"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.9 C
Trikala

Η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, χορεύει την ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ στην Καρδίτσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με κλαρίνα, τοπικά δημοτικά τραγούδια και χορούς υποδέχθηκαν τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας «Καραγκούνα», τόσο έξω από το κτίριο όσο και μέσα σε αυτό όπου στήθηκε ένα μικρό παραδοσιακό γλέντι, την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Η ίδια έσυρε τον χορό του παραδοσιακού τραγουδιού «Καραγκούνα», τονίζοντας πως είχα την ευκαιρία να χορέψω την αγαπημένη Καραγκούνα μέσα στον σύλλογο που κρατά την παράδοση με τέτοια θέρμη και τέτοιο πάθος. Πρόκειται για έναν όμιλο, όπως αναφέρθηκε, συνεχιστή της λαϊκής τέχνης, της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Καρδίτσας, ο οποίος έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς και φεστιβάλ στο εξωτερικό. Στους χώρους του ομίλου, όπως τονίστηκε, φιλοξενείται μια πολύ σημαντική λαογραφική συλλογή με 3.500 αντικείμενα, παραδοσιακές φορεσιές, υφαντά, αγροτικά εργαλεία, ξυλόγλυπτα αντικείμενα. Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Συλλόγου, Χρύσα Θεολόγη, αλλά και την αντιπρόεδρο, Ανδρομάχη Χάκκα, οι οποίες τις δώρισαν έναν αυθεντικό χειμερινό επενδύτη της γυναικείας καραγκούνικης φορεσιάς.

Στο Δημαρχείο της Καρδίτσας, όπου και ολοκληρώθηκε η επίσκεψη, η αντιπροσωπεία της Επιτροπής συναντήθηκε και συνομίλησε με τον δήμαρχο της πόλης και με δημάρχους και εκπροσώπους των άλλων δήμων του νομού Καρδίτσας, για τις προτάσεις δράσεων και εκδηλώσεων που ετοιμάζουν για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αλλά και των βουλευτών της περιοχής, Γιώργου Κωτσού και Ασημίνας Σκόνδρα. Εκτός από τους Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, και ο Δήμος Παλαμά σχεδιάζει, όπως ανακοινώθηκε, μια πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα δράση που αφορά στη δημιουργία ενός οικομουσείου, ενός πολυλειτουργικού αγροκτήματος που θα αναδείξει άγνωστες πτυχές της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας, ενώ θα συμβάλει και στην αύξηση της αγροτουριστικής επισκεψιμότητας αλλά και στην βιωματική εμπειρία των επισκεπτών.

Πηγή: www.alithianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης