"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Η Ιστορία του «ΠΕΤΡΩΤΟΥ» στο επίκεντρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αρκετές άγνωστες πτυχές της Ιστορίας του Πετρωτού αναμένεται να παρουσιαστούν σε μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην πλατεία του χωριού το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα. 

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Μορφωτικό Σύλλογο Πετρωτού «Άγιος Γεώργιος» και έχει θέμα: «ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ».

Θα παρουσιαστούν ιστορικά στοιχεία του Πετρωτού, μιας περιοχής με πλούτο ιστορίας και αρχαιολογικών ευρημάτων, όπως αναδείχτηκαν από τις ανασκαφές που διεξήχθησαν τα τελευταία έτη στην θέση «Ασβεσταριά».

Η Ιστορία του «ΠΕΤΡΩΤΟΥ» στο επίκεντρο

 

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

  1. Ο κ.  Κώστας Σπανός, Ιστορικός – ερευνητής , Εκδότης  του Θεσσαλικού Ημερολογίου ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα «Ιστορικά  Στοιχεία για το Πετρωτό (1454/1455 έως το 1820)».
  2. Η  Δρ. Αφροδίτη Α. Πασαλή, Αρχιτέκτων-Μηχανικός, Δρ. Ιστορίας Αρχιτεκτονικής, Καθηγήτρια ΤΕΙ Θεσσαλίας, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ (Τρίκαλα) η οποία θα αναφερθεί στο θέμα «Ο Ναός του Αγίου Αθανασίου Πετρωτού Τρικάλων.», (αρχιτεκτονική, τυπολογία, μορφολογία, οικοδομική τεχνική, αρχιτεκτονικά παράλληλα, τέμπλο, τοιχογραφίες).
  3. Η κα. Μαρία  Βαϊοπούλου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας), η οποία θα παρουσιάσει το θέμα «Ανασκαφικές αρχαιολογικές έρευνες στην θέση «Ασβεσταριά» του ΔΔ Πετρωτού ΠΕ Τρικάλων, πρώτα συμπεράσματα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης