Η ζημιά στο μυαλό του Άδωνη Γεωργιάδη – του Δημήτρη Παπαθανασίου Reviewed by Momizat on . jimpap17@yahoo.gr Έχουν ειπωθεί και γραφεί πολλά για αυτόν τον τύπο, τον πάλαι ποτέ «μπουμπούκο», που ο Κώστας Καραμανλής τον αποκαλούσε άκρο και δεν ήθελε να τ jimpap17@yahoo.gr Έχουν ειπωθεί και γραφεί πολλά για αυτόν τον τύπο, τον πάλαι ποτέ «μπουμπούκο», που ο Κώστας Καραμανλής τον αποκαλούσε άκρο και δεν ήθελε να τ Rating: 0

Η ζημιά στο μυαλό του Άδωνη Γεωργιάδη – του Δημήτρη Παπαθανασίου

Η ζημιά στο μυαλό του Άδωνη Γεωργιάδη – του Δημήτρη Παπαθανασίου

jimpap17@yahoo.gr

Έχουν ειπωθεί και γραφεί πολλά για αυτόν τον τύπο, τον πάλαι ποτέ «μπουμπούκο», που ο Κώστας Καραμανλής τον αποκαλούσε άκρο και δεν ήθελε να τον βλέπει ζωγραφιστό και τον οποίο αντιθέτως ο Σαμαράς και ο Μητσοτάκης αναβάθμισαν από πωλητή telemarketing σε υπουργό ο πρώτος και σε αντιπρόεδρο του κόμματος και υπερυπουργό ο δεύτερος .

Τι είπε λοιπόν πριν από λίγες μέρες ο ακραίας δεξιός και συνάμα ακραία νεοφιλελεύθερος υπουργός «ανάπτυξης» που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να εξεγείρει ακόμα και μετριοπαθείς συντηρητικούς ανθρώπους;

«Προστασία πρώτης κατοικίας δεν πρέπει να υπάρχει, είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει τέτοια προστασία.»

Πολύ καλά τα λέει ο κ. υπουργός . Με τη δική του λογική συνεπώς…

Ζημία για την οικονομία επιφέρει και ο κάθε εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, αφού υποχρεώνει το αφεντικό του να βάζει το χέρι στη τσέπη κάθε 1η του μήνα και να τον πληρώνει.

Ζημία είναι και ο κάθε νέος άνθρωπος που θέλει να φτιάξει τη ζωή του σε αυτόν εδώ τον τόπο, πάλι θα πρέπει κάποιος να τον στηρίζει και να τον συνδράμει στα πρώτα βήματα της ζωής του.

Ζημία είναι ο ασθενής που προστρέχει στο εθνικό σύστημα υγείας, που αποζητά τη θεραπεία και τη γιατρειά του στις μονάδες εντατικής θεραπείας, γιατί υποχρεώνει ένα ολόκληρο κράτος να πληρώνει ακριβά τα φάρμακα και τα έξοδα της νοσηλείας τους για να τον σώσει από την αρρώστια.

Ζημία επίσης είναι και ο συνταξιούχος που προσδοκά να εισπράξει τη χιλιοκομμένη του σύνταξή και να απολαμβάνει της όποιας έχει απομείνει ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης.

Ζημία είναι και ο μαθητής και ο φοιτητής που θέλουν βιβλία και αίθουσες για να μάθουν γράμματα και να αποκτήσουν γνώσεις μπας και γίνουν άριστοι όχι φυσικά σαν τον υπουργό δημοσίων έργων που δεν ξέρει πως γράφεται ο «Αχελώος» ποταμός, αν και τελείωσε πανεπιστήμια στο Αμέρικα.

Ζημία είναι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς απαιτούν επιδόματα, ράμπες, ειδικές πολεοδομικές εφαρμογές και προβλέψεις για την εξυπηρέτηση της κινητικότητάς τους.

Άρα δεν είναι μόνο ζημία ένας μεροκαματιάρης άνθρωπος που υποθήκευσε το σπίτι του και χρωστάει στις τράπεζες, για δάνεια που έλαβε υπό άλλες οικονομικές συνθήκες , όταν δέκα χρόνια μετά όλα τα άλλα (μισθοί, αμοιβές, συντάξεις, επιδόματα, δικαιώματα) κουρεύτηκαν ή αφανίσθηκαν, ενώ την ίδια ώρα τα επιτόκια στις τράπεζες τριπλασιάστηκαν και τα ανεξόφλητα υπόλοιπα όχι μόνο δεν πάγωσαν αλλά συσσωρεύτηκαν στο 10πλάσιο, είναι και όλων των υπολοίπων οι προτεραιότητες απίστευτη ζημία στο μυαλό του υπουργού.

Φαίνεται ότι οι ανάγκες των ανθρώπων προκαλούν αλλεπάλληλες ζημίες σε μία αναπτυγμένη καπιταλιστική κοινωνία, έτσι όπως τουλάχιστον την σχεδιάζει και  την ονειρεύεται στο μυαλό του ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Στο μυαλό του Άδωνη όμως αντίθετα ζημία δεν είναι οι μίζες εκατομμυρίων του Χριστοφοράκου, ζημία δεν είναι οι τύποι της Energa που ενθυλάκωσαν  250 εκατομμύρια ευρώ από δημοτικά τέλη και ΕΕΤΗΔΕΕ, ζημία δεν είναι τα θαλασσοδάνεια και τα χρέη της Ν.Δ. και της εφημερίδας του Κυριάκου στα Χανιά, ζημία δεν είναι οι μίζες στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τα 2% του ΑΕΠ που προσφέρουμε κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ, ζημία δεν είναι οι μίζες της SIEMENS και των φαρμακευτικών εταιρειών που οδηγούν στις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, ζημία δεν είναι η φοροδιαφυγή των off shore, οι χαριστικές τροπολογίες υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοεργολάβων, τα ληστρικά διόδια στους εθνικούς αυτοκινητόδρομους που η είσπραξη τους ξεπερνούν στο 20πλασιο το κόστος της κατασκευής τους, ζημία δεν είναι οι κατασκευές των ολυμπιακών αγώνων του 2004 και τα ταραταζουμ του 2021 που έρχονται.

Ζημία για τον Άδωνη και την πιο φιλελέδικη κυβέρνηση όλων των εποχών δεν είναι όλα αυτά, αλλά εν τέλει ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Στην πραγματικότητα όμως ζημιά είναι να μην γίνονται οι πολλοί ζημιά για όλους αυτούς.

Ζημιά είναι να μην τους θεωρούν απειλή για το πολιτικό του μέλλον ο Γεωργιάδης και ο Τσακαλώτος, αν αυτό το περίφημο 99%, δεν καταφέρει να αντιδράσει μαζικά και αποτελεσματικά στον πολιτικό του κυνισμό, ξεπερνώντας τις ανασφάλειες και τους καθωσπρεπισμούς, ώστε να μετατραπεί η θέληση των πολλών σε μια τεράστια ζημιά για όλα αυτά τα σκοτεινά και κυνικά μυαλά που χθες έλεγαν ότι το ασφαλιστικό θα λυθεί σε λίγα χρόνια όταν και θα αποβιώσουν και οι εναπομείναντες συνταξιούχοι και δεν θα δημιουργούνται καινούργιοι και τώρα κομπορρημονούν ότι θα βγάλουν τα σπίτια του κοσμάκη στο σφυρί χωρίς καμία ενοχή για το ότι αυτό το πολιτικό προσωπικό οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό και εκατομμύρια ανθρώπους της σε ένα συνεχή αγώνα για επιβίωση και μόνο .

Ευκλείδης και Άδωνις δεν συμπίπτουν μόνο στις απολήξεις των αρχαιοελληνικών τους ονομάτων.

Συμπίπτουν και διαγωνίζονται και σε ένα αξεπέραστο κυνισμό απέναντι στους πολλούς.

Οι πολλοί πρέπει τελικά να τους την κάνουν τη ζημιά.

(Η ιστοσελίδα ΤΡΙΚΚΗPRESS φιλοξενεί , αλλά δεν δεσμεύεται απαραίτητα από τα όσα διατυπώνει η στήλη και για αυτό παρέχει στους αναγνώστες της τη δυνατότητα αντίκρουσης και σχολιασμού των απόψεων που εκφράζονται εδώ.)

Σχόλια (2)

 • Jim Riflevinegar

  Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί, που ακολουθούν την φωτογραφία της στρογγυλής τραπέζης.
  Σενάριο 1ο.(θετικόν) Ο φαρμακοποιός, ο προ-ιστάμενος των μπουλντοζών και εκσκαφέων(στις άπειρες στιγμές των sites, που ορθώς πράττει), ο Δήμαρχος Καλατράβας, ο φέρελπις βουλευτής, ο ιατρός και ο παλαιός χωροφύλαξ, χαμογελούν ευτυχισμένοι διότι σκέπτονται: αφού μπόρεσε τούτος εδώ να γίνει δεύτερος τη τάξει στην Ν.Δ. τότε και εμείς αξίζουμε!!!Μην σου πω και πρώτοι!!!
  Σενάριο 2ο.(αρνητικόν).Οι προαναφερθέντες σκέπτονται: τι ωραία που τα λέει!!! Είναι μεγάλος!!!Πως δεν το σκεφτήκαμε!!!
  Σενάριο 3ο.(δραματικόν). Επίσης σκέπτονται: αυτός δεν ξεμπαστακώνεται από την παράταξη για τα επόμενα 50 χρόνια, μάλιστα τον βλέπουμε αρχηγό(εδώ είδαμε τον …Βαγγέλα, που του άρεσε κιόλας)δεν γελάμε να τον έχουμε δικό μας; Οι θεσούλες είναι περιζήτητες και οι δουλειές έξω, πεσμένες…
  Πολλά άλλα σενάρια, αλλά δεν θέλω να κουράζω. Ιδού λοιπόν πεδίον, δόξης λαμπρόν , δια τους φίλους της φιλόξενης ιστοσελίδας

  Απάντηση
 • Jim Riflevinegar

  Εεεπ…δεν παίζω!!!Παρακαλώ να αποκατασταθεί η φωτογραφία της στρογγυλής τραπέζης, ειδάλλως δεν έχει νόημα το κείμενο.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή