Η ηγεσία της ΝΔ οφείλει να αποχωρήσει «εδώ και τώρα» Reviewed by Momizat on . Η μεγάλη μας παράταξη δεν πρέπει να καταστεί κομματικό απολειφάδι τύπου ΠΟΛΑΝ, ούτε να θυμίζει το πολιτικό φάντασμα της παλιάς «Ένωσης Κέντρου» του μακαρίτη του Η μεγάλη μας παράταξη δεν πρέπει να καταστεί κομματικό απολειφάδι τύπου ΠΟΛΑΝ, ούτε να θυμίζει το πολιτικό φάντασμα της παλιάς «Ένωσης Κέντρου» του μακαρίτη του Rating: 0

Η ηγεσία της ΝΔ οφείλει να αποχωρήσει «εδώ και τώρα»

Η ηγεσία της ΝΔ οφείλει να αποχωρήσει «εδώ και τώρα»

Η μεγάλη μας παράταξη δεν πρέπει να καταστεί κομματικό απολειφάδι τύπου ΠΟΛΑΝ, ούτε να θυμίζει το πολιτικό φάντασμα της παλιάς «Ένωσης Κέντρου» του μακαρίτη του Ζίγδη. Συνεπώς έχουμε καθήκον και ευθύνη όλοι όσοι αγωνιστήκαμε και ματώσαμε για τη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη ν’ αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να επανέλθει αυτή στις ρίζες της, στις ιδεολογικές κατευθύνσεις του «μεσαίου χώρου» και του ριζοσπαστικού (κοινωνικού) φιλελευθερισμού όπως άλλωστε τις είχαν διαχρονικά προσδιορίσει οι ιστορικοί της ηγέτες, Κωνσταντίνος και Κώστας Καραμανλής, Ευάγγελος Αβέρωφ και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Έχουμε, επίσης, βαθιά υποχρέωση απέναντι στην ιστορία μας, στο δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεσμούς του καθώς και στους πολυπληθείς οπαδούς μας, να «εμποδίσουμε» το κόμμα μας από την ακροδεξιά στροφή και ν’ αποφύγουμε την απομόνωση στην οποία το οδηγεί η «ανάδελφη» ηγεσία του.
Εξάλλου, στη νέα εποχή που ανατέλλει τώρα στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο, η ΝΔ με τη σημερινή της ηγεσία δεν μπορεί να πορευθεί με προοπτική και αισιοδοξία στο μέλλον.

Σωτήρης Χατζηγάκης

Σχόλια (1)

  • Παπαζησης Κυριακος

    Συφωνω απολυτως κ. Χατζηγακη , αν επιμεινει η παρουσα ηγεσια , η ΝΔ θα πολυδιασπασθει α λα ΠΑΣΟΚ , κινδυνευει να χασει τον ρολο της σαν κομμα εξουσιας , θα καταληξει σε κομμα ιδεοληψιων. Ισως εχει χασει ηδη τον ρολο της , γι αυτο η αναγκη για επειγουσες ενεργειες ειναι εκ των ουκ ανευ. Λαμβανοντας υποψιν ακριβως τις ιδρυτικες διακηρυξεις του Καραμανλη, του εθνικου ριζοσπαστισμου, που ειναι σημερα επικαιρες οσο ποτε αλλοτε.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή