Η ακρίβεια στήνει κάλπες Reviewed by Momizat on . Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο δημόσιο βίο το επόμενο διάστημα δρομολογεί το κύμα ακρίβειας που ενέσκηψε στη χώρα, οφειλόμενο κυρίως στον ενεργειακό αρμαγεδών Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο δημόσιο βίο το επόμενο διάστημα δρομολογεί το κύμα ακρίβειας που ενέσκηψε στη χώρα, οφειλόμενο κυρίως στον ενεργειακό αρμαγεδών Rating: 0

Η ακρίβεια στήνει κάλπες

Η ακρίβεια στήνει κάλπες

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο δημόσιο βίο το επόμενο διάστημα δρομολογεί το κύμα ακρίβειας που ενέσκηψε στη χώρα, οφειλόμενο κυρίως στον ενεργειακό αρμαγεδώνα που συνταράσσει στην Ευρώπη.

Η επιβάρυνση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις είναι ήδη δυσβάσταχτη και το πολιτικό κόστος για τη Κυβέρνηση αναμένεται εντός της άνοιξης, να μην είναι διαχειρίσιμο.

Η οικονομία όπως πάντα στη νεότερη πολιτική μας ιστορία θα οδηγήσει το πρωθυπουργό σύντομα να προκηρύξει εκλογές, πριν η δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος εξανεμίσει τη πρωτοκαθεδρία της ΝΔ σε μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας.

“Ο πληθωρισμός είναι μια μορφή φορολογίας που επιβάλλεται χωρίς νόμο” έγραφε 2001 ο μεγάλος οικονομολόγος Milton Friedman και “πάντα φέρνει άσχημα αποτελέσματα στη κάλπη” είχε πει πολύ νωρίτερα, ο ευπατρίδης πολιτικός Ευάγ. Αβέρωφ.


Κώστας Κουτσονάσιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή