Η καταστροφική επταετής θητεία του κ. Παπαστεργίου στο δήμο Τρικκαίων Reviewed by Momizat on . Γράφει ο Βαγγέλης Σαμαράς Ήταν το 2014 όταν το κλίμα της εποχής καλούσε τους πολίτες να εμπιστευτούν τη γενιά των σαραντάρηδων που ο κ. Παπαστεργίου πέτυχε την Γράφει ο Βαγγέλης Σαμαράς Ήταν το 2014 όταν το κλίμα της εποχής καλούσε τους πολίτες να εμπιστευτούν τη γενιά των σαραντάρηδων που ο κ. Παπαστεργίου πέτυχε την Rating: 0

Η καταστροφική επταετής θητεία του κ. Παπαστεργίου στο δήμο Τρικκαίων

Η καταστροφική επταετής θητεία του κ. Παπαστεργίου στο δήμο Τρικκαίων

Γράφει ο Βαγγέλης Σαμαράς

Ήταν το 2014 όταν το κλίμα της εποχής καλούσε τους πολίτες να εμπιστευτούν τη γενιά των σαραντάρηδων που ο κ. Παπαστεργίου πέτυχε την εκλογή του στο δημαρχιακό θώκο με συνθήματα τύπου <<τα έργα δεν θέλουν χρήματα αλλά φαντασία >>.

     Επτά χρόνια μετά τελικά …..όλα θέλουν χρήματα και καθόλου φαντασία. Δέσμευσε δύο φορές τους λογαριασμούς δημοτών και διέγραψε επίσης δύο φορές τα χρέη του δήμου προς επιχειρηματίες.

Ξεκινά σε λίγες ημέρες την ελεγχόμενη στάθμευση προσδοκώντας καθαρά έσοδα πάνω από 700.000 ευρώ για το δήμο  έχοντας ήδη στην επταετή θητεία καταργήσει πολλές θέσεις στάθμευσης χωρίς τη παράλληλη δημιουργία ενός νέου πάρκινγκ παρά τις κατά καιρούς φωτοβολίδες για κατασκευή νέου στη πλατεία του ΚΤΕΛ.

Προβαίνει σε αμφιβόλου χρησιμότητας αγορές δημοτικών οχημάτων όπως οι τεράστιες μηχανές μεγάλου κυβισμού της δημοτικής αστυνομίας , δεν ανανέωσε καθόλου τον εξοπλισμό των οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας με αποτέλεσμα να έχουμε μέχρι και την αποκόλληση της βαρέλας από απορριμματοφόρο το 2020 και επέτρεψε ακόμη στο e-trikala πέραν των άλλων αγορών νέων οχημάτων να αγοράσει και ένα βάν 3+3+3+ θέσεων που στη βασική του έκδοση κοστίζει 26,000 ευρώ.

Αντίθετα, αν και λάτρης της ηλεκτροκίνησης κανένα όχημα ηλεκτρικό δεν έχει αγοραστεί όπως έχουν κάνει πλείστοι άλλοι δήμοι της χώρας.         Κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του το 2014 είχε δώσει στη δημοσιότητα έρευνα που έδειχνε τη μη ικανοποίηση των πολιτών στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και σήμερα κυβερνά λέγοντας ότι λακκούβες πάντα θα υπάρχουν και για την έλλειψη καθαριότητας φταίνε οι πολίτες που πετούν σκουπίδια.

Απειλεί με πρόστιμα ιδιοκτήτες ακαθάριστων οικοπέδων την ίδια ώρα που δημοτικά οικόπεδα έχουν μετατραπεί σε ζούγκλα. Το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του δήμου ( 2431020000) που είναι απλή συνέχεια του προγράμματος <<Δημοσθένης>> δεν δίδει έντυπες αποδείξεις των αιτημάτων των πολιτών όπως όμως έκανε το πρόγραμμα <<Δημοσθένης>> με αποτέλεσμα ο πολίτης να μη μπορεί να αποδείξει το χρόνο της επίλυσης ή μη του προβλήματος του. Έχει αφήσει αρκετά χωριά χωρίς παιδικές χαρές καθώς αυτές που υποσχέθηκε από τον Ιούνιο του 2018 ακόμη δεν έχουν κατασκευαστεί.

     Καμιά νέα προοπτική δεν έδωσε στη πόλη καθώς ακόμη και το brand name που είχαμε σαν πόλη στη πώληση φορτηγών δεν έχει εκμεταλλευτεί. Φυσικά, το σχέδιο για BI.ΠΑ σε μια πόλη που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας δεν υπάρχει όπως και καμιά στήριξη των επιχειρήσεων σε κανένα τομέα. Ακόμη , και τους μήνες της πανδημίας επιχειρήσεις που ήταν κλειστές ή σχεδόν κλειστές πληρώνανε κανονικά τα δημοτικά τέλη καθαριότητας όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι κλειστή επιχείρηση δε ρυπαίνει.  

Φτάσαμε σαν πόλη να μετράμε 10418 άνεργους , 2620 δικαιούχους του προγράμματος σίτισης ΤΕΒΑ και  600 που σιτίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

    Κατάφερε να έρθει πολλές φορές σε αντιδικία με τους δημότες χάνοντας τελικά τη κατασκευή του νέου σχολείου στη Πλατεία Βουβής αλλά και τη διαμάχη με τους ταξιτζήδες για τις πιάτσες των ΤΑΧΙ. Απεμπολήσαμε τη προεδρία στο διοικητικό συμβούλιο του  Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια και ήρθαμε σε συγκρούσεις με συλλόγους που παραδοσιακά νοιάζονται για αυτά όπως ο σύλλογος <<Πολίτες Υπέρ Ρεμάτων>>.    

Κερδίσαμε επάξια τη θέση της τελευταίας θέσης στη Θεσσαλία στην αξιοποίηση των ΣΒΑΚ καθώς 4 και πλέον χρόνια τα βλέπουμε μόνο σε μακέτες αλλά και το μοναδικό έργο της Λαϊκής Αγοράς  στερείται θέσεων στάθμευσης επαγγελματιών , επισκεπτών αλλά κυρίως ΑΜΕΑ.

Το έργο δε της μονάδας ημερήσιας φροντίδας παιδιών με αναπηρία για το οποίο ενημερώθηκε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 και με αρκετή ανυπομονησία περιμένει η κοινωνία μετά τη δωρεά του Μπάμπη και τη Γιάννα Δεληλίγκα ακόμη παραμένει στις καλένδες.

      Όλα τα παραπάνω είναι συνδυασμός ανακούφισης και προοπτικής της κοινωνίας σε μια παράλληλη οδό με τη δημιουργία θέσεων εργασίας που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

       Δυστυχώς, ο δήμος Τρικκαίων έχει πάρει και ακολουθεί με ευλάβεια το δρόμο της πρόσκαιρης δημοσιότητας χωρίς ουσία  τύπου <<στάσεις δροσιάς >> και χαρακτηρισμών τύπου <<έξυπνη πόλη>> την επταετή αυτή διακυβέρνηση του δήμου από το κ. Παπαστεργίου.

Σχόλια (1)

  • Jim Riflevinegar

    Αγαπητέ κ. Βαγγέλη Σαμαρά.
    Γράψτε, εάν θέλετε δύο ή έστω ένα, θετικά που έκανε ο νυν Δήμαρχος μας και σας υποσχόμεθα ότι θα είμεθα μαζί σας.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή