Η Ηρωίδα Κτηνίατρος που σώζει από τις πρώτες ώρες αθώες ψυχές που έμειναν πίσω.. Reviewed by Momizat on . Τον προσωπικό της αγώνα δίνει και η κτηνίατρος Βασιλική Σταθοπούλου, η οποία βρίσκεται από τις πρώτες ώρες στις περιοχές που κάηκαν, προκειμένου να βοηθήσει τα Τον προσωπικό της αγώνα δίνει και η κτηνίατρος Βασιλική Σταθοπούλου, η οποία βρίσκεται από τις πρώτες ώρες στις περιοχές που κάηκαν, προκειμένου να βοηθήσει τα Rating: 0

Η Ηρωίδα Κτηνίατρος που σώζει από τις πρώτες ώρες αθώες ψυχές που έμειναν πίσω..

Η Ηρωίδα Κτηνίατρος που σώζει από τις πρώτες ώρες αθώες ψυχές που έμειναν πίσω..

Τον προσωπικό της αγώνα δίνει και η κτηνίατρος Βασιλική Σταθοπούλου, η οποία βρίσκεται από τις πρώτες ώρες στις περιοχές που κάηκαν, προκειμένου να βοηθήσει τα ζώα που έμειναν πίσω.

Με τη φωτιά να μην έχει αφήσει τίποτα στο πέρασμά της, άνθρωποι, ζώα, δάσος και σπίτια χάθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη και μετρώντας πλέον τις πληγές, κάποιοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook σε ένα κείμενο που ξεχειλίζει από ευαισθησία η κτηνίατρος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ακούω συνέχεια αυτές τις ημέρες ότι χάθηκαν άνθρωποι και περιουσίες, γεγονός που πιο τραγικό δεν υπάρχει, και εμείς ασχολούμαστε με τις κτηνιατρικές αποστολές παροχής πρώτων βοηθειών για τα ζώα, ως αυτο να ήταν ήσσονος σημασίας. Η ενσυναίσθηση, βασικός συστατικός πυλώνας της συναισθηματικής νοημοσύνης, είναι η ικανότητα κατανόησης και ταύτισης με τα συναισθήματα των άλλων. Είναι δηλαδή η μοναδική αυτή ικανότητά μας να συμπάσχουμε, να δείχνουμε συμπόνια, να χαρακτηριζόμαστε πιο «άνθρωποι». Η ενσυναίσθηση δεν κάνει διακρίσεις, δεν έχει δυναμόμετρο, δεν κατευθύνεται μόνο στην απώλεια περιουσίας ή ανθρώπινου δυναμικού. Οι άνθρωποι που τη διαθέτουν, οι συναισθηματικά δηλαδή νοήμονες τη διοχετεύουν ισομερώς σε ανθρώπους και ζώα.Η αλεξιθυμία, η απουσία συναισθημάτων, επίσης δεν είναι επιλεκτική. Δεν συμπάσχεις μόνο με τον ανθρώπινο πόνο, αλλά όχι με αυτόν των ζώων. Ούτε το αντίστροφο. Από την αποστολή παροχής πρώτων βοηθειών σε πληγέντες σκύλους στην Κινέτα»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή