"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Η εφαρμογή Aesculapp στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που προωθεί την υγεία και ευεξία με περισσότερο περπάτημα και ποδηλασία, είναι πλέον διαθέσιμη για τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές. Πρόκειται για την εφαρμογή (appilcation) με το όνομα Aesculapp, που παραπέμπει ακριβώς στο όνομα του τρικαλινού γιατρού Ασκληπιού.

Το απόγευμα της τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2022, ακριβώς κάτω από το άγαλμα του Ασκληπιού στην ομώνυμη πεζογέφυρα των Τρικάλων, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε την εφαρμογή. Και, όπως τόνισε, πρόκειται για “συνένωση δυνάμεων για καλό σκοπό, για την υγεία μας”.

Εξάλλου, σημείωσε, “αν δεν μετρήσεις κάτι, δεν μπορείς να το βελτιώσεις” και στο πλαίσιο αυτό, μετρώνται τα χιλιόμετρα που θα κάνουν οι τρικαλινοί/ες με το ποδήλατο ή πεζή. Επιπλέον, κάθε πολίτης που θα “κατεβάζει” και θα χρησιμοποιεί την εφαρμογή, όχι μόνο θα βλέπει και θα ξέρει την καθημερινή του πρόοδο (σε τρέξιμο, απλό περπάτημα και ποδηλασία), αλλά και θα διαπιστώνει πόσες θερμίδες ξόδεψε.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Παπαστεργίου, στόχος είναι “του χρόνου τέτοια ημέρα, να έχουμε καταγράψει 80.150 χλμ., δηλαδή δύο φορές τον γύρο της γης!”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ρ.ΦΕΡΑΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΦΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΤΜ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΠΛΥΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης