Η εργαλειοποίηση της Ιστορίας δεν παρέχει καλές υπηρεσίες ούτε στην Ιστορία ούτε στην πολιτική Reviewed by Momizat on . Είναι γελοίο να προσπαθούν να οικειοποιηθούν οι πολιτικές παρατάξεις ιστορικές μορφές που έζησαν σε περιόδους που δεν είχε καν θεμελιωθεί η δική τους ιδεολογία Είναι γελοίο να προσπαθούν να οικειοποιηθούν οι πολιτικές παρατάξεις ιστορικές μορφές που έζησαν σε περιόδους που δεν είχε καν θεμελιωθεί η δική τους ιδεολογία Rating: 0

Η εργαλειοποίηση της Ιστορίας δεν παρέχει καλές υπηρεσίες ούτε στην Ιστορία ούτε στην πολιτική

Η εργαλειοποίηση της Ιστορίας δεν παρέχει καλές υπηρεσίες ούτε στην Ιστορία ούτε στην πολιτική

Είναι γελοίο να προσπαθούν να οικειοποιηθούν οι πολιτικές παρατάξεις ιστορικές μορφές που έζησαν σε περιόδους που δεν είχε καν θεμελιωθεί η δική τους ιδεολογία και πολύ περισσότερο δεν είχαν καμία σχέση με τα επιμέρους προτάγματα που φέρνει στο προσκήνιο η εκάστοτε πολιτική ατζέντα της κάθε παράταξης.

Είναι εξωφρενικό να λέμε ότι οι ήρωες του 1821 είναι δικοί μας. Δεν ξέρουμε τι γνώμη θα είχαν αν καλούνταν να εκφέρουν γνώμη για μία σειρά από θέματα.

Και δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι αν θα καλοέβλεπαν πχ τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους ή αν θα καταλάβαιναν καν για ποιο πράγμα μιλάμε όταν αναφερόμαστε στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Η Ιστορία δεν προσφέρεται για να την κάνουν οι πολιτικοί “μέρος του λόγου τους και του δικού τους πόστου”, που θα έλεγε κι ο Νιόνιος.

ΤΚ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή