Η αποτυχία ενσωμάτωσης των Ρομά, πρόκριμα για το μέλλον του μεταναστευτικού ζητήματος Reviewed by Momizat on . Δύο Έθνη παγκοσμίως κατάφεραν διαχρονικά να αφομοιώσουν επιτυχώς άλλους λαούς και φυλές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προτάσσοντας το κυνήγι του περίφημου Δύο Έθνη παγκοσμίως κατάφεραν διαχρονικά να αφομοιώσουν επιτυχώς άλλους λαούς και φυλές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προτάσσοντας το κυνήγι του περίφημου Rating: 0

Η αποτυχία ενσωμάτωσης των Ρομά, πρόκριμα για το μέλλον του μεταναστευτικού ζητήματος

Η αποτυχία ενσωμάτωσης των Ρομά, πρόκριμα για το μέλλον του μεταναστευτικού ζητήματος

Δύο Έθνη παγκοσμίως κατάφεραν διαχρονικά να αφομοιώσουν επιτυχώς άλλους λαούς και φυλές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προτάσσοντας το κυνήγι του περίφημου American Dream και ο Ελληνισμός που στη μακραίωνη διαδρομή του λόγω της πολιτισμικής και γλωσσικής ανωτερότητας του, ενσωμάτωσε αναίμακτα από Ρωμαίους μέχρι Αρβανίτες, Βλάχους και Σλάβικους πληθυσμούς της Βαλκανικής. 

Με τα πρόσφατα όμως τραγικά γεγονότα στο Πέραμα και τη γκετοποίηση των Ρομά που υφίσταται ακόμη και σήμερα διακόσια χρόνια περίπου μετά την ανεξαρτησία της χώρας, αναδείχθηκε η ντροπιαστική αδυναμία του κράτους και της Ελληνικής κοινωνίας να καταφέρουν ότι οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να θεσπίσει ειδικό υφυπουργείο για θέματα που απασχολούν τους Ρομά, προκειμένου να συντονίσει τις πολιτικές και να ασχοληθεί σοβαρά με την γρήγορη ενσωμάτωσή τους στα πρότυπα ίσως της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Ειδάλλως κοινωνία που δεν μπορεί να ενσωματώσει πολίτες που συνυπάρχουν μαζί της χιλιάδες χρόνια, μην περιμένει να αφομοιώσει μετανάστες και πρόσφυγες, που από πολλούς προβάλλονται ως η ενδεδειγμένη λύση για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Η Δημοκρατία των “αρίστων” στη τοπική ΝΔ

Κων. Κουτσονάσιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή