"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Η επέλαση στο Τρικαλινό δημόσιο βίο των πολιτικά αγράμματων

lafarm

Σχετικά άρθρα

H επιχειρηματική ελίτ των Αθηνών θέλοντας να καταδείξει την ένδεια του εγχώριου πολιτικού προσωπικού, περιγράφει γλαφυρά τον κάτωθι αστικό μύθο.
Επισκέφθηκε λέει προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ τα γραφεία της νεολαίας του κόμματος,σε κάποια συνοικία της πρωτεύουσας και εκεί ρωτούσε τους ΟΝΝΕΔίτες τι στόχους έχουν βάλει στη ζωή τους.
Ενας εξ`αυτών του απάντησε ότι θέλει να πάει στο Έβερεστ και ο ανόητος πολιτικός,προερχόμενος από τον αθλητικό χώρο, του ζήτησε να διευκρινίσει αν εννοεί το Fast food της πλατείας Συντάγματος η του Πειραιά.
Το άνωθεν δεν είναι σαφώς το μοναδικό παράδειγμα ανεπαρκούς και απαίδευτου πολιτικού.
Ο δημόσιος βίος του τόπου βρίθει πια : Από αδιάβαστους και άνευ στοιχειώδους πολιτικής παιδείας καρικατούρες,όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ένας Νέστορας της προοδευτικής παράταξης.
Ενδεικτικά, την πρώτη ημέρα της κοινοβουλευτικής περιόδου μετά τις εκλογές του 2015,φοιτητές πανεπιστημίου ρώτησαν στα πλαίσια έρευνας, 17 πρωτοεκλεγέντες βουλευτές, ποιές είναι οι τρείς εξουσίες της Δημοκρατίας ;
Το αποτέλεσμα της εργασίας των τελειοφοίτων προκαλεί μόνο θλίψη και θυμηδία,αφού μόνο 8 γνώριζαν την σωστή απάντηση(5 από αυτούς ήταν δικηγόροι).
Μια ανάλογη έρευνα στα Τρίκαλα, είναι σίγουρο ότι θα προκαλούσε τον γέλωτα και της ποικιλόχρωμης αίγας.
Θα μπορούσαν όμως οι τοπικοί δημοσιογράφοι και τα sites,που προβάλλουν αχαλίνωτα κάθε φελλό και γραφικό πολιτικάντη της περιοχής μας, ως μέγιστη πολιτική οντότητα,να ρωτήσουν τα εξής:
1.Γνωρίζει κάποιος από αυτούς, πού είναι το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Γλίστρας, που ελέω πολιτικού κόστους δεν δούλεψε ποτέ ;
2.Γνωρίζουν ποια είναι η χάραξη της οδικής σύνδεσης Τρίκαλα-Αρτα,που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ;
3.Γνωρίζουν ότι υφίσταται από το 1932,ανολοκλήρωτη σιδηροδρομική σύνδεση με Γρεβενά και Κοζάνη,που η κατασκευή της εκκρεμεί 90 χρόνια ;
4.Γνωρίζει έστω και ένας από τους σωτήρες μας, ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού ;
Θα ήταν χρήσιμο οι ψηφοφόροι κάποτε, να κρίνουν με όρους πολιτικούς και όχι ανάλογα με την ανούσια προβολή των υποψηφίων στα ΜΜΕ.
Δεξιός Ψάλτης.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένα από τα πιο ουσιαστικά άρθρα του τοπικού τύπου. Μπράβο σας. 

    Έχουν ξεπέσει τελείως τα τοπικα ειδησιογραφικά  sites.

    Μας βομβαρδίζουν συνεχώς με τα “αυθόρμητα” άρθρα για φερέλπιδες, για  πολλά υποσχόμενους, για κοσμοπολίτες και κάθε  φαντασμένο. Έχουν υπερβεί το όριο της αυτογελοιοποίησης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης