Η Β. Μπακάση κατά της αξιολόγησης Reviewed by Momizat on . Η αντιδραστική «αξιολόγηση» δομών, υπηρεσιών και υπαλλήλων να μείνει στα χαρτιά! Περιοδείες  και επαφές  πραγματοποιεί  η Βάσω Μπακάση, μέλος του Γενικού Συμβου Η αντιδραστική «αξιολόγηση» δομών, υπηρεσιών και υπαλλήλων να μείνει στα χαρτιά! Περιοδείες  και επαφές  πραγματοποιεί  η Βάσω Μπακάση, μέλος του Γενικού Συμβου Rating: 0

Η Β. Μπακάση κατά της αξιολόγησης

Η Β. Μπακάση κατά της αξιολόγησης

Η αντιδραστική «αξιολόγηση» δομών, υπηρεσιών και υπαλλήλων να μείνει στα χαρτιά!

Περιοδείες  και επαφές  πραγματοποιεί  η Βάσω Μπακάση, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία(ΠΟΕΔΗΝ) & υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση,  με εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας του νομού Τρικάλων.

Το ζήτημα που κυριαρχεί στις συζητήσεις είναι η επικείμενη αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και υπαλλήλων. Κατά τις συζητήσεις που είχε η Βάσω Μπακάση τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ο νόμος για την αξιολόγηση είναι εχθρικός για τους υγειονομικούς, τους ασθενείς και για όλους τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό και πρέπει να  απορριφθεί καθολικά από όλους στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα υγείας και τα ιδρύματα πρόνοιας!              

Η αξιολόγηση είναι το εργαλείο ενίσχυσης της λειτουργίας των δομών και υπηρεσιών με τα κριτήρια «Ανώνυμης εταιρείας», για να είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι ενεργοί εφαρμοστές της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.                        

Με την αξιολόγηση η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων, να εφαρμόσει στους εργασιακούς χώρους το «Νόμος και τάξη», την πλήρη υποταγή.

Τους θέλει γενίτσαρους απέναντι στο λαό, κλείνοντας την πόρτα των υπηρεσιών υγείας στους ανασφάλιστους, αντί να κάνουν το χρέος τους, να τους περιθάλψουν.   

Είναι ένα ακόμα μέσο της κυβέρνησης προκειμένου να στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη ενός συστήματος υγείας που θα χρηματοδοτείται όλο και λιγότερο από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα στηρίζεται όλο και περισσότερο στην αφαίμαξη των ασθενών, των ασφαλιστικών ταμείων. Είναι εργαλείο για περεταίρω περικοπές στους μισθούς, για παραπάνω  πληρωμές των ασθενών, για την αύξηση της πηγής των «διαθέσιμων»-απολύσεων, για τη κινητικότητα, τη μη μονιμοποίηση των δοκίμων υπαλλήλων, για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.    Δεν πρόκειται λοιπόν για «ψευτοαξιολόγηση», δεν είναι «προσχηματική», δεν την φέρνουν τα μνημόνια. Όποια μορφή και να πάρει, με όποιο τρόπο και αν γίνει, εφ όσον συνδέεται με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, δεν αλλάζει χαρακτήρα. Έχει τη σφραγίδα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπηρετεί συνολικότερα την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία.        

Δε μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση των εργαζομένων στη βάση ενός συστήματος υγείας που πυρήνας της ανάπτυξής του είναι η επιχειρηματική δράση, τα έσοδα και τα κέρδη και ταυτόχρονα να ωφελεί ασθενείς, ανασφάλιστους, άνεργους και εργαζόμενους.

Οργανωμένα, μαζικά, με αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων να μπλοκάρουμε την εφαρμογή της αξιολόγησης, απέχουμε από οποιαδήποτε εμπλοκή στην αξιολόγηση»

Από το Γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας