Η Αστυνομία πρωταγωνίστρια στη “μισή” ορκωοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Reviewed by Momizat on . Τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας όπου υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έπεσαν χημικά, σημειώθηκαν φραστικές αντιπαραθέσεις, υ Τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας όπου υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έπεσαν χημικά, σημειώθηκαν φραστικές αντιπαραθέσεις, υ Rating: 0

Η Αστυνομία πρωταγωνίστρια στη “μισή” ορκωοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Η Αστυνομία πρωταγωνίστρια στη “μισή” ορκωοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας όπου υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έπεσαν χημικά, σημειώθηκαν φραστικές αντιπαραθέσεις, υπήρξαν αποδοκιμασίες και αποχωρήσεις πολιτικών και η ένταση εντός της αίθουσας όπου έγινε η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας σημάδεψαν τη χθεσινή τελετή.

Νωρίτερα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ισχυρότατη αστυνομική δύναμη έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Δημοτικό Ωδείο για την ορκωμοσία του ο προφυλακισμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Ο βουλευτής μπήκε στο δημοτικό ωδείο από την πίσω πόρτα επευφημούμενος από κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής και φωνάζοντας «ζήτω η Χρυσή Αυγή».Την ίδια ώρα, κατά μήκος της οδού Κύπρου στο ύψος της πλατείας Λαού, είχαν στηθεί δύο «στρατόπεδα», περίπου 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής και μεγάλο πλήθος αριστεριστών και αντιεξουσιαστών, με τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται στη μέση.
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν συνθήματα με άντρες της αστυνομίας να στέκονται ανάμεσά τους, ενώ ακολούθησαν επεισόδια με την αστυνομία έκανε χρήση κροτίδων κρότου λάμψης αλλά και δακρυγόνων που δημιούργησαν προβλήματα αναπνοής στους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων και περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά και δημοσιογράφοι.
Ουσιαστικά η Αστυνομία, σύμφωνα με τους συμβούλους του «Δρόμου Ανατροπής» και τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησε τεχνητή ένταση εναντίον του μεγάλου μπλοκ της Αριστεράς, αφήνοντας τους πολύ λίγους οπαδούς της Χρυσής Αυγής να μοιράζουν υλικό και να εισέρχονται στον χώρο της ορκωμοσίας.

Αποχώρησαν από την διαδικασία και δεν ορκίστηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, καταγγέλλοντας μάλιστα μετ’ επιτάσεως τόσο την αστυνομία για τη χρήση χημικών και βίας που οδήγησε στον τραυματισμό πολιτών, όσο και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό επειδή επέτρεψε την παρουσία χρυσαυγιτών στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Αφού απέβησαν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις με τον περιφερειάρχη, η επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηρώ Διώτη δήλωσε ότι «αυτό που συνέβη σήμερα στη Λάρισα είναι πραγματικά πρωτόγνωρο αφού χτυπήθηκαν από την αστυνομία πολίτες που ήθελαν απλά να παραστούν στη διαδικασία, ενώ επετράπη η είσοδος σε χρυσαυγίτες.

Την τεράστια πολιτική ευθύνη για το γεγονός έχει ο περιφερειάρχης που προτίμησε να γίνει η ορκωμοσία με τα ΜΑΤ απέξω και την Χρυσή Αυγή μέσα».

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στάθης Ντούρος δήλωσε ότι «ο Μπαλτάκος ζει και βασιλεύει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στο πρόσωπο του κ. Αγοραστού. Θα απομονώσουμε τα σχέδια της περιφέρειας και θα τσακίσουμε την φασιστική απειλή». Δήλωση για το θέμα έκανε και ο νέος δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος επίσης δεν παρέστη στην τελετή της ορκωμοσίας τονίζοντας ότι απέναντι στον φασιστικό κίνδυνο θα έπρεπε να ήταν ολόκληρη η πόλη, ενώ ανέφερε ότι και η αστυνομία θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τη δουλειά της.

Από την ορκωμοσία αποχώρησε και ο Βαγγέλης Μπούτας της «Λαικής Συσπείρωσης», χωρίς όμως να προβεί σε κάποια δήλωση.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, αφήνοντας να εννοηθεί πως έπραξαν ότι είχαν προαναγγείλλει τις προηγούμενες ημέρες. «Οι πόρτες ήταν ανοιχτές και έμπαινε όποιος ήθελε μέσα. Εγώ προσωπικά βγήκα τρεις φορές έξω και κάλεσα τους περιφερειακούς συμβούλους να έρθουν μέσα και να ορκιστούν» ήταν η απάντηση του κ. Αγοραστού ο οποίος αφενός παρέπεμψε στην ορκωμοσία της βουλής όπου όπως είπε «ο κ. Τσίπρας ορκίστηκε μαζί με χρυσαυγίτες» αλλά και άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση της αστυνομίας («αυτά να τα δει η αστυνομία» είπε στην ομιλία του για την παρουσία των χρυσαυγιτών εντός της αίθουσας).

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Επεισοδιακή όμως ήταν η ορκωμοσία αφού μερίδα του κοινού που βρέθηκε στην αίθουσα – προφανώς υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής – διέκοπταν συνεχώς με συνθήματα υπέρ των φυλακισμένων βουλευτών και στελεχών του κόμματος και ύβρεις κατά της πολιτικής ζωής του τόπου.
Φωτό – πληροφορίες onlarissa.gr, larissanet.gr

perif-lar13 perif-lar1 perif-lar2 perif-lar3 perif-lar4 perif-lar5 perif-lar6 perif-lar7 perif-lar8 perif-lar9 perif-lar10 perif-lar11 perif-lar12

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή