"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Η Ελλάδα 2η χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή ψευδών ειδήσεων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΣΤΙΣ 37 ΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ ΧΩΡΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (FAKE NEWS).

Στην πρώτη θέση από τις εξεταζόμενες χώρες του κόσμου βρίσκεται η Τουρκία όπου σχεδόν 1 στους 2 ανέφερε πως έχει γίνει αποδέκτης fake news και στη δεύτερη θέση η Ελλάδα όπου το ποσοστό είναι 44%. Ίδιο ποσοστό εμφανίζει και η Μαλαισία, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Μεξικό ακολουθούμενο από την Ουγγαρία.

Από την άλλη, τα χαμηλότερα ποσοστά έκθεσης σε fake news αναφέρουν στη Γερμανία και στη Δανία (9%) ενώ στην τρίτη χαμηλότερη θέση βρίσκεται η Ολλανδία (10%).


Τα αποτελέσματα για την κάθε χώρα στο γράφημα που ακολουθεί:

πηγή: Digital News Report 2018 – Reuters Institute for the Study of Journalism

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεύτεροι εμείς;Που βγάλαμε βόλτα στο Μικρολίμανο τον Βασιλέα Παύλο ζωντανό-νεκρό 4 ημέρες πριν τις εκλογές; Τυχαίως ο φουκαράς πέθανε αμέσως μετά από αυτές..Άντε να μας περνάνε(λίγο) οι Αμερικάνοι που βγάλαν βόλτα σχεδόν(με συνοδεία ΔΥΟ αστυνομικών) τον δολοφόνο(;)του …προέδρου τους και τον σκότωσε ο Τζακ Ρούμπι, χαφιές της αστυνομίας,σε εθνική μετάδοση.Τυχαίως ο Ρούμπι πέθανε μετά από λίγο από …καρκίνο.
    Κλείνω, υπενθυμίζοντας στους λάτρεις των …λωτών ότι, κλείνοντας το MEGA μας ζήτησε συγγνώμη( Μιχάλης Ιγνατίου) για τα ..ψέματα, την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα.Ήθελαν δε, μία …δεύτερη ευκαιρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης