"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.1 C
Trikala

«Η Ακροδεξιά και η Εκκλησία απέναντι σε θηλυκότητες, ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και μετανάστριες-ες»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση – συζήτηση διοργανώνει η Φυλική Αταξία, Φεμινιστική Ομάδα Τρικάλων με θέμα : «Η Ακροδεξιά και η Εκκλησία απέναντι σε θηλυκότητες, ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και μετανάστριες-ες».
Θα συζητήσουν μαζί μας η Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, ο Κωνσταντίνος Πουλής και η Ιλιρίντα Μουσαράι
Θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα, όπως :
• Πώς η Ακροδεξιά και η Εκκλησία επηρεάζουν τη νομοθεσία.
• Πώς διαμορφώνουν το δημόσιο λόγο.
• Πώς τροφοδοτούν τη ρατσιστική βία.
Την Κυριακή 21/4, 11 π.μ. στην αίθουσα του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού, στο Μουσείο Τσιτσάνη.
Δύο λόγια για τους ομιλητές :
Η Έλενα-Όλγα Χρηστίδη είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και υποψήφια διδακτόρισσα στο ΕΚΠΑ. Έχει διδάξει τα πρώτα ακαδημαϊκά μαθήματα για συμπεριληπτικές ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και είναι συνιδρύτρια του Orlando LGBT+. Είναι ανοιχτά μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και συμμετέχει ενεργά στο φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα.
Ο Κωνσταντίνος Πουλής είναι δημοσιογράφος και εκδότης του The Press Project, συγγραφέας, μεταφραστής, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός. Σπούδασε Kοινωνιολογία και Aρχαίο Δράμα στην Ελλάδα και την Αγγλία. Έχει παίξει για πολλά χρόνια θέατρο δρόμου με τον θίασο Τσιριτσάντσουλες.
Η Ιλιρίντα Μουσαράι σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, είναι συντονίστρια του Αρχείου Αλβανικής Μετανάστευσης στα ΑΣΚΙ και υποψήφια διδακτόρισσα στο τμήμα Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ. Η διδακτορική διατριβή της αφορά τις ταυτότητες στη «δεύτερη γενιά» Αλβανών μεταναστών-τριών. Η ίδια είναι μετανάστρια «δεύτερης γενιάς» από την Αλβανία και συμμετέχει ενεργά στα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης