Η θηριωδία του Ισραήλ Reviewed by Momizat on . Λένε πως η ιστορία διδάσκει και νουθετεί. Λένε επίσης, πως η ιστορική συνείδηση και εθνική αυτογνωσία ενός λαού, επηρεάζουν σημαντικά τις ενέργειές του σε συγκε Λένε πως η ιστορία διδάσκει και νουθετεί. Λένε επίσης, πως η ιστορική συνείδηση και εθνική αυτογνωσία ενός λαού, επηρεάζουν σημαντικά τις ενέργειές του σε συγκε Rating: 0

Η θηριωδία του Ισραήλ

Η θηριωδία του Ισραήλ

Λένε πως η ιστορία διδάσκει και νουθετεί. Λένε επίσης, πως η ιστορική συνείδηση και εθνική αυτογνωσία ενός λαού, επηρεάζουν σημαντικά τις ενέργειές του σε συγκεκριμένες καταστάσεις και του εξασφαλίζουν υπεύθυνη συμπεριφορά, απέναντι σ’ άλλους γειτονικούς λαούς. Στην περίπτωση του Ισραήλ, δυστυχώς, δεν ισχύει τίποτα απ’ αυτά. Χωρίς ίχνος σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, εγκληματεί διαρκώς εναντίον των Παλαιστινίων από το 1948 μέχρι σήμερα, αφού αναδείχθηκε σε κράτος τρομοκράτης της Μ. Ανατολής.

Σίγουρα τρίζουν τα κόκαλα εκατομμυρίων Εβραίων, θυμάτων της φασιστικής Γερμανίας στους θαλάμους αερίων και τα κρεματόρια, αφού οι επίγονοί τους εζήλωσαν τις μεθόδους των Χιτλερικών καθαρμάτων και σκορπούν το θάνατο και την οδύνη στην πολύπαθη και ανυπεράσπιστη Παλαιστίνη, που αντιστέκεται μονάχη κι αβοήθητη, αφημένη στη μοίρα της απ’ τους θεούς κι απ’ τους ανθρώπους. Ξανά λοιπόν, μάρτυρες της ναζιστικής βαρβαρότητας των Ισραηλινών, που ολοφάνερα διαπράττουν γενοκτονία σε βάρος ενός λαού. Και οι λαλίστατοι τιμητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της δημοκρατίας, τιμωροί της τρομοκρατίας και των εγκληματιών πολέμου, σιωπούν και κωφεύουν ένοχα. Αυτοί που ηλιθίως και ανοήτως επιχειρηματολογούσαν περί …ανθρωπιστικού πολέμου, έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και κρατάνε τις ίσες αποστάσεις.

Ο πολύς αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των εξωτερικών, κ. Βενιζέλος, υπολογίζοντας πρωτίστως το πολιτικό του μέλλον, που εξαρτάται εν πολλοίς κι απ’ τα οικονομικά κέντρα και συμφέροντα της Ευρώπης και Αμερικής, και μη τολμώντας να δυσαρεστήσει τα αφεντικά, ευθυγραμμίζεται μαζί τους, «παρακολουθεί», «ανησυχεί» και καταδικάζει τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται»!! Γι’ αυτή του τη στάση, το ελάχιστο που μπορώ να κάνω ως ‘Έλληνας πολίτης απέναντι στα θύματα της Γάζας και κυρίως τα αθώα παιδάκια, είναι να δείξω απέραντη περιφρόνηση στο πρόσωπό του και να ντρέπομαι γιατί εκπροσωπεί τη χώρα μας στο εξωτερικό. Ντροπή του!!!

Την ώρα λοιπόν, που οι Ισραηλινοί χτυπάνε αδιάκριτα και ανελέητα στην πυκνοκατοικημένη Γάζα και τα εγκλήματα πολέμου κάνουν το γύρο του κόσμου, πού είναι η διανόηση όλου του πλανήτη; Πού είναι οι δημοκράτες, οι σοσιαλιστές, οι οικολόγοι, οι πράσινοι, οι κομμουνιστές,; Πού είναι οι αδελφοί Άραβες; Πού είναι η Σοσιαλιστική Διεθνής με αντιπρόεδρο (αλίμονο), τον… υπουργό άμυνας του Ισραήλ; Πού είμαστε όλοι εμείς ως κοινωνία; Θα αποδεχτούμε κι άλλους ανθρωπιστικούς πολέμους; Τόση εξοικείωση με γεγονότα, απίστευτης βαρβαρότητας, απεχθή κι απάνθρωπα, που προοιωνίζονται ζοφερό το μέλλον της ανθρωπότητας;

Γιατί τα όσα συμβαίνουν τώρα στην Παλαιστίνη, δεν τονίζουν μόνο την Ευρωπαϊκή ξευτίλα και την κατάρρευση του ΟΗΕ, με γ.γ. κάποιο ανδρείκελο των Αμερικανών, αλλά κυρίως την πολιτισμική μας υστέρηση. Κι αυτό πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί έρχονται και χειρότερα.

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

Υ.Γ. 1 Η καταδίκη των ισραηλινών εγκλημάτων, δεν είναι αντισημιτισμός, όπως δεν είναι αντικομουνισμός η κριτική στην πολιτική του ΚΚΕ. Ούτε βέβαια η κατάκριση ανήθικων ρασοφόρων δηλώνει εχθρότητα προς την ορθοδοξία. Αυτό το υποκριτικό στερεότυπο πρέπει να σταματήσει.

Υ.Γ. 2 ΑmosOz: Νισάφι πια….

Σχόλια (1)

  • Δήμος

    Δεν θα σου πω για τους άλλους ουτε που με νοιαζει… Αν θες να δεις τους κομμουνιστες κατεβα και συ στις πορείες τους…. Και μην ξεχνας τον Αυγουστο του 2012 και τις συναντησεις που ειχε ο Περες στην Αθηνα…Ελεος το φαρμακι καποιων σταζει οπου ναναι….

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή