Η αλλαγή σκυτάλης στον ΕΛΟΚ Reviewed by Momizat on . Του απελθόντος προέδρου Χρήστου Παπαπολύκαρπου   Με το τέλος μιας εποχής αισίως μια νέα ξεκινά από την 1ην Δεκεμβρίου 2013. Η νέα Διοίκηση ψηφίστηκε από αρ Του απελθόντος προέδρου Χρήστου Παπαπολύκαρπου   Με το τέλος μιας εποχής αισίως μια νέα ξεκινά από την 1ην Δεκεμβρίου 2013. Η νέα Διοίκηση ψηφίστηκε από αρ Rating: 0

Η αλλαγή σκυτάλης στον ΕΛΟΚ

Η αλλαγή σκυτάλης στον ΕΛΟΚ

Του απελθόντος προέδρου Χρήστου Παπαπολύκαρπου

 

Με το τέλος μιας εποχής αισίως μια νέα ξεκινά από την 1ην Δεκεμβρίου 2013.

Η νέα Διοίκηση ψηφίστηκε από αρκετά μέλη τα οποία είναι αποφασισμένα να την στηρίζουν και να την ενθαρρύνουν στο έργο της.

Η απελθούσα Διοίκηση, της τελευταίας 2ετίας 2011-2013, παρά τη στενότητα που υπαγορεύτηκε από την οικονομική ύφεση, επιχείρησε και πραγματοποίησε πλήθος εκδηλώσεων που αβασάνιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί και σαν εφαλτήριο για νέες επιδόσεις.  Κάτι φυσικά που είναι προδιαγεγραμμένο δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή ο ΕΛΟΚ βρίσκεται αρκετά ψηλά, με ανοιχτές τις φτερούγες του και εύκολα μπορεί να πάει ακόμα ψηλότερα.

Αυτό είναι ευχή όλων μας  και για αυτό πρέπει να εντείνουμε τις δυνάμεις μας για να είναι η  ανηφοριά εύκολη και ελπιδοφόρα. Εξάλλου το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγινε μια συντονισμένη δουλειά και μάλιστα με τη συνδρομή των φορέων αλλά και μεμονωμένων ατόμων και φίλων μας, Φυσικό, λοιπόν, ήταν να διευρυνθεί το πλαίσιο δράσεων του Ομίλου μας γεγονός που καταμαρτυρείται από την πολυποικιλότητα δράσεων, πέρα από τις, κατά πάγια τακτική, πραγματοποιούμενες.

Έτσι, λοιπόν, είχαμε ανοίγματα σε πνευματικές εκδηλώσεις- ημερίδες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων με καταξιωμένα άτομα του πνευματικού χώρου ( Θανάσης Καρατόλιας, Αποστόλης Φιρφιρής, Αγνή Βλαβιανού, Μαρία Γκασούκα, Γιώργος Ζιάκας και άλλοι).  Επίσης σε εκδηλώσεις αναγνώρισης προσφοράς προς το Έθνος μας, για σθεναρή αντίσταση και αυτοθυσία. στην ημερίδα, με ομιλητή τον Αγωνιστή της Λευτεριάς Μανόλη Γλέζο, όπου τιμήθηκε ο Μεγαλοκαλυβιώτης Αγωνιστής Σεραφείμ Τριανταφύλλου που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στις 30 Ιουνίου του 1944. Πέρα όμως αυτών των σημαντικών, για τα Μεγαλοκαλυβιώτικα δεδομένα, εκδηλώσεων έχουμε αξιόλογη προσφορά στη δημοτική παράδοση με την  επαναλειτουργία της Σχολής Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Ελληνικών Χορών Κώστα Δημόπουλου και επίσης με την δημιουργία τμήματος ενηλίκων ανδρών-γυναικών οι οποίοι έχουν δυναμική παρουσία στο πανστερέωμα του Ελληνικού Παραδοσιακού χορού. Η συμμετοχή μάλιστα του εν λόγω χορευτικού είχε ως αφετηρία τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ενιπέα Καρδίτσας τον Αύγουστο του 2012. Είχαμε επίσης δυναμική συμμετοχή στο 2ο Εθνολογικό Συνέδριο των Θεσσαλών Καραγκούνηδων καθώς και στον μεγάλο χορό του Ανταμώματος, την 9ην Σεπτεμβρίου 2012, στο Παλαιομονάστηρο. Πετυχημένη και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις της Περιφέρειας στο μύλο του Ματσόπουλου, όπως και η εκεί έκθεση του λαογραφικού υλικού από το Λαογραφικό Μουσείο του ΕΛΟΚ, τον Μάη του 2013. Τελευταία η Λαογραφική Αναπαράσταση και η εκτέλεση του χορού ‘‘Η Καραγκούνα» την οποία κάλυψε τηλεοπτικά το Κανάλι Α (Νοέμβριος 2013). Βεβαίως θα πρέπει να υπογραμμισθεί ιδιαίτερα η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Ιουνίου 2012 και 2013 με τη συμμετοχή χορευτικών από Ελλάδα και το εξωτερικό. Αν ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι ανέλαβε και άλλες δράσεις όπως: Το Θεατρικό Εργαστήρι, υπό τη Διεύθυνση της ηθοποιού Σίας Φαράκη, που έδωσε λαμπρές παραστάσεις στα Μεγάλα Καλύβια, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων και στον Μύλο των Ξωτικών (Ματσόπουλου), του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, υπό τη Διεύθυνση της Ζωγράφου Πόπης Σχιζοδήμου, με σχετική Έκθεση έργων στον ΕΛΟΚ., του χορού « Ζούμπα» από την Μαρία Ίτσιου, των  Μουσικών Οργάνων μέσω προγραμμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο πήχυς τελικά ανεβαίνει για τα καλά.

Πολλοί ήταν εκείνοι που εθελοντικά συμμετείχαν και προσέφεραν.

Έντονη και η παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας και της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλων Καλυβίων.

Με βάση αυτές τις παραμέτρους εκ του ασφαλούς σηματοδοτείται μια νέα περίοδος ακμής που καταξιώνει όλους τους εμπλεκόμενους στο πανστερέωμα των πολιτιστικών δράσεων.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες στα μέλη του Δ.Σ., στους συνεργάτες και σε όσους συμπαραστάθηκαν στην μακραίωνη θητεία μου στον ΕΛΟΚ , εύχομαι στη νέα Διοίκηση , που έχει τα εχέγγυα, να προχωρήσει ανοδικά σε επιτυχημένες δράσεις ώστε να δικαιώνουν τις προσδοκίες όλων.

Καλή επιτυχία!
* Στη φωτό:

Σε κλίμα καλής θελήσεως και αλληλοκατανόησης ο πρώην Πρόεδρος του ΕΛΟΚ Χρήστος Παπαπολύκαρπος παραδίδει τη σκυτάλη στον νέο Πρόεδρο Θωμά Χαχάμη με την εκ βαθέων ευχή για τα καλύτερα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή