Η Αριστερή Πρωτοβουλία καλεί σε “νέα αρχή” Reviewed by Momizat on . Μια «νέα αρχή» επιχειρεί η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ πριν τρεις μήνες. Με ανακοίνωσή της, καλεί όσους ανήκουν στον «κόσμο κόσμου των δημοκ Μια «νέα αρχή» επιχειρεί η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ πριν τρεις μήνες. Με ανακοίνωσή της, καλεί όσους ανήκουν στον «κόσμο κόσμου των δημοκ Rating: 0

Η Αριστερή Πρωτοβουλία καλεί σε “νέα αρχή”

Η Αριστερή Πρωτοβουλία καλεί σε “νέα αρχή”

Μια «νέα αρχή» επιχειρεί η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ πριν τρεις μήνες. Με ανακοίνωσή της, καλεί όσους ανήκουν στον «κόσμο κόσμου των δημοκρατικών παραδόσεων, των αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα», να συζητήσουν και να αποφασίσουν «για την πορεία αναγέννησης της Δημοκρατικής, Σοσιαλιστικής Παράταξης».

Η κίνηση αυτή δεν διευκρινίζει προς το παρόν, αν απευθύνεται και σε κινήσεις – δυνάμεις που έχουν εμφανιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη συμφωνία Κουβέλη – Λοβέρδου. Η κίνηση είχε πολλές φορές διατυπώσει διαφορετικές απόψεις από τις εκάστοτε του ΠΑΣΟΚ, αλλά έφτασε στο απροχώρητο τον περασμένο Ιούλιο, οπότε αποχώρησε, τονίζοντας ότι “το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν!”.

Υπάρχει βούληση, διάθεση και τρόπος εκ μέρους της Αριστερής Πρωτοβουλίας; Ή απλώς θα πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια κάποιων που έχουν απομείνει στη συγκεκριμένη τάση και στο ΠΑΣΟΚ συνολικότερα, να επαναδιατυπώσουν τους όρους τους, μπροστά στα νέα πολιτικά δεδομένα; Θα φανεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Δεν αρκούν μόνο οι διαπιστώσεις και οι καταγραφές.

Πρέπει να δράσουμε.

Πρέπει να αποφασίσουμε.

Πρέπει να απαντήσουμε στα ερωτήματα του κόσμου.

Του κόσμου των δημοκρατικών παραδόσεων, των αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου, στις 10.30 το πρωί, θα βρεθούμε, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε για την πορεία αναγέννησης της Δημοκρατικής, Σοσιαλιστικής Παράταξης.

Θα επιχειρήσουμε μια νέα αρχή.

Γιατί δεν αποδεχόμαστε την ηττοπάθεια, την απραξία και την αδράνεια που προτείνουν οι συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Γιατί δεν βολευόμαστε με τα παραμύθια των μονόδρομων που αποδεικνύονται αδιέξοδοι και επικίνδυνοι για το λαό και τη χώρα.

Γιατί πιστεύουμε πως η έξοδος από την κρίση και η επόμενη ημέρα πρέπει και μπορεί να έχουν προοδευτικό πρόσημο.

Παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία διαλόγου και αποφάσεων, που αφορούν όλους όσους θέλουν να πορεύονται με πυξίδα τις αρχές τους και όχι τις σκοπιμότητες της στιγμής.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία σας καλεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου να κάνουμε μαζί τη νέα αρχή».

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή