Η ελληνική Φόρμουλα 1 από τον Βόλο Reviewed by Momizat on . Παρουσιάζεται στην παραλία του Βόλου στις 6 του μηνός, το νέο μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου Φόρμουλα, από τη Centaurus Racing Team, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Παρουσιάζεται στην παραλία του Βόλου στις 6 του μηνός, το νέο μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου Φόρμουλα, από τη Centaurus Racing Team, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Rating: 0

Η ελληνική Φόρμουλα 1 από τον Βόλο

Η ελληνική Φόρμουλα 1 από τον Βόλο

Παρουσιάζεται στην παραλία του Βόλου στις 6 του μηνός, το νέο μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου Φόρμουλα, από τη Centaurus Racing Team, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και το Γραφείο Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

f1-1

Η Centaurus Racing Team είναι μία ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ασχολείται με τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου φόρμουλα.


Το μονοθέσιο σχεδιάζεται με βάση τους κανόνες του παγκόσμιου διαγωνισμού Formula Student, στον οποίο συμμετέχουν αντίστοιχες ομάδες από όλο τον κόσμο.

Η ομάδα από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Βόλου ιδρύθηκε το 2009 και έκτοτε, όπως αναφέρουν οι συμμετέχοντες φοιτητές, έχει συμμετάσχει στα τρία επίπεδα του παραπάνω διαγωνισμού. Οι διακρίσεις ξεκίνησαν το 2011, όταν η ομάδα πήρε την 1η γενική θέση στην Ιταλία, διαγωνιζόμενη μόνο με σχέδια για το μονοθέσιο.

Την επόμενη χρονιά συμμετείχε τόσο με σχέδια όσο και με μερικά κατασκευασμένα μηχανικά μέρη στο Silverstone της Αγγλίας, λαμβάνοντας την 3η θέση στο σχεδιασμό και την 5η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση.

Η ολοκλήρωση του 1ου αυτοκινήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιτεύχθηκε τον Ιούνιο του 2013. Η ομάδα, τιμώντας τις τοπικές παραδόσεις, έδωσε στο μονοθέσιο το όνομα του πιο γνωστού Κενταύρου της μυθολογίας, ονομάζοντάς το ‘Χείρωνα’.

Η πρώτη συμμετοχή της ομάδος με πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο χαρακτηρίστηκε από σειρά επιτυχιών. Η 1η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση, τονίζουν, έδωσε τη δυνατότητα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να φέρουν την Ελληνική σημαία στο βάθρο του διαγωνισμού, μπροστά στις μεγαλύτερες εταιρίες της αυτοκινητοβιομηχανίας και 2000 φοιτητές από όλο τον κόσμο. Πέραν αυτού, η ομάδα διακρίθηκε και στο αγώνισμα της ανάλυσης κόστους (Cost Report), λαμβάνοντας την 4η θέση. Στη γενική κατάταξη η ομάδα κατέλαβε θέση στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα (26η θέση) πραγματοποιώντας μία άκρως επιτυχημένη πρώτη εμφάνιση.

 

Και επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, φέτος ο πήχυς έχει τεθεί ακόμα ψηλότερα. Η ομάδα λοιπόν, μετά και την επιτυχημένη εγγραφή της στον διαγωνισμό της Ουγγαρίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί 21-24 Αυγούστου, έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του 2ου λειτουργικού αυτοκινήτου της, το οποίο θα παρουσιάζει βελτιώσεις σε τομείς όπως η αεροδυναμική, η οδηγική συμπεριφορά, η δύναμη αλλά και η εργονομία.

Η σημαντικότερη όμως επιτυχία της ομάδας είναι πως κάθε χρόνο αποκτά νέα μέλη, γεμάτα όρεξη για δουλειά. Στόχος της λοιπόν τη χρονιά αυτή είναι μια επιτυχημένη παρουσία στον διαγωνισμό, η οποία θα συμβάλλει στην εδραίωσή της. Έτσι μέσα από τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς της FSAE οι φοιτητές θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την σκέψη, δεξιοτεχνία και συνεργατικότητά τους, και να εκπαιδευτούν σε μια δράση σχετική με την επιστήμη του Μηχανολόγου Μηχανικού.
Μετά τον Βόλο, επόμενος σταθμός για την παρουσίαση του μονοθέσιου οχήματος είναι η Ουγγαρία, όπου θα πραγματοποιηθεί σχετικός διαγωνισμός στις 21-24 Αυγούστου.

Αφήστε το σχόλιο σας