Η Επιτροπή Ειρήνης για τις εξελίξεις στην περιοχή μας Reviewed by Momizat on . Το τελευταίο διάστημα, μετά την παράδοση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στον ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ προχωρούν με ταχύ βήμα, την προσπάθεια απόρριψης των χημικ Το τελευταίο διάστημα, μετά την παράδοση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στον ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ προχωρούν με ταχύ βήμα, την προσπάθεια απόρριψης των χημικ Rating: 0

Η Επιτροπή Ειρήνης για τις εξελίξεις στην περιοχή μας

Η Επιτροπή Ειρήνης για τις εξελίξεις στην περιοχή μας

Το τελευταίο διάστημα, μετά την παράδοση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στον ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ προχωρούν με ταχύ βήμα, την προσπάθεια απόρριψης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην περιοχή μας. Πολυάριθμες είναι οι διαδηλώσεις εναντίωσης στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστικών κέντρων.

 

Επικίνδυνα φορτία-πιθανοτητα ατυχήματος

Μετά την απροκάλυπτη επέμβαση τους με την υποστήριξη των «αντικαθεστωτικών» και το διαμελισμό της χώρας, τώρα προσθέτουν σε βάρος των λαών της περιοχής ένανέο περιβαλλοντικό έγκλημα, με την διαδικασία καταστροφής των χημικών μέσω της διαδικασίας εν πλω υδρόλυσης, που ήδη έχει ξεκινήσει, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την υποκρισία της δήθεν «πράσινης» ΕΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι η μέθοδος της υδρόλυσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά εν πλω, στηνπράξη δεν έχει γίνει προσομοίωση της διαδικασίας σε πραγματικές συνθήκες, δεν υπάρχει σχετική εμπειρίααπό έκτακτες καταστάσεις, υπάρχει πίεση χρόνου για την υλοποίηση της επιχείρησης, ενώ είναι γνωστές οιαναφορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας του «Cape Ray» του πλοίου πάνω στο οποίο γίνετε η διαδικασία. Η ύπαρξη πολύ επικίνδυνων φορτίων αποτελείπαράγοντα που πολλαπλασιάζει την επικινδυνότητα και ως προς την πιθανότητα ατυχήματος και ως προς τις δυνατότητες ουσιαστικής αντιμετώπισης μιας έκτακτης κατάστασης.

 

Η Ελληνική κυβέρνηση κάθε άλλο παρά καθησυχάζει

Στο μείζον αυτό πρόβλημα, η ελληνική κυβέρνηση αντί να παρέμβει ενεργά, αρκείται να δηλώσει στη Βουλή(3.2.14) μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών:

«Έχουμε μεταφέρει τις ανησυχίες μας, όσον αφορά τον οριστικό τρόπο καταστροφής των χημικών όπλων και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Μαζί με ευχολόγια του τύπου:

«Πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αυτή η διαδικασία καταστροφής να μην οδηγήσει σε άλλους κινδύνους». Δηλώσεις, που όχι μόνο δεν καθησυχάζουν, αλλά, αντίθετα, ομολογούν τηνεπικινδυνότητα του απαράδεκτου εγχειρήματος.

 

Την ίδια στιγμή που έχει ξεκινήσει είδη η υδρόλυση των χημικών της Συρίας στην θάλασσα της Μεσογείου, η οποία με το παραμικρό λάθος θα έχει τρομερές συνέπειες τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους λαούς της περιοχής, οι διπλωματικές αποστολές Αυστραλίας, Λουξεμβούργου και Ιορδανίας κυκλοφόρησαν πρόσφατα νέοσχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αφορμή τη διευκόλυνση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας, στην έδρα του οργανισμού στη Ν. Υόρκη,παραλείποντας αυτήν τη φορά την αναφορά στο «Κεφάλαιο Επτά» της Χάρτας Ηνωμένων Εθνών πουεπισείει την απειλή κυρώσεων ή ακόμη και στρατιωτικής επέμβασης, και την ίδια στιγμή που οι δολοφονικέςεπιθέσεις του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ, ενάντια στους Παλαιστίνιους, στη Λωρίδα της Γάζας, ολοένα και κλιμακώνονται.

 

Η ΕΕ, με τα περισσότερα κράτη – μέλη της να είναι μέλη του ΝΑΤΟ:

  • οργανώνει πολέμους με οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα
  • διεξήγαγε πόλεμο στο έδαφος της Ευρώπης
  • συμμετέχει στους σχεδιασμούςεπέμβασης σε Ασία και Αφρική
  • επεμβαίνει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
  • πάει χέρι-χέριμε τις ΗΠΑ στην αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος με τρομονόμους

 

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα εγκλήματα των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ – ΕΕ ενάντια στους λαούς και στο περιβάλλον. Καταδικάζει τις ενέργειες για την απόρριψης των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής μας τις επιθέσεις που εξαπολύουν ενάντια σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν και Κεντροαφρικανική Δημοκρατία,και καλεί το λαό να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που στηρίζουν την ΕΕ & το ΝΑΤΟ! τις αιτίες, δηλαδή, των πολέμων και των χημικών που σήμερα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα!

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

dromoi_EE paidi_gaza

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή