"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Η Κατερίνα Παπακώστα για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού η τρικαλινή βουλευτής κ. Κατερίνα Παπακώστα αναφέρει τα εξής:

“Ο τακτικός έλεγχος και η πρόληψη είναι το σημαντικότερο όπλο στην μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Η 25η Οκτωβρίου, όπως και ολόκληρος ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση για τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού. Έναν αγώνα που μπορούμε αναμφίβολα να κερδίσουμε, με σύμμαχό μας τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Πλέον, ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται σε ποσοστό 100%, εάν διαγνωστεί έγκαιρα. Επομένως, ο έλεγχος είναι το σημαντικότερο και το πιο πολύτιμο όπλο στα χέρια μας και δεν θα πρέπει να αγνοείται από καμία μας.

Η πρόληψη είναι το κλειδί και θα πρέπει, μέσω της ευαισθητοποίησης από την πολιτεία, αλλά και της ενημέρωσης από τους ιατρούς, να αυξάνεται το ποσοστό πρώιμης διάγνωσης της ασθένειας στην χώρα μας. Γνωρίζουμε, πωςη πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, γι΄ αυτό δεν πρέπει να παραλείπουμε τον προληπτικό μας έλεγχο, όσο τακτικά προτείνουν οι ιατροί.

Στεκόμαστε στο πλάι όλων των γυναικών που μάχονται με τον καρκίνο του μαστού, με όλες εκείνες που έδωσαν ή δίνουν ένα σκληρό αγώνα επιβίωσης, που ήρθαν αντιμέτωπες με τον φόβο και δεν τα παράτησαν… Είστε μαχήτριες και μας δίνεται μαθήματα ζωής!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης