Η. ΔΙΩΤΗ: Αγρια καταστολή εις βάρος Θεσσαλών εργαζομένων στην Αθήνα Reviewed by Momizat on . Με αφορμή το πρωινό (Παρασκευή) όργιο καταστολής ειρηνικής διαμαρτυρίας εργαζομένων σε διαθεσιμότητα, πολλών εξ αυτών από τη Θεσσαλία, έξω από το Υπουργείο Διοι Με αφορμή το πρωινό (Παρασκευή) όργιο καταστολής ειρηνικής διαμαρτυρίας εργαζομένων σε διαθεσιμότητα, πολλών εξ αυτών από τη Θεσσαλία, έξω από το Υπουργείο Διοι Rating: 0

Η. ΔΙΩΤΗ: Αγρια καταστολή εις βάρος Θεσσαλών εργαζομένων στην Αθήνα

Η. ΔΙΩΤΗ: Αγρια καταστολή εις βάρος Θεσσαλών εργαζομένων στην Αθήνα

Με αφορμή το πρωινό (Παρασκευή) όργιο καταστολής ειρηνικής διαμαρτυρίας εργαζομένων σε διαθεσιμότητα, πολλών εξ αυτών από τη Θεσσαλία, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και τα επεισόδια που διεμήφθησαν στο Σύνταγμα, η υποψήφια Περιφερειάρχισσα Θεσσαλίας και βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής που δέχτηκαν το πρωί εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες σε διαθεσιμότητα έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα ΜΑΤ, όπως μας καταγγέλθηκε από τους παραβρισκόμενους, κατέλυσαν με σπρωξίματα και αθρόα χρήση χημικών μία ειρηνική διαμαρτυρία που λάμβανε χώρα έξω από το Υπουργείο, από ανθρώπους που το μόνο που διεκδικούν είναι την επιστροφή στην εργασία τους, αφού σε 20 μέρες, αν δεν απορροφηθούν από κάποιον άλλο φορέα, θα απολυθούν οριστικά.

Η βίαιη απώθηση από τα ΜΑΤ είχε, μεταξύ άλλων, ως συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό μίας Λαρισαίας καθηγήτριας, η οποία μάλιστα καίτοι χτυπημένη, προσήχθη στη ΓΑΔΑ, μαζί με άλλα 16 άτομα, 14 εκπαιδευτικούς, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης, και 2 σχολικούς φύλακες, απ’ όπου αφέθηκαν ελεύθερη λίγη ώρα αργότερα.

Παρόμοιο σκηνικό, με προπηλακισμούς και ρίψη χημικών που είχε ως αποτέλεσμα τη λιποθυμία μιας διαδηλώτριας, επαναλήφθηκε λίγο πριν την πλατεία Συντάγματος, όπου οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα επιχείρησαν να προχωρήσουν με πορεία, προκειμένου να βρεθούν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Απ’ όλα τα παραπάνω, ένα είναι το συμπέρασμα: η χρεωκοπημένη κυβέρνηση απέδειξε ξανά ότι τρέμει μπροστά στην κοινωνία όταν αυτή συσπειρώνεται και ζητά πίσω τη ζωή της. Απαντά με τρομοκρατία, αυταρχισμό και καταπάτηση ακόμη και αυτού του ίδιου του δημοκρατικού και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του συνέρχεσθαι!

Διαμηνύουμε τόσο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όσο και στην κυβέρνηση συνολικά ότι οι εργαζόμενοι δεν απειλούνται και δεν τρομοκρατούνται. Διεκδικούν τα δικαιώματά τους και παλεύουν κόντρα στην εξαθλίωση στην οποία θέλουν να τους οδηγήσουν.

Να είναι σίγουροι ότι οι απόπειρες εκβιασμού και “διά του παραδείγματος” τρομοκράτησης των υπολοίπων εργαζομένων και της κοινωνίας, θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα: την ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση των κοινωνικών αγώνων, μέχρι την τελική νίκη!

 

Το Γραφείο Τύπου

28.2.2014

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή