Η Ακαδημία Αθηνών θυμήθηκε τον Μίκη Reviewed by Momizat on . Ακαδημαϊκός ο Μίκης Θεοδωράκης Κρημνιώτη Πόλυ | 26.11.2013 Με καθυστέρηση δεκαετιών η Ακαδημία Αθηνών υποδέχεται στους κόλπους της τον Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμο Ακαδημαϊκός ο Μίκης Θεοδωράκης Κρημνιώτη Πόλυ | 26.11.2013 Με καθυστέρηση δεκαετιών η Ακαδημία Αθηνών υποδέχεται στους κόλπους της τον Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμο Rating: 0

Η Ακαδημία Αθηνών θυμήθηκε τον Μίκη

Η Ακαδημία Αθηνών θυμήθηκε τον Μίκη

Ακαδημαϊκός ο Μίκης Θεοδωράκης

Με καθυστέρηση δεκαετιών η Ακαδημία Αθηνών υποδέχεται στους κόλπους της τον Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμο μέλος της. Στη Δημόσια Συνεδρία του Πνευματικού Ιδρύματος, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του κορυφαίου συνθέτη, τον οποίο θα προσφωνήσει ο πρόεδρος της Ακαδημίας Σπύρος Ευαγγελάτος και στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Βασίλειος Πετράκος θα αναφερθεί στην προσωπικότητα και το έργο του νέου μέλους. Ο Μίκης Θεοδωράκης θα μιλήσει με θέμα “Η μόνη λύση”. Η είσοδος στην τελετή υποδοχής θα γίνει μόνο με προσκλήσεις.

Έστω και αργά το κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της χώρας διά της υποδοχής του Μίκη Θεοδωράκη αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά του στον τόπο. Η προσφορά του Μίκη άλλωστε ποτέ δεν περιορίστηκε μόνο στη μουσική και στον σύγχρονο πολιτισμό της χώρας, παρ’ ότι υπήρξε και παραμένει καθοριστική σ’ αυτό το πεδίο. Ο ίδιος είναι μέρος της σύγχρονης ιστορίας μας και η συμμετοχή σε καθοριστικής σημασίας για τον τόπο στιγμές τον έχει αναδείξει σε συνθέτη – σύμβολο παγκόσμιας απήχησης.
(Πηγή left.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή