"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Η δημιουργική ασάφεια του δημάρχου Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ευάγγελος Σαμαράς: Ο όρος δημιουργική ασάφεια μπήκε στη ζωή μας πριν από δεκατέσσερις μήνες, περίπου, από τον τέως υπουργό οικονομικών κ. Βαρουφάκη.

Προσπάθησαν πολλοί να ερμηνεύσουν το νόημα της μέχρι που ο τέως υπουργός έδωσε την ερμηνεία.

Η δημιουργική ασάφεια ήταν  ένα τέχνασμα που χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο για να παραπλανήσει τους εταίρους αλλά και τους ντόπιους. Να μπορεί ο καθένας να ερμηνεύει έργα και λόγια κατά το δοκούν.

Μπροστάρης ο δήμαρχος Τρικκαίων είχε ήδη εγκαινιάσει το συγκεκριμένο μονοπάτι. Το μονοπάτι της δημιουργικής ασάφειας σε πρόσωπα και καταστάσεις καθώς διαφοροποιεί τη στάση του ανάλογα με  το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

1) Ο Κοσμήτορας  της ΣΕΦΑΑ Γιάννης Κουτεντάκης ήταν πολύ χρήσιμος όταν με κείμενο του στα Μ.Μ.Ε υπερασπιζόταν την ανάγκη κατασκευής ποδηλατοδρόμου αλλά ξαφνικά έγινε αγενέστατος (δήλωση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ενώ ο δήμαρχος παρέμενε απαθής) όταν θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το κάπνισμα εντός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τη πρώτη φορά σύμπλεε με την άποψη του δημάρχου ενώ στη δεύτερη έκρινε τη στάση της δημοτικής αρχής. 

Κύριε Κουτεντάκη, αυτή η δημοτική αρχή δεν δέχεται κριτική. Τουλάχιστον, τέτοιου είδους. Αν θέλετε, την επόμενη φορά να διαμαρτυρηθείτε για το κάπνισμα, σταθείτε έξω από το δημαρχιακό μέγαρο και φτιάξετε σαπουνόφουσκες. Μπορεί να βγάλετε και selfie.

2) Η   δημοτική επιχείρηση e-trikala ξέχασε το λόγο για τον οποίο συστάθηκε και ασχολείται με βάρκες και ποδήλατα. Σκοπός της να συνδράμει έτσι ώστε να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς τη περιοχή μας.

Να γίνει η πόλη μας μόνιμος τουριστικός προορισμός. Θα ωφεληθεί όλη η πόλη αλλά κυρίως οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων  υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και των ξενοδοχείων. Αυτούς, δηλαδή, που ο δήμαρχος κατηγόρησε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ως φοροφυγάδες. Ως ανθρώπους που κλέβουν το Φ.Π.Α, τα δημοτικά τέλη αλλά και το φόρο εισοδήματος.

Εκείνους στους οποίους στρέφεται όταν θέλει χορηγίες (βλέπε πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση). Εκείνους, που απειλούσε ο αντιδήμαρχος κ. Κωτούλας  ότι θα τους «έπαιρνε τα μέτρα» γιατί ήταν ανέντιμοι όσον αφορά τους ανεμοθώρακες.

Εκείνους στους οποίους έδειχνε το δάχτυλο η αντιδήμαρχος οικονομικών όταν τους καλούσε να πληρώσουν «γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». Πως γίνεται να προσπαθείς να ενισχύσεις κάποιους που τους αποκαλείς φοροκλέπτες;

3) Η ομάδα FREE MOBILITY κάλεσε πολλές φορές τη δημοτική αρχή να συνδράμει στη δημιουργία μιας πόλης ελεύθερα προσβάσιμη  για όλους τους πολίτες. Αλλά, φευ. Φωτογραφίες με χαμόγελα και άπειρα δελτία τύπου.

Όπως, άλλωστε, και οι συναντήσεις με τους  μαθητές σχολείων που επισκέπτονται το δήμαρχο και του μιλούν για τη πόλη που θέλουν.

Πως γίνεται, την ίδια εβδομάδα που οι δημότες  προέβησαν σε διαμαρτυρία για τη δυσκολία κίνησης Α.Μ.Ε.Α  μέσα στη πόλη και μόλις λίγες μέρες πριν ο δήμαρχος ομολόγησε σε μήνυμα του για τη βράβευση της ομάδας του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων ότι έχουν γίνει λίγα  όσον αφορά τη κίνηση μέσα στη αυτή, ο δήμαρχος να δέχεται να πάρει βραβείο για τη κινητικότητα μέσα σε αυτή αλλά και να επαίρεται για αυτό;

4) Η δημιουργία ποδηλατοδρόμου ήταν μια από τις πολλές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής προς τους δημότες. Αξέχαστες έχουν μείνει οι δηλώσεις του κ. Κωτούλα ότι τα συνεργεία του δήμου θα δουλεύουν όλη τη νύχτα για να παραδώσουν το ποδηλατόδρομο αμέσως μετά το τελευταίο δρομολόγιο του «λεωφορείο χωρίς οδηγό».

Πέρασαν μέρες, πέρασαν εβδομάδες, πέρασαν μήνες και ακόμα μιλάμε για ένα ποδηλατόδρομο παράνομο που ζητεί ο δήμαρχος να σεβαστούν οι πολίτες.

Τη χρησιμότητα του οποίου δυσφήμησαν οι φωτογραφίες που μοίρασε το γραφείο τύπου που έδειχναν το δήμαρχο, την αρμάδα του αλλά και τον αρχηγό κόμματος, που βρέθηκε πρόσφατα στη πόλη μας, να ποδηλατούν δίπλα από αυτοκίνητα που είχαν κάνει κατάληψη σε αυτόν.

Όπως, επίσης, η αυθαίρετη χρήση των κίτρινων ποδηλάτων (για να βγάλουν τις ανωτέρω φωτογραφίες)  που  η χρήση τους επιτρέπεται μόνο σε όσους χρησιμοποιούν τους επί αντιτίμου δημοτικούς χώρους στάθμευσης (δεν ισχύει για το παρκινγκ του νοσοκομείου που είναι δωρεάν).

Πως γίνεται να πρέπει να σεβαστούμε όλα τα παραπάνω  και να μη σεβόμαστε τον ιδρώτα τόσων χρόνων του καταστηματάρχη της πλατείας Κιτριλάκη αλλά και την φωνή των ταξιτζήδων που βρίσκονται λίγα μέτρα παρακάτω που εσχάτως  θυμηθήκαμε  ότι είναι παράνομοι;

5) Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή εκλέχθηκε με τη σημαία του ανεξάρτητου συνδυασμού. Τότε, στις αρχές του 2014, που έσκιαζε η φοβέρα και πλάκωνε η σκλαβιά τους υποστηρικτές συγκεκριμένου πολιτικού φορέα.

Εκείνου του πολιτικού φορέα που δε μπόρεσε να βρει φανερό υποστηρικτή μέσα σε δυο συνδυασμούς που προέρχονταν από τα σπλάχνα της και έδωσε σιωπηλή  στήριξη στο συνδυασμό του δημάρχου.

Σήμερα, ο δήμαρχος έχει ενεργή συμμετοχή στην ανασύνταξη του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα. Άραγε, θα την επικαλεστεί αυτήν  στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ή θα επανέλθουν οι μνήμες του 2014 αν δε πλεύσει ούριος άνεμος στην ανασύνταξη;

Ο Βαρουφάκης ήρθε και έφυγε. Η δημιουργική ασάφεια είχε έρθει πριν από αυτόν και συνεχίζει να υπάρχει δείχνοντας να μοιάζει πιο δυνατή από ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης