Η “θαυμαστή Μπαλωματού” από την Καρδίτσα στον μύλο Ματσόπουλου Reviewed by Momizat on . Η Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Όψεις παρουσιάζει την Λαική Κωμωδία του Federico Garcia Lorca “ H Θαυμαστή Μπαλωματού ” το Σάββατο 10 Μαίου 2014 και ώρα 9.00 μ.μ. Η Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Όψεις παρουσιάζει την Λαική Κωμωδία του Federico Garcia Lorca “ H Θαυμαστή Μπαλωματού ” το Σάββατο 10 Μαίου 2014 και ώρα 9.00 μ.μ. Rating: 0

Η “θαυμαστή Μπαλωματού” από την Καρδίτσα στον μύλο Ματσόπουλου

Η “θαυμαστή Μπαλωματού” από την Καρδίτσα στον μύλο Ματσόπουλου

Η Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Όψεις παρουσιάζει την Λαική Κωμωδία του Federico Garcia Lorca “ H Θαυμαστή Μπαλωματού ” το Σάββατο 10 Μαίου 2014 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων (Μύλος Ματσόπουλου) σε Σκηνοθεσία Παύλου Βησσαρίου, με τη Βάσω Μακρή στον ομώνυμο ρόλο και τον Ανδρέα Ανδρεόπουλο στο ρόλο του Μπαλωματή.

Το έργο μας μεταφέρει στην Ισπανία όπου ξετυλίγεται η ιστορία ενός Μπαλωματή ηλικιωμένου άντρα που παντρεύεται τη Θαυμαστή Μπαλωματούλα που είναι νεότερή του με συνοικέσιο που κάνει η αδερφή του. Ο αταίριαστος γάμος τους συναντά προβλήματα από τον πρώτο καιρό, τα οποία επιβαρύνονται συνεχώς από την παρέμβαση της γειτονιάς, με κακίες, ζήλειες, κουτσομπολιά και ίντριγκες.

Ο Μπαλωματής εγκαταλείπει τη γυναίκα του για τέσσερεις μήνες, αλλά με την επιστροφή του, το ζευγάρι ξανασμίγει και συνειδητοποιεί ότι το ενώνει μια βαθιά αγάπη. Ο Λόρκα, πιστεύοντας στη δύναμη και την ομορφιά του λαϊκού θεάτρου, μιλά για τα ήθη και έθιμα του λαού, αλλά και για την πανανθρώπινη αξία της αγάπης.

Η ατμοσφαιρική σκηνοθεσία εμπλουτίζεται από ποιητικά σκηνογραφικά στοιχεία και παρουσιάζεται ως ένα θεατρικό παραμύθι, με κοστούμια εποχής με τραγούδια, χορευτικές σκηνές και στοιχεία από την Comedia.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Παύλος Βησσαρίου-Σωτηρία Χρυσικοπούλου-Μαρία Αντάρα-Νάνσυ Καρρά-Ερμιόνη Κυριαζή. Κατασκευή Σκηνικών: Β. Σιώκας- Ζωγραφική Σκηνικών: Χ. Μακρής-Μουσική: Γ. Σαπάκας -Χορογραφίες: Α. Καραπάνου-Φωτογραφίες: Κώστας Κορκόντζελος- Εκτύπωση Φωτογραφιών: Φώς & Γραφή: Θ.& Μ. Στεργιόπουλος- Ήχος-Φώτα: Λάμπρος Ταμπάκης .

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 8 ευρώ και 5 ευρώ για Άνεργους και Μαθητικά.

mpalwmatou2 mpalwmatou1

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή