"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Η Αμάλ φτάνει στα Τρίκαλα την Κυριακή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την Κυριακή 29 Αυγούστου θα ταξιδέψει στα Τρίκαλα η Μικρή Αμάλ, συνεχίζοντας το ταξίδι της από τη Συρία στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το μήνυμα που μεταφέρει η 9χρονη Αμάλ είναι «Μη μας ξεχνάτε».

 Και το μεταφέρει από τη Συρία, από την οποία ξεκίνησε, διασχίζοντας την Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα της στη γη που απλώνεται μπροστά της.

Περπατάει σε Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Τουρκία, Ελβετία, Γερμανία, Ηνωμένη Βασίλειο, γνωρίζει άλλα παιδιά και ανθρώπους, πάντα με την ελπίδα πως κάπου θα υπάρχει γι’ αυτήν το σπίτι που θα μείνει, θα μεγαλώσει, θα μορφωθεί και θα φτιάξει τον δικό της κόσμο.

Στα Τρίκαλα θα βρεθεί το απόγευμα (19:30) της Κυριακής 29 Αυγούστου 2021. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται απαρέγκλιτα, επομένως δεν ευνοείται η συμμετοχή πολιτών στις δράσεις, παρά μόνο των συμμετεχόντων. 

Στη διοργάνωση των Τρικάλων μετέχουν 7 φορείς, μαθητές/τριες από σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, 24 εκπαιδευτικοί και πολίτες.

150 λουλούδια στα Τρίκαλα

Η Μικρή Αμάλ κάνει μια στάση Τρίκαλα κάτω από ένα αρχαίο δέντρο.

Την πλησιάζουν εκατόν πενήντα τεράστια λουλούδια

και τη συνοδεύουν μέσα στην πόλη.

Η  Αμάλ φτάνει  στα Τρίκαλα κουρασμένη και συναντάει μπροστά της έναν κήπο από χειροποίητα λουλούδια που τα κρατούν τα παιδιά που θα την συνοδεύσουν ως το κέντρο της πόλης. Στην διαδρομή της, περνώντας έξω από το Μουσείο Τσιτσάνη, κάνει μία στάση σ’ ένα αρχαίο δέντρο και ξεκουράζεται στη σκιά του. 

Το δέντρο της διηγείται την ιστορία του και θυμάται τους ανθρώπους που το έχουν επισκεφθεί μέσα στα χρόνια που έχουν περάσει – κάποιους από αυτούς με τρυφερότητα και κάποιους με δυσκολία.

Όταν φτάνει στην κεντρική πλατεία, κάτοικοι της πόλης και παιδιά, της προσφέρουν ένα ζωντανό και σπάνιο λουλούδι και της δίνουν όλες τις ευχές τους για την συνέχεια του Ταξιδιού της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης