Η “κίνηση των τριών” που αλλάζει τα δεδομένα στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Νέα δεδομένα στα των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών, με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις, σηματοδοτεί η συνέντευξη Τύπου της Τρίτης 22 Απριλίου. Σε αυτή, Νέα δεδομένα στα των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών, με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις, σηματοδοτεί η συνέντευξη Τύπου της Τρίτης 22 Απριλίου. Σε αυτή, Rating: 0

Η “κίνηση των τριών” που αλλάζει τα δεδομένα στα Τρίκαλα

Η “κίνηση των τριών” που αλλάζει τα δεδομένα στα Τρίκαλα

Νέα δεδομένα στα των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών, με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις, σηματοδοτεί η συνέντευξη Τύπου της Τρίτης 22 Απριλίου. Σε αυτή, (στις 13.00 στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ), τρία στελέχη της αριστεράς στα Τρίκαλα θα αναφερθούν στο θέμα «Η τοποθέτησή μας στις εκλογές του Μαΐου».
Ποιοι, όμως, θα παραχωρήσουν τη συνέντευξη Τύπου; Οι Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Γιώργος Παπασίμος και Θεόδωρος Σπαθής. Δηλαδή, το μισό ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ στις βουλευτικές εκλογές του 2012…

Πλην του κ. Παπασίμου, ο οποίος δεν ήταν μέλος του κόμματος, οι άλλοι δύο, με την ηχηρή τους αποχώρηση, επέφεραν πλήγμα στο προφίλ του, στη γενέτειρα του προέδρου. Βεβαίως, και ο Γ. Κεμανίδης αποχώρησε, αλλά σε επίπεδο δημοτικών εκλογών στηρίζει την προηγούμενη επιλογή της ΔΗΜΑΡ, διά της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του Χρ. Λάππα.

Οι άλλοι δύο όμως, μαζί με τον Γ. Παπασίμο, τι θα πράξουν; Μια πρόγευση είχαμε δώσει 45 ημερών (εδώ). Τότε, γράφαμε: «Εκπληξη αποτέλεσε για πολλούς η παρουσία του Θανάση Ζαχαρόπουλου στη χθεσινή εκδήλωση για την “τοπική αυτοδιοίκηση αριστερά”, με ομιλητές του Ηρώ Διώτη και Δημήτρη Παπαθανασίου». Και καταλήγαμε στο ότι επρόκειτο για «φανερή συμπόρευση σε έναν βαθμό, με το αυτοδιοικητικό – σε πρώτη φάση – εγχείρημα της ανόδου της αριστεράς στην εξουσία».
Ουσιαστικά, στη συνέντευξη θα δοθούν εξηγήσεις για το πώς θα γίνει – γίνεται ήδη, λένε οι πληροφορίες – αυτή η συμπόρευση και τι ουσιαστικά σημαίνει η «στροφή», σε μια πορεία που σηματοδοτεί την ενεργοποίηση κοινωνικών δυνάμεων που θα συμμαχούν για την κυβέρνηση της αριστεράς.

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή