"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Η… ανοιχτή πόρτα της ΑΕΚ για όσους νομίζουν πως κάνουν αγγαρεία, ο Παναθηναϊκός που πήρε ψυχολογία ενόψει Τούμπας, το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και οι… ξαφνικοί πόνοι του Βινάγκρε.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νίκη πολλαπλής σημασίας η χθεσινή για τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μόνο ότι συνδύασε την επιστροφή στη Λεωφόρο με «καθαρή» νίκη. Δεν είναι μόνο ότι εξαργύρωσε την επικράτηση της προηγούμενης στροφής απέναντι στην ΑΕΚ. Το πιο σημαντικό είναι ότι έδειξε πως βαδίζει πλέον σε σταυροδρόμι… σταθερότητας και αρχίζει να ασκεί πίεση στις πρώτες θέσεις.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει, λοιπόν, να ακολουθεί πιστά το πλάνο του, περιμένοντας να μεγαλώσει το βάθος και ο Παναθηναϊκός αποκτά όλο και μεγαλύτερη σταθερότητα, έχοντας πλέον τρία διαδοχικά τρίποντα. Αποτέλεσμα, σίγουρα, της δουλειάς του Λάζλο Μπόλονι, ενός κανονικού προπονητή με τα υπέρ και τα κατά του και σίγουρα όχι μαθητευόμενου μάγου. Παίζει σαφώς πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο, έχει καλύτερη κυκλοφορία και με οδηγούς τους Χατζηγιοβάνη, Βιγιαφάνιες, δείχνει να αποκτά το «μέταλλο» εκείνο που του έλειπε.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε την τελευταία τριάδα αγώνων με το απόλυτο βαθμών. Πήρε ψυχολογία εν όψει Τούμπας, κέρδισε την αναρρίχησή του στον πίνακα και θα πρέπει στην προσεχή μεταγραφική περίοδο να κινηθεί έξυπνα για να αποκτήσει επιπλέον λύσεις.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ -ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης του ιστορικού Απόλλωνα Σμύρνης, που όπως έγραψα και πριν από λίγες μέρες, έχει και καλή και σοβαρή ομάδα φέτος, αν είναι να μιλάμε πάλι σήμερα για «τελικό» και να… συζητάμε για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ, θα καταντήσουμε και γελοίοι. Πολύ πιο δυνατή ομάδα από σήμερα είχε ο Απόλλωνας στον τελικό Κυπέλλου του 1996, αλλά δεν μπορούσε να συγκριθεί καν ως μέγεθος με την τότε ομαδάρα της ΑΕΚ και είχε χάσει σε κανονικό τελικό με 7-1. Εντάξει, η σημερινή ΑΕΚ δείχνει ότι και με… ανδρείκελα απέναντί της δεν μπορεί να νικήσει με 7-1, οπότε δεν έχουμε τέτοιες απαιτήσεις και γι’ αυτό ζητάμε μια απλή νίκη. 

Μακάρι να δούμε και περισσότερα πράγματα. Και βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας και καλή αμυντική λειτουργία και σούπερ απόδοση και όποια άλλη ευχάριστη… έκπληξη, καλοδεχούμενη θα είναι. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι από την Ζόρια και μετά, η ομάδα έκανε δύσπιστους, ακόμα και τους πιο αισιόδοξους.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ – METROSPORT

Με τον Άρη πλασαρισμένο στην πρώτη τετράδα, το σημερινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έχει τη λάμψη που του αξίζει. Δεν έχει νόημα μόνο για το γόητρο και την πατροπαράδοτη καζούρα μεταξύ των οπαδών, αλλά και για το σημαντικό και για τους δύο αντιπάλους κέρδους των τριών βαθμών. Που ποντάρει κυρίως ο ΠΑΟΚ; Είναι αυτονόητο. Στους τρεις πιο ποιοτικούς παίκτες του. Τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, τον Τζόλη και τον Γιαννούλη. Που αλλού πρέπει να ποντάρει; Στην καλή αμυντική λειτουργία του. Και είναι ζητούμενο γιατί σε λίγα ματς φέτος κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ωστόσο, κομβικής σημασίας θέμα είναι πώς θα συμπεριφερθούν αγωνιστικά οι χαφ.

Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα «επιστρατευτεί» και ο Βιεϊρίνια, έστω κι αν δεν είναι ακόμη έτοιμος. Θα χρειαστεί η εμπειρία και η προσωπικότητά του. Μια προσωπικότητα, που, γενικά, θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ στο σημερινό ντέρμπι. Όσοι παίξουν πρέπει να δικαιώσουν απόλυτα τη φιλοσοφία του Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και να τιμήσουν το DNA του ΠΑΟΚ.

ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ – ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψει ο Ολυμπιακός με τον Βινάγκρε τόσο το καλύτερο για τον σύλλογο. Δεν έχει νόημα να σέρνεται αυτή η ιστορία. Έγινε μία άστοχη μεταγραφή, σε καμία ομάδα του κόσμου δεν έχουν βγει όλες οι μεταγραφές και ο Ολυμπιακός είναι καιρός να προχωρήσει παρακάτω. Πιστεύετε ότι θα διορθωθεί η κατάσταση με τον Βινάγκρε στη συνέχεια; Πώς να διορθωθεί, όταν την ημέρα του ματς με την Πόρτο δηλώνει 100% έτοιμος και την επόμενη μέρα πάει στον Ρέντη δίχως να έχει παίξει λεπτό με τους «δράκους» και λέει ότι πονάει στον αστράγαλο; Πού χτύπησε ο Βινάγκρε κι ενώ μέχρι και πριν από λίγες ώρες ήταν μια χαρά και διαθέσιμος με την Πόρτο; Προκαλεί πολλά ερωτηματικά η συμπεριφορά του.

Είναι ένα παιδί 21 ετών, έχει όλο το μέλλον μπροστά του, δόθηκε δανεικός από τη Γουλβς για να πάρει παιχνίδια, μην ξεχνάμε ότι ανήκει ακόμα στους «λύκους» που παρακολουθούν την (ανύπαρκτη) πορεία του στη χώρα μας, ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει πρωταθλητισμό και να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τελικά βλέπουμε έναν άφαντο ποδοσφαιριστή. Με τα όσα (δεν) έχει πετύχει στον Ολυμπιακό στο πρώτο μισό της σεζόν ο Πορτογάλος πιστεύει ότι θα έχει τύχη να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της Γουλβς της νέας περιόδου;

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ – SPORTDAY

Τα όσα προσφέρει σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά με την προσωπικότητά του και το ταπεραμέντο του ο Λούκας Βιγιαφάνες απ’ την μέρα που μπήκε ως βασικό κομμάτι στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού επιβεβαιώνουν απόλυτα την προσμονή όλων για την στιγμή της επανένταξής του. Ο Βιγιαφάνες απλοποιεί τα πάντα και τα κάνει να φαντάζουν εύκολα στις ζώνες του παιχνιδιού που η μπάλα «καίει» κι απαιτούνται σωστές αποφάσεις. 

Δεν φοβάται να πάρει την πρωτοβουλία, να βάλει «χέρι» στους μικρούς, να παρακινήσει, να κρατάει όλη την ομάδα στην… τσίτα. Ο Βιγιαφάνες αλλάζει τον Παναθηναϊκό και το κυριότερο: αλλάζει και αξιοποιεί με σωστό τρόπο τους συμπαίκτες του. Η Τούμπα την προσεχή Κυριακή θα είναι ακόμα ένα σημαντικό crash test δυνατοτήτων. Όμως, οι «πράσινοι», πάνε πια με πολύ καλύτερη αύρα σε όλα…

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ – SPORTIME

Είναι ζόρικα τα πράγματα. Κυρίως γιατί η ΑΕΚ δείχνει «υπνωτισμένη» στα παιχνίδια της. Μπορούν όλα να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη; Ειλικρινά θέλω να πιστεύω πως μπορούν. Η ομάδα θέλει πάση θυσία νίκες στα τρία ματς που έρχονται με Απόλλωνα, Ολυμπιακό και Βόλο και να πάει στις 3 Γενάρη στο Καραϊσκάκη να δείξει ότι συνήλθε 100%. Από εκεί και πέρα, επιβάλλεται να γίνουν τουλάχιστον δύο μεταγραφές. Η ΑΕΚ θέλει πλάγια μπακ και έναν κεντρικό αμυντικό επιπέδου… ΑΕΚ.

Μα κυρίως δύο πλάγια μπακ επιπέδου ΑΕΚ… Υπάρχει και κάτι ακόμα, σοβαρό που θα το βρούμε μπροστά μας; Όποιος θεωρεί ότι κάνει… αγγαρεία ή «βάλτωσε» η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα και… ταϊσμένα.Η ομάδα δεν έχει ανάγκες παίκτες της που πλέον δεν δείχνουν διάθεση να παίξουν για τη φανέλα της. Όσα λάθη κι αν γίνουν, κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Το θέμα είναι να μη μένεις άπραγος και να περιμένεις τη μοίρα σου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΝΤΗΣ – DOCUMENTO

Πριν από μία εικοσαετία, ίσως και λιγότερο, κληρώνονταν οι ελληνικές ομάδες με συλλόγους από την Κύπρο ή τη Δανία και χασκογελούσαμε ειρωνικά. Θυμάμαι ακόμα ότι τη Μίντιλαντ, ναι, την ομάδα που δυσκόλεψε στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ σε δύο παιχνίδια τη Λίβερπουλ, την αποκαλούσαμε «Πλέιλαντ»! Τότε… Γιατί πλέον Κύπριοι, Δανοί και άλλες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές… υπερδυνάμεις γελούν μαζί μας και όλοι μα όλοι, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, θέλουν αντιπάλους από την Ελλάδα. Τυχαίο; Καθόλου! 

Η πορεία των ελληνικών συλλόγων, σε μία χρονιά μάλιστα που υποτίθεται ότι όλοι θα τα έδιναν όλα για να σώσουν ό,τι σώζεται από τον κατήφορο στο ευρωπαϊκό χάρτη, αποδείχτηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων Καθ’ εικόνα και ομοίωση του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι θέλουν να είναι πρώτοι στο χωριό. Σκοτώνονται, σφάζονται, αυτομαστιγώνονται, ξεφτιλίζονται και σπέρνουν καταστροφές για να κάνουν δήθεν επίδειξη δύναμης ο ένας στον άλλο. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να τραβήξει προς τα πάνω τον ανταγωνιστή του, αλλά προτιμά να τον πάρει στον γκρεμό μαζί του. Καληνύχτα σε όλους… 

sdna.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης