Η. Διώτη: Η πώληση τμημάτων της ΔΕΗ επηρεάζει τους αγρότες Reviewed by Momizat on . Το πώς συνδέονται τα δύο πρώτα θέματα (κινητοποιήσεις αγροτών-πώληση τμημάτων της ΔΕΗ) που τέθηκαν προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας επιχείρησε Το πώς συνδέονται τα δύο πρώτα θέματα (κινητοποιήσεις αγροτών-πώληση τμημάτων της ΔΕΗ) που τέθηκαν προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας επιχείρησε Rating: 0

Η. Διώτη: Η πώληση τμημάτων της ΔΕΗ επηρεάζει τους αγρότες

Η. Διώτη: Η πώληση τμημάτων της ΔΕΗ επηρεάζει τους αγρότες

Το πώς συνδέονται τα δύο πρώτα θέματα (κινητοποιήσεις αγροτών-πώληση τμημάτων της ΔΕΗ) που τέθηκαν προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας επιχείρησε να εξηγήσει στο σώμα η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειάρχισσα Ηρώ Διώτη, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λάρισα.

«Η πώληση το μεγαλύτερου ποσοστού του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, του ίδιου δηλαδή του δικτύου μεταφοράς ρεύματος που ανήκε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους όχι μόνο για τους οικιακούς καταναλωτές αλλά και για τους αγρότες. Και αυτοί θα βρίσκονται ουσιαστικά σε ομηρία από τα ιδιωτικά συμφέροντα που θα κατέχουν και θα εκμεταλλεύονται το μονοπώλιο των δικτύων μεταφοράς, τη στρατηγικότερη εθνική υποδομή μας.

Αυτή τη στιγμή ένα από τα κύρια αιτήματα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα όλης της χώρας και εδώ στη Λάρισα, είναι η μείωση του κόστους του αγροτικού ρεύματος. Με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ανοίγει ο δρόμος και για την πώληση υδροηλεκτρικών σταθμών, ενώ εάν υιοθετηθούν και οι προτάσεις της ΡΑΕ για την αύξηση του τέλους ΑΠΕ, από το Μάρτιο τα τιμολόγια ρεύματος για αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα είναι εξόχως “φουσκωμένα”.

Η μεγάλη κινητοποίηση όχι μόνο των αγροτών αλλά και των εργαζομένων από κάθε χώρο την περασμένη Κυριακή στον κόμβο της Νίκαιας, δείχνει την κατεύθυνση, πώς μέσω του ενωτικού αγώνα μπορεί η κοινωνία να νικήσει και να ανατρέψει τις καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές, και πώς ανοίγει ο δρόμος για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της κοινωνίας που αντιδρά και μάχεται».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή