"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.3 C
Trikala

Η Βερλίγκα πάλι απειλείται

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στη Βερλιγκα στο Περιστέρι, 16 χρόνια τώρα οι υπηρεσίες παίζουν τη γάτα με το ποντίκι.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Το 2007 διανοίχθηκε ΠΑΡΑΝΟΜΑ δρόμος που προκάλεσε τεράστια αλλοίωση στο μοναδικό τοπίο της Βερλιγκας, χρειάστηκε το θέμα να φτάσει μέχρι την Ευρωβουλή και να έρθουν μέχρι και επιθεωρητές περιβάλλοντος. Μπουλντόζες πήγαιναν και έρχονταν και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν “γνώριζαν” τίποτα.
Μετά από αμέτρητες καταγγελίες επιτέλους κήρυξαν παρανομο το δρόμο και εκεί που η φύση σιγά σιγά άρχισε να κλείνει τις πληγές χθες πάλι μπουλντόζες στη Βερλιγκα ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΣ κάθε καθεστώς προστασίας με τις υπηρεσίες τόσα χρόνια στην καλύτερη να είναι ανίκανες να προφυλάξουν την σπάνια αυτή περιοχή ,προχώρησαν σε ΒΕΛΤΙΩΣΗ του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ δρόμου προκαλώντας εκ νέου νέα αλλοίωση στο τοπίο!!!
Αν όλα αυτό γίνονται στην καρδιά του Εθνικού πάρκου φαντάστηκε τι γίνεται άλλου στα βουνά μας.
Δημήτρης Καρανίκας 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντί να δικόψουν την πρόσβαση στηνΒερλίγκα από την μεριά τού Χαλικιού σε κάποιο σημείο πριν, κάνουν το αντίθετο.Από την μεριά τού Ν.Ιωαννίνων με ανάχωμα μετά την δρακόλιμνη έχει διακοπεί
    η πρόσβαση.Τώρα από τον δρόμο τού Χαλικιού τα αυτοκίνητα φτάνουν στο πυρήνα της καταπληκτικής αυτής περιοχής.Στό ύψος τού καταρράκτη θα μπορούσε να σταματήση η πρόσβαση. Επίσης η κατασκήνωση δίπλα στόν μαίανδρο είναι εξ’ ίσου καταστρεπτική γιά την περιοχή.Οσοι ενδιαφέρονται γιά την αποτροπή της καταστροφής της καί την διατήρηση της διαρκώς αυξανόμενης επισκεψιμότητας της περιοχής, πρέπει να δράσουν πριν αυτή καταστεί μη αναστρέψιμος.

  2. Άγγελε δυστυχώς πάλι διοανοιξαν το δρόμο και η πρόσβαση πλέον είναι πανευκολη, είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει ,16 χρόνια παρανομία και κάποιοι συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι!!!

  3. Δεν μπορεί να μην είδε κάποιος τα μηχανήματα. Είναι ντόπιοι που θέλουν να επωφεληθούν από τον τουρισμό; Είναι ο δήμος; Δεν μπορεί να μην ξέρει ο κόσμος στο χωριό ποιος το έκανε αυτό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης