Η “εγκυκλοπαίδεια” το ΑΟΤ που έλειπε από τα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Μια ιστορική έκδοση για το Τρικαλινό ποδόσφαιρο: “50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013”. Ένας τόμος 620 σελίδων με χοντρό δέσιμο μεγάλου σχήματος (33x24). Με πλήρη Μια ιστορική έκδοση για το Τρικαλινό ποδόσφαιρο: “50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013”. Ένας τόμος 620 σελίδων με χοντρό δέσιμο μεγάλου σχήματος (33x24). Με πλήρη Rating: 0

Η “εγκυκλοπαίδεια” το ΑΟΤ που έλειπε από τα Τρίκαλα

Η “εγκυκλοπαίδεια” το ΑΟΤ που έλειπε από τα Τρίκαλα

aotΜια ιστορική έκδοση για το Τρικαλινό ποδόσφαιρο: “50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013”. Ένας τόμος 620 σελίδων με χοντρό δέσιμο μεγάλου σχήματος (33×24).
Με πλήρη στοιχεία για τους 1.826 επίσημους αγώνες (πρωταθλήματος, κυπέλλου και μπαράζ), με περισσότερες από 600 φωτογραφίες (πολλές από τις οποίες αδημοσίευτες μέχρι σήμερα) της διαδρομής των 50 χρόνων της ιστορίας του ο Α.Ο. Τρίκαλα. Η “εγκυκλοπαίδεια” του ΑΟΤ κυκλοφορεί την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014.
Η αγωνιστική παρουσία μαζί με όλες τις φωτογραφίες των 595 ποδοσφαιριστών που φόρεσαν την φανέλα του Α.Ο.Τ. στους επίσημους αυτούς αγώνες.
Οι ακριβείς συνθέσεις των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων του Α.Ο.Τ. με όλα τα ονόματα των παραγόντων του. Αναλυτικοί πίνακες – καθρέφτες της κάθε αγωνιστικής περιόδου. Συγκεντρωτικοί πίνακες της 50χρονης παρουσίας της ομάδας και παικτών στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.
Παρακάτω παρατίθεται απόσπασμα από τον πρόλογο της έκδοσης:
Το εγχείρημα της αποτύπωσης της ιστορίας του Α.Ο. Τρίκαλα ξεκίνησα πριν από 15 περίπου χρόνια, με αφετηρία τη συγκέντρωση του αρχειακού υλικού κυρίως μέσω της ρεπορτάζ των τοπικών κυρίως εφημερίδων. Το ευτύχημα ήταν ότι στον τοπικό Τρικαλινό Τύπο τουλάχιστον από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα ρεπορτάζ των ποδοσφαιρικών αγώνων της ομάδας που εκπροσωπούσε την πόλη ήταν πλήρη και λεπτομερέστατα στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις που προσέτρεξα σε εφημερίδες της Ρόδου ή του Αγρινίου ή ακόμη περισσότερο σε αθλητικές εφημερίδες της Εθνικής Βιβλιοθήκης προκειμένου να βρω κάποιες συνθέσεις αγώνων που για διάφορους λόγους δεν είχαν καταχωρηθεί στον Τρικαλινό Τύπο. Έτσι, όλες οι συνθέσεις των αγώνων του Α.Ο. Τρίκαλα είναι διασταυρωμένες και απολύτως σωστές. Τα ονόματα των παικτών των αντιπάλων ομάδων πιθανότατα να μην έχουν αποδοθεί σωστά, πράγμα που οφείλεται στα ρεπορτάζ των εφημερίδων από όπου και ανασύρθηκαν.
Παράλληλα, συγκέντρωσα ή διασταύρωσα τα αποτελέσματα όλων των αγώνων των πρωταθλημάτων στα οποία συμμετείχε η Τρικαλινή ομάδα, έτσι ώστε οι βαθμολογικοί και αγωνιστικοί πίνακες να είναι απολύτως σωστοί και να μπορεί ο αναγνώστης να έχει μια πλήρη και συγκρίσιμη εικόνα της αγωνιστικής παρουσίας του Α.Ο.Τ. κάθε χρονιά.
Με πλήρη πλέον τα στοιχεία των αγώνων και των συντελεστών που καθόρισαν τα αποτελέσματά τους, η δημιουργία των πινάκων της κάθε χρονιάς αλλά και συνολικά, ήταν πλέον μια εύκολη στατιστικού τύπου διαδικασία.
Για το φωτογραφικό και άλλο αρχειακό υλικό που συγκεντρώνονταν επίσης παράλληλα, η προσοχή δόθηκε στην ταυτοποίηση της κάθε φωτογραφίας, στην αποσαφήνιση των στοιχείων και όσο το δυνατόν περισσότερων λεπτομερειών αποτυπώνονταν σ’ αυτήν.
Οι δυσκολίες παρουσιάστηκαν όταν απαιτήθηκε να βρω τις φωτογραφίες όλων των παικτών που συμμετείχαν έστω και μία φορά σε επίσημο αγώνα του Α.Ο. Τρίκαλα, είτε πρόκειται για πρωτάθλημα, κύπελλο ή αγώνα μπαράζ. Καθώς ο αριθμός τους πλησίαζε τους 600 (συγκεκριμένα 595 ήταν συνολικά), ο στόχος μου αρχικά ήταν οι ελλείψεις να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες, παρόλο που τελικά βρέθηκαν όλες.
Σωτήρης Κύρμπας

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή