίως για σχολεία απομακρυσμένων περιοχών όπου έχει ελαττωθεί ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν σε αυτά.

Αναλυτικά η πρόταση για κατάργηση προβλέπει:

Δημοτικά: Βαλκάνου Πύλης, Βλαχάβας Καλαμπάκας, Κορυφής Πύλης, Παλαιοχωρίου Γαρδικίου Πύλης και Πετροχωρίου Πύλης.

Νηπιαγωγεία: Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης, Αγναντιάς Καλαμπάκας, Βυτουμά Καλαμπάκας, Κεραμιδίου Φαρκαδόνας, Λόγγου Τρικκαίων, Περιστέρας Καλαμπάκας, Πηνειάδας Φαρκαδόνας.

Υποβιβάζονται ακόμα 11 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού. Πρόκειται για τα δημοτικά σχολεία Γλίνους από διθέσιο/μονοθέσιο, ολοήμερο Γοργογυρίου από διθέσιο/μονοθέσιο, 1ο Ειδικό δημοτικό σχολείο Καλαμπάκας από διθέσιο/μονοθέσιο, Λυγαριάς από τριθέσιο/διθέσιο, Πατουλιάς από τριθέσιο/διθέσιο, ολοήμερο Ριζώματος από εξαθέσιο/τετραθέσιο, ολοήμερο 5ο Τρικάλων από δωδεκαθέσιο/οκταθέσιο, ολοήμερο 7ο Τρικάλων από δωδεκαθέσιο/δεκαθέσιο, ολοήμερο 24ο Τρικάλων από εξαθέσιο/τετραθέσιο, ολοήμερο 32ο Τρικάλων από δεκαθέσιο/οκταθέσιο. Επίσης το νηπιαγωγείο Δενδροχωρίου από διθέσιο/μονοθέσιο.

Συγχωνεύονται το μονοθέσιο ολοήμερο Αγ. Βησ/να με το επταθέσιο ολοήμερο Πύλης  σε οκταθέσιο Πύλης με έδρα Πύλη, το εξαθέσιο 1ο ολοήμερο Οιχαλίας με το 2ο ολοήμερο Οιχαλίας σε δεκαθέσιο ολοήμερο Οιχαλίας με έδρα Οιχαλία και το μονοθέσιο 5ο νηπιαγωγείο Τρικάλων με το μονοθέσιο 28ο νηπιαγωγείο Τρικάλων σε διθέσιο 5ο νηπιαγωγείο Τρικάλων.

Προάγονται τα δημοτικά σχολεία Ράξας από μονοθέσιο/τριθέσιο, Πετρωτού από διθέσιο/τριθέσιο, 22ο ολοήμερο από πενταθέσιο/εξαθέσιο, 30ο ολοήμερο από δεκαθέσιο/ενδεκαθέσιο, 35ο ολοήμερο από οκταθέσιο/δεκαθέσιο και το νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου από μονοθέσιο/διθέσιο.

Τέλος η πρόταση περιλαμβάνει την ίδρυση νέου νηπιαγωγείου στο δημοτικό διαμέρισμα Σκεπαρίου Καλαμπάκας.

(Πηγή  e-enimerosi.gr)

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή