Η ΔΗΜΑΡ βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αναφορικά με την “απάντηση Σκρέκα σε Ρεπούση” Reviewed by Momizat on . Ανακοίνωση για τα όσα πραγματικά διαμείφθηκαν στη Βουλή, ανάμεσα στον βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα, και τη βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ, Μ. Ρεπούση, εξέδωσε η Ανακοίνωση για τα όσα πραγματικά διαμείφθηκαν στη Βουλή, ανάμεσα στον βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα, και τη βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ, Μ. Ρεπούση, εξέδωσε η Rating: 0

Η ΔΗΜΑΡ βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αναφορικά με την “απάντηση Σκρέκα σε Ρεπούση”

Η ΔΗΜΑΡ βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αναφορικά με την “απάντηση Σκρέκα σε Ρεπούση”

Ανακοίνωση για τα όσα πραγματικά διαμείφθηκαν στη Βουλή, ανάμεσα στον βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα, και τη βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ, Μ. Ρεπούση, εξέδωσε η ΝΕ Τρικάλων του κόμματος. Σε αυτή, φαίνεται ξεκάθαρα, από τα πρακτικά, τι ακριβώς ειπώθηκε, πού αντέδρασε η κα. Ρεπούση και τι δεν απάντησε ο κ. Σκρέκας:

Κε. Σκρέκα, αλλού βαρούν τα κρούταλα κι αλλού χορεύει η αρκούδα 

 

Είναι πραγματικά λυπηρό, τι στιγμή που οι πολίτες βιώνουν την απόλυτη εξαθλίωση από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, κάποιοι να χρησιμοποιούν, ακόμη, την εκκλησία για ψηφοθηρικούς λόγους. Διαβάζοντας οι πολίτες στον τοπικό τύπο την απάντηση που έδωσε ο κ. Σκρέκας στη βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση και χωρίς να γνωρίζουν το αντικείμενο της συζήτησης, θα αποκομίσουν την εντύπωση ότι η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ υπονόμευσε την ορθοδοξία, την εκκλησία και το …. Έθνος. Όμως, το θρησκευτικό  παραλήρημα του κ. Σκρέκα, ουδεμία σχέση έχει με αυτό που υποστήριξε η Μαρία Ρεπούση. Συγκεκριμένα:

Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η Ν.Δ εισήγαγε τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, όπου: α) νομιμοποιούσε την πρόσληψη και πληρωμή κληρικών για πάνω από δύο χρόνια, χωρίς να έχει δημοσιευθεί η πρόσληψη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, και β) έδινε τη δυνατότητα στα εκκλησιαστικά ιδρύματα να κάνουν ….εταιρείες οποιασδήποτε νομικής μορφής, ακόμη και … μονοπρόσωπες!

Η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ για την τροπολογία αυτή επεσήμανε:

α) την αντίθεσή της στη μη τήρηση της διαδικασίας πρόσληψης και πληρωμής των ιερέων, που ισχύει για όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου,

β) τον προβληματισμό της τι θέλουν τις εταιρείες τα εκκλησιαστικά ιδρύματα και

γ) γιατί έχουν εξαιρεθεί από την κινητικότητα και την αξιολόγηση οι υπάλληλοι των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, σε αντίθεση με ότι ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Όταν στην δευτερολογία της η κα Ρεπούση προκάλεσε τον κ. Σκρέκα να τοποθετηθεί στα ζητήματα που έθεσε, αυτός απέφυγε να τοποθετηθεί και απάντησε ότι για τα ζητήματα αυτά απαντάει ο υπουργός!

Τώρα, τι σχέση έχουν αυτά που κατήγγειλε ο κ. Σκρέκας κατά της Μαρίας Ρεπούση στον τοπικό τύπο, με αυτό που συνέβη στη βουλή, εύκολα μπορούν να το καταλάβουν οι πολίτες. Συνέχισε την οικογενειακή παράδοση που θεωρεί την εκκλησία και τους πιστούς δεξαμενή ψηφοφόρων και η «υπεράσπισή» τους αποσκοπεί στην προσωπική εκλογική στήριξη.

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τους πολίτες, όπου έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που να μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, είναι πραγματικά απογοητευτικό, νέοι πολιτικοί, σαν τον κ. Σκρέκα, να γυρίζουν την πολιτική μας ζωή 50 χρόνια πίσω, μοιράζοντας «κουτόχορτο» στους πολίτες.

Για επιβεβαίωση όσων αναφέρθηκαν και προς απόδειξη της αλήθειας, παραπέμπουμε κάθε ενδιαφερόμενο στα πρακτικά της ολομέλειας της Βουλής στη συνεδρίαση της 23ης  Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις σελίδες 351, 352, 355, 356, 369 και 370.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΝΕ Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ

 

 

Το κείμενο που είχε αποστείλει το πολιτιό γραφείο του κ. Σκρέκα, ήταν το ακόλουθο:

«Σκληρή απάντηση έδωσε από του βήματος της Βουλής, ο κ. Κώστας Σκρέκας, στη βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. κα Ρεπούση, με αφορμή αναφορά της τελευταίας στην αξιολόγηση των κληρικών. “Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή που έχει η συγκεκριμένη συνάδελφο, αλλά και πολλοί άλλοι συνάδελφοι σε αυτήν την Αίθουσα, σε ό,τι αφορά τη θρησκεία, το χριστιανισμό και τον τρόπο που εφαρμόζεται και λειτουργεί στην ελληνική κοινωνία” τόνισε ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. για να συμπληρώσει: “Θα ήθελα να πω ότι η Ελλάδα είναι σύνορα, η Ελλάδα είναι γλώσσα, η Ελλάδα είναι πολιτισμός και είτε το θέλουμε είτε όχι η Ελλάδα είναι και χριστιανισμός, είναι και ορθοδοξία. Αυτό είναι η Ελλάδα, μεταξύ πολλών άλλων”».

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή