Η απόφαση της ΕΛΜΕΤ για τη στάση εργασίας Reviewed by Momizat on . Το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια δημιουργεί όλο και πιο ασφυκτικές πιέσεις μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων σε όσους αντιστέκονται στην πολιτική Κυβέρνησης – Το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια δημιουργεί όλο και πιο ασφυκτικές πιέσεις μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων σε όσους αντιστέκονται στην πολιτική Κυβέρνησης – Rating: 0

Η απόφαση της ΕΛΜΕΤ για τη στάση εργασίας

Η απόφαση της ΕΛΜΕΤ για τη στάση εργασίας

Το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια δημιουργεί όλο και πιο ασφυκτικές πιέσεις μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων σε όσους αντιστέκονται στην πολιτική Κυβέρνησης – Ε.Ε. Όσοι αγωνίζονται για ένα άλλο σχολείο σύγχρονο, δημόσιο, δωρεάν, δημοκρατικό, που θα λειτουργεί με γνώμονα τις μορφωτικές ανάγκες του λαού, θεωρούνται εχθροί του και αντιμετωπίζονται με επιστρατεύσεις, συκοφαντίες και εκδικητικά μέτρα.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, με τις οποίες διεκδικούσαν το αυτονόητο, δηλαδή καθηγητές για να διδάξουν ή έθεταν αιτήματα σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου τους, έγιναν αφορμή για έκδοση νομοθετικών ρυθμίσεων που προβλέπουν διεξαγωγή μαθημάτων μέσα σε σχολικές διακοπές και παρατάσεις του σχολικού έτους.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δείχνουν απύθμενη υποκρισία. Δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις χαμένες διδακτικές ώρες, για τα μαθήματα που δεν έγιναν κατά τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς και κάθε σχολική χρονιά εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι χαμένες διδακτικές ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, από την εγκληματική ταξική πολιτική της κυβέρνησης που διορίζει εκπαιδευτικούς ακόμα και μετά τα Χριστούγεννα!!! Ακόμα και τώρα υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών. Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ήταν έτοιμοι να κόψουν χιλιάδες διδακτικές ώρες από τα παιδιά μέσω της «Λευκής βδομάδας» χάριν της κερδοφορίας των μεγαλοξενοδόχων και του τουριστικού κεφαλαίου.

Το Υπουργείο Παιδείας με την 1396/Γ2 (ΦΕΚ τ.Β 2530) Υπουργική Απόφαση και το ΠΔ 170/13 (ΦΕΚ τ.Α΄274) επιβάλλει να γίνονται μαθήματα την Μ. Εβδομάδα (μέχρι 3 ημέρες). Παράλληλα, επιβάλλει παράταση του διδακτικού έτους, όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες από τρεις. Ουσιαστικά καταργεί παλαιότερες διατάξεις, που έδιναν δυνατότητα στους συλλόγους διδασκόντων να ρυθμίζουν κατά περίπτωση το θέμα αυτό. Πιστεύουμε πως αυτά τα θέματα πρέπει να ρυθμίζονται με κριτήρια παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και με τη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η παράταση του σχολικού έτους αποτελεί στην ουσία ποινή για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Ασκεί πίεση στους μαθητές, με σκοπό να καταστείλει κάθε αντίδραση τους απέναντι στους αποδέκτες της καταστροφικής του πολιτικής της την οποία υφίστανται κατά κύριο λόγο οι ίδιοι. Το επόμενο βήμα είναι να ισχύσουν αντίστοιχες ποινές και για μας τους εκπαιδευτικούς, όταν απεργούμε.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση, μέσω της λεγόμενης αναπλήρωσης μαθημάτων, θέλει να τιμωρήσει τους μαθητές που αμφισβητούν την πολιτική της στο σχολείο και το «μέλλον» που επιφυλάσσει το σύστημα για αυτά. Ταυτόχρονα θέλει να τιμωρήσει και τους εκπαιδευτικούς που δεν ανέδειξαν όλες εκείνες τις «καινοτόμες δραστηριότητες» που προβλέπει το «νέο σχολείο» ώστε να αποτρέψουν ή να ποινικοποιήσουν τους μαθητικούς αγώνες.

Συνεπώς θα το ξαναπούμε, η στάση της κυβέρνησης είναι τιμωρητική και εκδικητική για τους αγώνες των παιδιών.
Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης που συνιστά ένα κράτος πιο αυταρχικό, πιο επιθετικό απέναντι στους αγώνες του λαού και της νεολαίας, που οικοδομεί το σχολείο της αγοράς, των Ευρωενωσιακών κατευθύνσεων, της ημιμάθειας και των ταξικών φραγμών πρέπει να καταδικαστεί από τους γονείς και τα παιδιά, από τους εκπαιδευτικούς και από όλα τα λαϊκά στρώματα.

Να καταδικαστεί και στους αγώνες και στην κάλπη των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου.

• Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να αποσύρει την απαράδεκτη εγκύκλιο για την λεγόμενη αναπλήρωση των διδακτικών ωρών.
• Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές να οργανώσουν κινητοποιήσεις, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.α. ενάντια στην αντιεκπαιδευτική, αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης έτσι όπως αυτή εκφράζεται με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο.
Για όλα τα παραπάνω η ΕΛΜΕΤ

Κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11:00 -14:00, συμπληρωματική της 3ωρης στάσης της ΟΛΜΕ 08:00-11:00 για τις ημέρες 23-24-25/4/2014 για όσες ημέρες ζητείται αναπλήρωση.
• Καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην Πανθεσσαλική κινητοποίηση στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης στη Λάρισα, Τετάρτη 23 Απριλίου και ώρα 09:00.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕΤ

Αφήστε το σχόλιο σας