"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Η είδηση που πάγωσε τον Θεσσαλικό κάμπο!!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αναστέλλεται με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας η λειτουργία 22 Δημοτικών Σχολείων και 48 Νηπιαγωγείων στη Θεσσαλία για το σχολικό έτος 2022 -2023 λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού και λόγω μη συμπλήρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου μαθητικού δυναμικού.

Τα χωριά του κάμπου, που αιώνες έθρεψαν τον πληθυσμό της χώρας, ερημώνουν. Οι αντιλαϊκές πολιτικές των σημερινών και χθεσινών κυβερνώντων , πιστές στις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ερημώνουν την ύπαιθρο εφόσον στερούν ουσιαστικά την επιλογή από τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή στον τόπο τους και στα χωριά τους .

Το υψηλό κόστος παραγωγής , η πώληση των προϊόντων τους σε τιμές ακόμα και κάτω του κόστους , οι αποζημιώσεις ψίχουλα απέναντι στις φυσικές καταστροφές φέρνουν σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο.

Η πολιτική που εξασφαλίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι τις κοινωνικές ανάγκες στερεί από τους νέους στα χωριά συνθήκες ζωής με δικαιώματα στην εργασία, στην ψυχαγωγία ,στον αθλητισμό στον πολιτισμό,στη στοιχειώδη πρόσβαση σε Εκπαίδευση και Υγεία.

Ο κάμπος ερημώνει , γεωργοί και κτηνοτρόφοι βρίσκονται στον αγώνα για την επιβίωσης τους. Οι ένοχοι είναι γνωστοί και ο αργός θάνατος της πατρίδας μας , αν δεν τους σταματήσουμε, έρχεται.

Ευαγγελία Παπαδοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης