"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Η Ευθύνη της ψήφου στις Ευρωεκλογές της Κατερίνας Γαργάλα-Μάγγου*

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πλησιάζουν οι ευρωεκλογές. Αυτό που θα αντηχήσει στα αυτιά μας είναι το «περί χαλαρής ψήφου», κάνοντας τις ευρωεκλογές να φαντάζουν εκλογική αναμέτρηση δευτερεύουσας σημασίας. Μέγα λάθος, εφόσον η ψήφος μας για την εκλογή των εκπροσώπων μας στο Ευρωκοινοβούλιο είναι υψίστης πολιτικής σημασίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Katerina Gargala

Ας μην ξεχνούμε πόσο οι αποφάσεις του Στρασβούργου και των Βρυξελλών αφορούν τη χώρα μας, αφού ενσωματώνονται στην εθνική νομοθεσία. Καθημερινά εισρέουν στην εσωτερική έννομη τάξη μας ευρωπαϊκά νομοθετήματα που έχουν άμεση εφαρμογή και επηρεάζουν τη ζωή μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο νόμος περί ενδοοικογενειακής βίας.

Υπό αυτό το πρίσμα οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου μάς καλούν να είμαστε παρόντες στην κάλπη. Οι φετινές ευρωεκλογές άλλωστε παλεύουν με τη μάστιγα του λαϊκισμού και του εθνικισμού και αυτός είναι ακόμα ένας λόγος να στηρίξουμε με την ψήφο μας τις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις που θα συμβάλουν στη δημιουργία μιας αλληλέγγυας Ευρώπης. Είναι ζωτικής σημασίας το υγιές μέλλον των ευρωπαϊκών χωρών εντός μιας υγιούς Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό είναι το διακύβευμα.

Η πολιτική περιδίνηση των Βρετανών, οι επιθέσεις κατά του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία με τον Ορμπάν, ο αντιευρωπαϊσμός του Σαλβίνι σηματοδοτούν τον αντίθετο δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε για να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές μια προοδευτική και αλληλέγγυα Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αποχή του 40% των προηγούμενων ευρωεκλογών απαξιώνει τους θεσμούς της Ε.Ε. στην οποία κατοικοεδρεύουμε. Είναι μια εντελώς λάθος πολιτική απόφαση να απέχουμε από τη σημαντική εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών. Έχουμε την ευθύνη να συμμετέχουμε, να σταματήσουμε την επέλαση του λαϊκισμού με την ψήφο μας.

* Υποψήφια ευρωβουλευτής Δημοκρατικής Ευθύνης, δικηγόρος, πτυχιούχος συμβουλευτικής ψυχολογίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης