Η αλήθεια για τον Χρήστο Μιχαλάκη Reviewed by Momizat on . H περίπτωση του νυν Αντιπεριφερειάρχη Νομού Τρικάλων κ.Χρήστου Μιχαλάκη ,αποτελεί από μόνη της μια ξεχωριστή και ίσως μοναδική περίπτωση κομματικής και αυτοδιοι H περίπτωση του νυν Αντιπεριφερειάρχη Νομού Τρικάλων κ.Χρήστου Μιχαλάκη ,αποτελεί από μόνη της μια ξεχωριστή και ίσως μοναδική περίπτωση κομματικής και αυτοδιοι Rating: 0

Η αλήθεια για τον Χρήστο Μιχαλάκη

Η αλήθεια για τον Χρήστο Μιχαλάκη

H περίπτωση του νυν Αντιπεριφερειάρχη Νομού Τρικάλων κ.Χρήστου Μιχαλάκη ,αποτελεί από μόνη της μια ξεχωριστή και ίσως μοναδική περίπτωση κομματικής και αυτοδιοικητικής διαδρομής για την τοπική πολιτική σκηνή.

Χαρακτηριστική περίπτωση  πιστού“στρατιώτη“της παράταξης ,με βαθιές λαικοδεξιές καταβολές ,- αν και “Ντοράκιας” – ,θα μπορούσε κάλλιστα  να λάβει το προσωνύμιο “ο Μειμαράκης των Τρικάλων ” .

Άλλωστε στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος υπήρξε υποστηρικτής του , παρ`ότι τον “Βαγγέλα”  τον στήριξε το Καραμανλικό μπλοκ, απέναντι σ` έναν υποψήφιο της οικογενείας Μητσοτάκη .

Μπορεί η σταθερότητα του σε συμμαχίες και πολιτικούς φίλους να είναι ευμετάβλητη , η πειθαρχία του όμως στα κομματικά όργανα θεωρείται δεδομένη.

“Ο Μιχαλάκης είναι το ίδιο το κόμμα στα Τρίκαλα και θα κάνει ότι του πει το κόμμα“, μου λεγε παλιός Δεξιός πριν λίγες ημέρες και νόμιζες ότι αναφερόταν σε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ… .

Η περιρρέουσα φήμη και όλη η σχετική παραφιλολογία ,που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στα τοπικά ΜΜΕ ,περί συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές,ήταν βέβαια το θέμα της συζήτησής μας που τον απασχολούσε .

Ένα ζήτημα που απασχολεί σαφώς τα στελέχη και τους οπαδούς της παράταξης στο νομό, αφού θα άλλαζε  τους πολιτικούς συσχετισμούς και τις εσωκομματικές ισορροπίες .

Υφίσταται όμως ένα τέτοιο σενάριο και κατά πόσο είναι ρεαλιστικό να πραγματοποιηθεί ;

Σύμφωνα με το άρθρο 56 του Συντάγματος ,παρ.1 ,που επιδέχεται μονοσήμαντη ερμηνεία  αλλά και της εγκυκλίου οδηγιών αρ.1 της Συντονιστικής Νομικής και  Εκλογικής Υποστήριξης της Νέας Δημοκρατίας, αρ . πρωτ. 59, προς υποψηφίους βουλευτές: 

“οι περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ,ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας για τη οποία εξελέγησαν,ακόμη κι αν παραιτηθούν”.

Έχουν δηλαδή απόλυτο κώλυμα εκλογιμότητας καθ`ολη τη διάρκεια της θητείας τους .

Η άσκοπη συνέχιση της παρούσας συζήτησης μόνο κακό κάνει στη παράταξη και στέλνει μηνύματα ηττοπάθειας εν`όψει των περιφερειακών εκλογών ,αφού η συμμετοχή του Χρ.Μιχαλάκη κρίνεται υπερπολύτιμη .

Δεξιός Ψάλτης 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή