Η “Ανοιξη” για τις αγροτικές κινητοποιήσεις Reviewed by Momizat on . Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζουμε! Με άλλες μορφές - Για τους ίδιους στόχους! Με ψηλά το κεφάλι αποχωρούμε  συντεταγμένα από τα μπλόκα , ολοκληρώνοντας έναν κύκλο  Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζουμε! Με άλλες μορφές - Για τους ίδιους στόχους! Με ψηλά το κεφάλι αποχωρούμε  συντεταγμένα από τα μπλόκα , ολοκληρώνοντας έναν κύκλο  Rating: 0

Η “Ανοιξη” για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η “Ανοιξη” για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζουμε!

Με άλλες μορφές – Για τους ίδιους στόχους!

Με ψηλά το κεφάλι αποχωρούμε  συντεταγμένα από τα μπλόκα , ολοκληρώνοντας έναν κύκλο  κινητοποιήσεων , οι οποίες προκάλεσαν μεγάλο κύμα αλληλεγγύης. Αυτό  αποφασίσαμε στη χθεσινή  Γενική Συνέλευσή μας  στο μπλόκο της Νίκαιας( πριν τη συνέλευση, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση των εκπροσώπων των χωριών που συμμετείχαν στο μπλόκο). Επόμενος αγωνιστικός σταθμός ορίστηκε ο εορτασμός του Κιλελέρ στις 9 Μάρτη.

Ανακοίνωση του Μπλόκου της Νίκαιας, όπου συμμετέχει η ομοσπονδία μας:

«Μετά από ένα μήνα στους δρόμους, φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Περήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε. Και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πάλη, με άλλες μορφές για τους ίδιους στόχους. Κλείνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού για τις 9 Μάρτη, στο γιορτασμό του Κιλελέρ που φέτος θα τον διοργανώσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. Το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί εκείνη τη μέρα θα στείλει το μήνυμα ότι η μικρομεσαία αγροτιά συνεχίζει τη μάχη για:

– Την επιβίωση, για να κρατήσει τα χωράφια και το βιος της, για να παράγει και να ζει από τη δουλειά της.

– Την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ, που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, τους γκρεμίζει στον καιάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

– Μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα αξιοποιεί όλα τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού.

Πολιτική επιλογή το ξεκλήρισμά μας

Τριάντα μέρες που βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα ασκήσαμε μεγάλη αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Η συμμαχία μας στα μπλόκα με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους των σπουδών και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, έδωσε δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας.

Παρ’ όλα αυτά, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επέμεινε, μέχρι τέλους, στην αρνητική της στάση έναντι του συνόλου των αιτημάτων μας. Η μόνη “παραχώρηση” που έκανε, κάτω από την πίεση του αγώνα μας, ήταν να μεταθέσει το τέλος επιτηδεύματος για 5 χρόνια και να μεγαλώσει το όριο του τζίρου για την υποχρεωτική κράτηση παραστατικών, από 10.000 ευρώ στα 15.000 ευρώ. Επομένως, όλα αυτά που λέγονται από την κυβέρνηση και τα “παπαγαλάκια” περί “ικανοποίησης των αγροτικών αιτημάτων”, είναι ψεύδη και κοροϊδία.

Η άρνηση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να ικανοποιήσει τα ζωτικής σημασίας αιτήματά μας, δεν είναι από πείσμα, ούτε από καπρίτσιο. Είναι πολιτική επιλογή της. Δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας, για να μας οδηγήσει, μια ώρα αρχύτερα, στο ξεκλήρισμα. Εκεί που, χρόνια τώρα, μας οδηγεί η ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζουν με ζήλο και συνέπεια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Γιατί είναι φανερό ότι με τόσο υψηλό κόστος παραγωγής, με τόσο χαμηλές τιμές παραγωγού για τα προϊόντα μας, με τις επιδοτήσεις “πετσοκομμένες”, με τα χαράτσια “να πέφτουν σαν το χαλάζι” στο κεφάλι μας και με τη βαριά φορολογία που μας φορτώνουν από φέτος, οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν μπορούμε να παραμείνουμε στο αγροτικό επάγγελμα. Φορτωμένοι με όλα αυτά και πολλά άλλα βάρη στις πλάτες, θα αναγκαστούμε να παρατήσουμε τα χωράφια μας και η γη και η αγροτική παραγωγή θα περάσουν, ολοκληρωτικά, στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ο αγώνας μας υπονομεύθηκε από την πρώτη στιγμή.

– Από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, τα οποία επιχείρησαν να μας συκοφαντήσουν και να μας τρομοκρατήσουν.

– Από τα κεντρικά ΜΜΕ, που έχτισαν ένα “τείχος” σιωπής γύρω μας. Και όταν “κάτι” έλεγαν ή έγραφαν ήταν για να μας συκοφαντήσουν.

– Από τα “απομεινάρια” της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ που έστησαν “αντιμπλόκα”, για να μας πλαγιοκοπήσουν και να υπονομεύσουν την πάλη μας. Είναι αυτοί που, επί 33 χρόνια, σκάβουν το λάκκο για να θάψουν τους μικρομεσαίους αγρότες.

Απέναντι σε όλους αυτούς τους δηλωμένους εχθρούς μας, αντιπαραθέσαμε το συντονισμό των μπλόκων σε πανελλαδικό επίπεδο. Και είναι αυτό μια μεγάλη κατάκτηση, η σημασία της θα φανεί και στο μέλλον.

Κι ακόμα μεγαλύτερη κατάκτηση είναι η συμμαχία που συγκροτήθηκε στα μπλόκα της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες. Αυτή η λαϊκή συμμαχία μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στο αγροτικό και γενικότερα στο λαϊκό κίνημα.

Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι στον αγώνα μπήκαν νέοι σε ηλικία αγρότες. Πολλοί από αυτούς -και δικαιολογημένα- είχαν μια ανυπομονησία για άμεσες λύσεις των προβλημάτων, η οποία μπορεί να οδηγεί και σε απογοήτευση. Όμως, πλέον, αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος και μακρύς.

Ετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες

Είμαστε σίγουροι ότι οι νέοι αγώνες θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, πιο δυναμικοί, καλύτερα συντονισμένοι. Η λαϊκή συμμαχία θα δημιουργήσει ένα ορμητικό, αγωνιστικό, λαϊκό ποτάμι που θα παρασύρει στο διάβα του όλα τα εμπόδια.

Είμαστε σίγουροι ότι με τον αγώνα και τη συμμαχία θα καταφέρουμε να γίνει πραγματικότητα το όνειρό μας: Να γίνουμε εμείς αυτοί που θα καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε. Σήμερα κλείνει ένας ακόμα κύκλος της πολύχρονης σκληρής πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Μια μάχη τελειώνει. Ο αγώνας συνεχίζεται. Ραντεβού στις 9 Μάρτη, στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ. Θα είμαστε όλοι εκεί, ακόμα πιο δυνατοί».

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Η ΑΝΟΙΞΗ»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή