"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23 C
Trikala

Η διαφορά τους δεν είναι αυτή που δίνουν οι δημοσκοπήσεις – Πάμε για κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα δημοσκοπικά αποτελέσματα δίνουν διψήφια διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου. Όμως τα νούμερά τους είναι πλασματικά και πολύ πιο μικρά από αυτά που δίνουν…

Η διαφορά τους δεν είναι πάνω από 7 μονάδες και εύκολα αναστρέψιμη.

Τα πολιτικά γραφεία και οι πολύ άμεσοι συνεργάτες τόσο του Κυριάκου όσο και του Τσίπρα έχουν πάρει ήδη φωτιά και ετοιμάζουν σκληρές και ακραίες τακτικές με την πόλωση να είναι η νούμερο ένα επιλογή….

Θα δούμε εξτριμ καταστάσεις… κάτι από “σκληρό ροκ πιο σκληρό από τα παλιό” που οι μεγαλύτεροι τα έχουμε ζήσει.

Όχι πως τα θέματα δεν υπάρχουν, αλλά το μεταναστευτικο- προσφυγικό, τέταρτο μνημόνιο (σκληρότερο και απεχθεστερο των άλλων), το εργασιακό του Χατζηδάκη στη σέντρα, ψήφιση του Σκοπιανού, ιδωτικοποιησεις υγείας και παιδείας, ενέργεια και υδρογονανθρακες Αιγαίου …. θα πρωτοστατησουν.

Και είναι θέματα που περιέχονται στη φαρέτρα και των τριών συνομιλητών μιας ενδεχόμενης τρικοματικης συνεργασίας (Ν. Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ).

Αφού τους πιέσουν (θεσμοί, Ε.Ε. και ΔΝΤ) σε συγκυβέρνηση με Π/Θ κοινής αποδοχής (κάτι γνώριμο… 3η φορά) και με χρονικό ορίζοντα ενός χρόνου ή όσο χρειαστεί για να τα ψηφίσουν, θα τους “στείλουν” σε εκλογές, να κάψουν την απλή αναλογική του Τσίπρα και μετά καπάκι εκλογές με υπερενισχυμενη αναλογική.

Όμως τότε τα πράγματα δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγηθούν… Ο λαός είναι απρόβλεπτος… Το 2015 και σε λιγότερο από 2 μήνες έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ το ψηλό ποσοστό του 35%, αυξάνοντας το κατά 10 μονάδες.

Κανείς δεν γνωρίζει αν θα προλάβει (αν τον αφήσει ο ιός) μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά την Ανοιξη οι πρόωρες εκλογές είναι σίγουρες.

“Είναι πολλά τα λεφτά Άρη” που έλεγε και η πασίγνωστη διαφήμιση… Ευρωπαϊκό ταμείο ανάπτυξης είναι αυτό… 30δις ευρώ (€) είναι αυτά… Όλοι τα ορεγονται και θα θελήσουν να τα διαχειριστουν…

Βλέπετε για τα 30δις του ταμείου ανάκαμψης δύσκολα θα υπάρξει” “συγκυβέρνηση”… Εκτός αν οι άλλοι (αυτοί που δίνουν τα χρήματα) είναι πολύ “πειστικοι” και στην λογική της ισονομίας και της μοιρασιάς… τους πείσουν όλους να συμμετάσχουν… με το αζημίωτο.

Και σε όλα αυτά ο λαός θεατής πάλι στον γνωστό ρόλο, αυτόν του διαχρονικού θύματος.

Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας θα την ονομάσουν πάλι την καινούργια συγκυβέρνηση….

Είπαμε: “Αυτοί κάνουν πως κυβερνούν και εμείς κάνουμε πως τους πιστεύουμε”…

Ηλίας Καραμάνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης