Η ευρεία αριστερά συζητά και προχωρά σε διεργασίες Reviewed by Momizat on . Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλές διεργασίες στην ευρύτερη αριστερά, όπως γράφαμε και εδώ. Οι πολιτικές κινήσεις «Πράττω», με επικεφαλής τον Ν. Κοτζιά και σαφή Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλές διεργασίες στην ευρύτερη αριστερά, όπως γράφαμε και εδώ. Οι πολιτικές κινήσεις «Πράττω», με επικεφαλής τον Ν. Κοτζιά και σαφή Rating: 0

Η ευρεία αριστερά συζητά και προχωρά σε διεργασίες

Η ευρεία αριστερά συζητά και προχωρά σε διεργασίες

Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλές διεργασίες στην ευρύτερη αριστερά, όπως γράφαμε και εδώ. Οι πολιτικές κινήσεις «Πράττω», με επικεφαλής τον Ν. Κοτζιά και σαφή συμμετοχή του Γιώργου Παπασίμου, και «Αριστερή Προοπτική», με ενεργό συμμετοχή του Θαν. Ζαχαρόπουλου, δεν έμειναν στη μία και μόνη εκδήλωση για τον «Φασισμό και τη Δημοκρατία», πριν έναν μήνα. Προχωρούν στη συνδιοργάνωση νέας εκδήλωσης, με θέμα «Πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελλάδα». Οι δύο κινήσεις συναντώνται ξανά, αποτελούν μέρος της ευρύτερης κινητικότητας στον χώρο της αριστεράς, αλλά προφανώς δεν έχουν καταλήξει σε κάτι κοινό, σε έναν στόχο άμεσο. Εξάλλου, είναι τόσο ρευστό το πολιτικό σκηνικό, που σε πρώτη φάση επιζητείται η συνεννόηση – και φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί. Το τέρμα αυτού του δρόμου θα φανεί, όταν και οι εξελίξεις δείξουν τον… δρόμο. Πάντως, η δήλωση Κουβέλη για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και όποτε τεθεί στο τραπέζι με συγκεκριμένους όρους, δίνει και μια ιδέα για τη συζήτηση στον χώρο της αριστεράς. Αλλά και οι ομιλητές, έχουν τη σημασία τους: Δημ Παπαδημούληςαπό τον ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Μηταράκης από τους ΑΝ.ΕΛΛ, μαζί με ισάριθμους εκπροσώπους από τις δύο κινήσεις, δίνουν το στίγμα.
Η εκδήλωση που θα συνδιοργανώσουν οι δύο κινήσεις, αναφέρεται στο παρακάτω δελτίο Τύπου του γραφείου Τύπου της «ΠΡΑΤΤΩ»:

«Οι Πολιτικές Κινήσεις «ΠΡΑΤΤΩ» και «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» συνδιοργανώνουν την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 μ.μ., στο POLIS CAFE (Πεσμαζόγλου 5 – Στοά Βιβλίου), ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελλάδα».

Ομιλητές θα είναι ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Νότης Μαριάς, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» Στέφανος Μπαγεώργος και ο γραμματέας του Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ» Πέτρος Μηλιαράκης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο αρθρογράφος Στάθης Διομήδης.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση όσων προσκεκλημένων το επιθυμούν».

 

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή