Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων για τις εξελίξεις στην Υγεία Reviewed by Momizat on . ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ! Τη χαριστική βολή στις στοιχειώδεις ανάγκες για πρωτοβάθμια ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ! Τη χαριστική βολή στις στοιχειώδεις ανάγκες για πρωτοβάθμια Rating: 0

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων για τις εξελίξεις στην Υγεία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων για τις εξελίξεις στην Υγεία

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ!

Τη χαριστική βολή στις στοιχειώδεις ανάγκες για πρωτοβάθμια υγεία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας δίνουν η ιερή συμμαχία κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ με τον αδίστακτο εντολοδόχο υπουργό τους Α. Γεωργιάδη.

– Μετατρέπουν τον ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας προσφέροντας απλόχερα δισ. ευρώ στους πιο πιστούς συμμάχους τους: τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα, τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τις αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων που θα απομυζήσουν ό,τι απέμεινε στα ασφαλιστικά ταμεία από τα μνημονιακά «κουρέματα» του PSI, την εισφοροκλοπή και εισφοροδιαφυγή της εργοδοσίας, τον χρηματιστηριακό τζόγο και τα δομημένα.

– Κλείνουν μαζικά μονάδες υγείας (πρώην ΙΚΑ), ενώ όσες απομείνουν, θα ενοποιηθούν με τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ ακολουθώντας την προοπτική της πλήρους διάλυσης , της τραγικής έλλειψης προσωπικού και υποδομής, και των τεράστιων καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων.  Με τη ενοποίηση των δομών δεν στηρίζουν το δημόσιο τομέα όπως προκλητικά ισχυρίζονται  γιατί πολύ απλά μειώνεται δραματικά η δωρεάν παροχή δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

– Επιστρατεύουν ένα πλήθος συμβούλων και ¨σοφών¨ από τον χώρο της υγείας για να υπογράψουν την πλήρη υπαγωγή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η σύνδεση των παροχών Υγείας με την ασφαλιστική κατάσταση των εργαζομένων, σε συνθήκες ανεργίας, μείωσης των μισθών και των εργοδοτικών εισφορών, κρατικής υποχρηματοδότησης, οδηγεί στη δραστική περικοπή των δημόσιων παροχών και τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό των ανασφάλιστων.

Η εισαγωγή κλειστών-σφαιρικών προϋπολογισμών εδραιώνει επιχειρηματικά κριτήρια στη λειτουργία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Είναι κομμένοι και ραμμένοι στον προϋπολογισμό- σφαγείο της κυβέρνησης που λεηλατεί ακόμα πιο πολύ τις κοινωνικές δαπάνες βυθίζοντας το λαό μας στην ανθρωπιστική κρίση. Γι αυτούς «πρωτογενή πλεονάσματα», ενώ για τους άνεργους, ανασφάλιστους και τους εκατομμύρια φτωχούς πείνα, δυστυχία και θάνατος! Αυτοί ορκίζονται στο χρέος και την αποπληρωμή του, στο ευρώ και στην ΕΕ και αδιαφορούν προκλητικά για τις τραγικές συνέπειες στο λαό μας!

Οι ασθενείς θα δικαιούνται μία πετσοκομμένη «βασική δέσμη υπηρεσιών υγείας» με στοιχειώδη πακέτα παροχών με ανώτατο όριο (πλαφόν) της «ηλεκτρονικής κάρτας υγείας» και μετά από έγκριση του «Ειδικού Σώματος Ελεγκτών Κλινικού Ελέγχου» που προφανώς θα ελέγχει με κριτήριο τα νούμερα και όχι τις υγειονομικές ανάγκες. Με τη μεταφορά μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ και το πρόσχημα της «αξιολόγησης», η κυβέρνηση βάζει σε διαθεσιμότητα-απόλυση όλο Υγειονομικό προσωπικό. Οι 9.979 εργαζόμενοι, από τους οποίους 5.765 γιατροί, 2.841 υγειονομικοί και 1.373 διοικητικοί υπάλληλοι, είναι πλέον ξεκρέμαστοι, μαζί και οι δομές όπου εργάζονται σήμερα, σε συνέχεια των εργαζόμενων της ΕΡΤ, των ΟΤΑ, των Πανεπιστημίων κ.λπ., ενώ προαναγγέλλονται 1200 τουλάχιστον απολύσεις από την κατάργηση αντίστοιχων θέσεων χειρουργικών ειδικοτήτων που δεν χρειάζονται(!!) στην ΠΦΥ.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

Αλληλεγγύη στην απεργία διαρκείας των γιατρών των μονάδων ΕΟΠΥΥ. Ξεσηκωμός για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να απαιτήσουμε

  • Καμία διαθεσιμότητα-απόλυση υγειονομικών 
  • καμία δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κλειστή
  • Όχι στις προτάσεις για ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
  • Ολοκληρωμένο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης με γιατρούς δημόσιους λειτουργούς με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση
  • Χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη γενική φορολογία μέσα από δίκαιο φορολογικό σύστημα.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή