Η Δημοτική Κίνηση Καρ.Πό.Σ μιλά με τους εργαζόμενους του Δήμου Καρδίτσας Reviewed by Momizat on .   Τα οικονομικά προβλήματα του δήμου νούμερο ένα πρόβλημα Συνάντηση με το Συμβούλιο των εργαζόμενων του Δήμου Καρδίτσας Ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο επαφών με τις   Τα οικονομικά προβλήματα του δήμου νούμερο ένα πρόβλημα Συνάντηση με το Συμβούλιο των εργαζόμενων του Δήμου Καρδίτσας Ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο επαφών με τις Rating: 0

Η Δημοτική Κίνηση Καρ.Πό.Σ μιλά με τους εργαζόμενους του Δήμου Καρδίτσας

Η Δημοτική Κίνηση Καρ.Πό.Σ μιλά με τους εργαζόμενους του Δήμου Καρδίτσας

  KARPOS

Τα οικονομικά προβλήματα του δήμου νούμερο ένα πρόβλημα

  • Συνάντηση με το Συμβούλιο των εργαζόμενων του Δήμου Καρδίτσας
  • Ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο επαφών με τις δομές του ΔΟΠΑΚ και της ΔΗΚΕΚ

 

Το τεράστιο πρόβλημα με τα οικονομικά του δήμου Καρδίτσας, είναι το θέμα που κυριάρχησε στις συναντήσεις- επικοινωνίας που είχε η Δημοτική Κίνηση Καρ.Πό.Σ και ο υποψήφιος Δήμαρχος της Βάιος Βαρελάς με μια σειρά υπηρεσιών και δομών του Δήμου Καρδίτσας, καθώς επίσης και με το Σύλλογο Εργαζόμενων ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, χθες συναντήθηκε με το Σωματείο των Εργαζόμενων όπου συζήτησε τα προβλήματα όπως αυτά κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ προχθές ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο επικοινωνίας με τις δομές του ΔΟΠΑΚ και της ΔΗΚΕΚ.

Το σωματείο των Εργαζόμενων αρχικά αναφέρθηκαν στο δύσκολο έργο που έχει να αντιμετώπιση όποιος εκλεγεί Δήμαρχος στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, δεδομένου ότι η οικονομική κατάσταση είναι ασφυκτική. Ο πρόεδρος των Εργαζομένων Απόστολος Ταξιάρχης, υποστήριξε ότι «αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική τότε σε λίγο καιρό οι δήμαρχοι θα είναι τοποτηρητές μιας Αυτοδιοίκησης, η οποία θα είναι Διοίκηση με χιλιάδες εργαζόμενους απολυμένους, απολύτως συρρικνωμένη και απαξιωμένη ως προς το δημοκρατικός της ρόλο. Η ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι μονόδρομος και αυτό το έχουμε καταθέσει σε όλα τα όργανα της Αυτοδιοίκησης αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο». Σε ότι αφορά τα θέματα που αφορούν αποκλειστικά στο Δήμο της Καρδίτσας, υπογράμμισε ότι «το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η μισθοδοσία και ότι παρά τις όποιες δεσμεύσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής για δημιουργία ενός ταμείου αποταμίευσης που θα διασφάλιζε την ομαλή ροή πληρωμής, αυτό δεν έγινε μέχρι σήμερα». Ο κ. Ταξιάρχης, απευθυνόμενος προς τον κ. Βαρελά, τόνισε ότι από όλους τους υποψηφίους εκείνο που θεωρούν ως απαραίτητη δέσμευση είναι η διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του δήμου καθώς και η διασφάλιση των σημερινών παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών από τους εργαζόμενους που υπηρετούν στο δήμο, ότι θα εξακολουθήσουν να υφίστανται.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας της Καρ.Πό.Σ Βάιος Βαρελάς, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την αποδοχή της πρόσκλησης για διάλογο, υποστήριξε ότι η Δημοτική Κίνηση Καρδίτσα Πόλις της Συλλογικότητας, μέχρι τα τώρα έχει ήδη κάνει γνωστές τις προθέσεις της και τις αρχές της, οι οποίες διασφαλίζουν ακριβώς τη διαφάνεια στη διαχείριση, ασπαζόμενοι το συμμετοχικό δημοκρατικό προγραμματισμό σε όλες τις εκφάνσεις άσκησης της δημοτικής πολιτικής. Σε ότι αφορά το δικαίωμα στην εργασία, τόνισε και υπογράμμισε ότι «εμείς θα διασφαλίσουμε σταθερές σχέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους στο δήμο της Καρδίτσας, υλοποιώντας στην πράξη τον αντιμνημονιακό- αντικαλλικρατικό- αντιρατσιστικό πολιτικό μας λόγο. Για μας ο κοινωνικός ρόλος του Δήμου είναι προαπαιτούμενο, όπως προαπαιτούμενη είναι η διασφάλιση ότι όλοι οι δημότες μας θα έχουν τροφή, νερό και ρεύμα. Άλλωστε πριν πραγματοποιηθεί η σημερινή συνάντηση με το σωματείο, εγώ προσωπικά καθώς και όλες οι ομάδες δουλειάς της Καρ.Πό.Σ επικοινώνησαν με όλες τις δομές του ΔΟΠΑΚ και της ΔΗΚΕΚ, εκτιμώντας την σπουδαιότητα που έχουν για μας αυτές οι δομές. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συναντηθούμε και με όλες τις άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου, καταγράφοντας θέσεις, απόψεις και προβλήματα, ενώ άμεσα θα έχετε όλες τις απαντήσεις στο πώς θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος, όταν παρουσιαστεί το πρόγραμμα μας, το οποίο είναι προϊόν συλλογικής και  συμμετοχικής  δουλειάς».

«Εμάς δεν μας τρομάζει η σύγκρουση», συμπλήρωσε  ο κ. Βαρελάς, «απεναντίας, πιστεύουμε ότι η σύγκρουση με  αυτές τις αυταρχικές, ληστρικές και ισοπεδωτικές λογικές της σημερινής κυβέρνησης έναντι της Αυτοδιοίκησης,  είναι και η  ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις άλλες δημοτικές κινήσεις που δηλώνουν ανεξάρτητες. Διότι εμείς δεν είμαστε ανεξάρτητη δημοτική κίνηση. Έχουμε πολιτική ταυτότητα και δεν είναι άλλη από την ταυτότητα των συμφερόντων των δημοτών, συμφέροντα που αφορούν τους πολλούς, συμφέροντα που σήμερα συνθλίβονται εξαιτίας των μνημονίων και των αιματηρών οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας Βάιος Βαρελάς, κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων να παραστούν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο  Κινηματοθέατρο, όπου θα γίνει η παρουσίαση των προγραμματικών αξόνων της Δημοτικής Κίνησης Καρ.Πό.Σ για το Δήμο της Καρδίτσας, με στόχο να μορφώσουν πιο ολοκληρωμένη άποψη των θέσεων και απόψεων που προτάσσονται για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

 

Αφήστε το σχόλιο σας