"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Η Κατερίνα Σολδάτου χορεύει στον αέρα των Μετεώρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

«Καθημερινά βρίσκω ερεθίσματα γύρω μου που με ωθούν σε νέες καλλιτεχνικές προκλήσεις», μας είπε η Κατερίνα Σολδάτου η οποία έδωσε ακόμα μία μοναδική χορευτική παράσταση. Αυτή τη φορά έκανε κάτι ριψοκίνδυνο καθώς ήταν κρεμασμένη από υψόμετρο 250 μέτρων στους βράχους των Μετεώρων.

https://youtu.be/Jm9CvaaV11I?t=4

 Η Κατερίνα που είναι εκπαιδεύτρια, χορογράφος και performer εναέριου χορού μίλησε στο CNN.gr για το νέο της πρότζεκτ για το οποίο όπως λέει: «Πήραμε μόνο μια γεύση γιατί έπεται συνέχεια που δεν διανοείστε».

«Τα “Μετέωρα” ήταν ότι πιο απαιτητικό και επικίνδυνο έχω επιχειρήσει αλλά συγχρόνως και ένα δυνατό στοίχημα με τον εαυτό μου», μας λέει συγκινημένη.

meteora 1

Πως ξεκίνησαν όλα την ρωτάω: «Ακόμα θυμάμαι το τηλεφώνημα που μου έκαναν ο (Billy) Βασίλης Θεοδώρου (co producer & master riger) και η (Anouk) Άννα Οικονόμου (producer & director).

Billy:«Κατερίνα θέλω να σε ασφαλίσω σε μεγάλο υψόμετρο σε πρότζεκτ στα Μετέωρα»

Αννα:«θα γίνεις η μούσα μου;»

«Μια ημέρα πριν το πρότζεκτ ο Βilly ανέβασε δυο σακίδια με σχοινιά και υλικά που έπρεπε να στηθούν στις διαδρομές. Έστησε έξτρα πλακέτες με βύσματα και έστησε όλα τα σχοινιά από την κορυφή προς τα κάτω. Για δυο συνεχόμενες μέρες με ανέβαζε από την πίσω μεριά του βράχου (360 μέτρα) και με κατέβαζε από μπροστά στο σημείο όπου έπρεπε να εκτελέσω την εναέρια χορογραφία μου. Την πρώτη μέρα ανεβήκαμε πέντε άνθρωποι. Ο Billy, η Άννα, ο Χρηστός Τσούτσιας (Little Chris) και ο Νίκος Γκάζος. Την δεύτερη μέρα η ασφάλεια μου ο Billy και ο Little Chris σε ρόλο μεγάλου αδελφού», απαντά στην ερώτηση για την προετοιμασία που έκανε.

Όσο αφορά το πως ένιωσε απαντά: «Αιώρηση σε απόλυτο κενό, κάθοδος ανάμεσα σε στενά βράχια και το απόλυτο κρύο με γέμισαν με ανάμεικτα συναισθήματα. Δέος και Φόβος σε μορφή πρωτόγνωρη για μένα».

 

Η Κατερίνα Σολδάτου και το «Aerial Greece – Greece has soul».

 

«Η ιδέα του “Aerial Greece – Greece has soul” γεννήθηκε πριν μερικά χρόνια και με αφορμή μια επίσκεψή μου στη Σέριφο, όπου η γαλήνη και η ομορφιά του τοπίου με έκαναν να νιώσω πόσο λίγο προβάλλονται οι τα φυσικά χαρίσματα της πατρίδας μας, που σε συνδυασμό με την ιστορία και τον πολιτισμό μας, αποτελούν ένα εξαιρετικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα παγκοσμίως», απαντά η Κατερίνα στην ερώτηση για το πώς γεννήθηκε αυτή της η ιδέα.

Τι θες να δείξεις μέσα από αυτό το πρότζεκτ ρωτάω: «Επιδιώκει να προβάλλει διάφορα σημεία ιδιαιτέρου κάλλους μέσω της χορευτικής άσκησης στον αέρα με πανί, κάτι που πρώτη η σχολή μας έφερε στην Ελλάδα.

Capture

(Πηγή: Μάριος Θεολόγης)

Εκδηλώσεις και συμμετοχές της Κατερίνας Σολδάτου

•Στη Λευκάδα, όπου ήρθαν πολλοί performers από όλον τον κόσμο και έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις της ετήσιας γιορτής του Νησιού. Ο εναέριος χορός ίσως ήταν μια διαφορετική γεύση σε όλο το πρόγραμμα.

•Στην Καβάλα “air-sea show” αποτέλεσε μια φαντασμαγορική επίδειξη δεξιοτήτων με αεροπλάνα και ελικόπτερα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η συμμετοχή του Aerial είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, ιδιαιτέρως σε σκηνές όπου ο εναέριος χορός συνοδεύεται από καβαλιέρο μέσα σε ελικόπτερο.

•Στο “Kavala city run” (βραδινός δρόμος αντοχής), η πόλη γέμισε με κόσμο που επισκέφθηκε την πόλη και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το Aerial Dance στο κέντρο της πόλης.

•Στη Σαντορίνη αναδείχθηκαν η ομορφιά του νησιού και η περιβαλλοντολογική του αξία, αφού ο εναέριος χορός πάνω από ιστιοπλοϊκό με φόντο τη θάλασσα και τα βράχια εναλλασσόταν με εικόνες από το ηφαίστειο και τα υψώματα του νησιού

•Συνεργασία με την πρώτη ομάδα Rope Jumping στην Ελλάδα σε ιστορικής σημασίας τοποθεσία Χάος στο Λαύριο.

• Η αγάπη μου για τη φύση με έφερε στο “πάντρεμα” του αέρα με το νερό και τη Γη.

-Βίντεο πρότζεκτ στην Πάρνηθα με μουσική που μου δόθηκε από γνωστό μουσικό συγκρότημα για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση (δάσος μετά τις φωτιές).

– Underwater project στην Κακιά θάλασσα με ιστορική ανάδρομη και μύθο.

https://www.youtube.com/watch?v=WXUO-rsy0k4

• Τα “Μετέωρα”, με τη φοβερή μορφολογία και δύναμη που εκπέμπουν, στο πλαίσιο ενός πολύ μεγαλύτερου πρότζεκτ που δεν ανακοινώνεται ακόμα, πετύχαμε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα ακόμα και για επαγγελματίες ορειβάτες, σκαρφαλώνοντας σε ύψος που δεν θέλω σήμερα να το σκέπτομαι.

* Για το βίντεο Paradise Lost – Aerial Dance – Base Jump – Meteora – 250 meter Cliff, συνεργάστηκαν οι: 

Director-Cinematographer: Anna Economou
Performer: Katerina Soldatou
Co Producer & Master Riger: Vassili Theodorou
Cinematographer: Koumou Tsou Christos Tsoutsias
Aerial Cinematographer: Spiros Badios
Riger: Nikos Gazos
Supporting Super team: Christina Ntrou, Christina Xypolytou

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης