Η Ημερίδα για τον Άρη Βελουχιώτη Reviewed by Momizat on . ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 70ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΆΡΗ Τρίτη 16 Ιούνη, ώρα 6:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Στην Ημερίδα πανεπιστημιακοί, ιστορικοί, πολιτικοί επιστήμονες, ερευνητές και κοι ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 70ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΆΡΗ Τρίτη 16 Ιούνη, ώρα 6:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Στην Ημερίδα πανεπιστημιακοί, ιστορικοί, πολιτικοί επιστήμονες, ερευνητές και κοι Rating: 0

Η Ημερίδα για τον Άρη Βελουχιώτη

aris beloyxiotis
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 70ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΆΡΗ
Τρίτη 16 Ιούνη, ώρα 6:30 μ.μ. στο Δημαρχείο
Στην Ημερίδα πανεπιστημιακοί, ιστορικοί, πολιτικοί επιστήμονες, ερευνητές και κοινωνιολόγοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους για τον Άρη και την εποχή του. Ενώ μάρτυρες των ιστορικών γεγονότων θα τ’ αφηγηθούν.
Κι ακόμα: θα προβληθεί ντοκιμαντέρ («ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ») και θα ακουστούν ποιήματα και πεζογραφήματα για τον Άρη.
aris faragki
Το πρόγραμμα των εισηγήσεων είναι:
α.- «Ο Λόγος της Λαμίας: Ο λαός στην ιστορική αντίληψη και τον κοινωνικο-πολιτικό προσανατολισμό του Άρη Βελουχιώτη», από την Ολυμπία Σελέκου, Διευθύντρια Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
β.- «Η τελευταία διαδρομή του Άρη-πορεία προς την αθανασία», από τον Μίμη Οικονόμου, ιστορικό ερευνητή.
γ.- «Η σύγκρουση δυο επαναστατικών παραδόσεων στο πρόσωπο του Άρη Βελουχιώτη», από τον Λαυρέντιο Ντετζιόρτζιο, εκδότη-ερευνητή.
δ.- «Ο Άρης και η εποχή του …στην εποχή μας», από τον Κώστα Μιχαλάκη, ιστορικό- φιλόλογο.
ε.- «Η αυτοχειρία ως πράξη πολιτικής ελευθερίας και αντίστασης», από τον Γιώργο Λεπενιώτη, κοινωνιολόγο.
Στη σημερινή εποχή τα μηνύματα του Άρη για παρατεταμένο αγώνα «μέχρι να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του» είναι επίκαιρα όσο ποτέ!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή