"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Η κεντρική πλατεία Τρικάλων και «το μαύρο της το χάλι»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ως πότε;

Μετά από δύο χρόνια μυστηρίου, η κεντρική πλατεία Τρικάλων, συνεχίζει να παραμένει ερμητικά και εκνευριστικά κλειστή, χωρίς καμία ενημέρωση ή επιγραφή που να ενημερώνει  για το αν και πότε θα παραδοθεί εκ νέου στους πολίτες.

Ως κεντρική πλατεία είναι σήμα κατατεθέν, στέκι, σημείο συνάντησης, εμπορικό κέντρο, είναι ένας χώρος συναισθηματικός και έντονος, όπως η κεντρική πλατεία κάθε πόλης…

Για δύο χρόνια η καρδιά της πόλης δεν χτυπά κανονικά, λόγω γραφειοκρατίας, καθυστερήσεων, ελέγχων από συμβούλια και επιτροπές…

Τρανή απόδειξη του παραλογισμού.

Η υπόθεση της πλατείας Τρικάλων όπως έχει εξελιχθεί εκθέτει τον Δήμο ανεπανόρθωτα.

Αποτελεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα για τις γύρω επιχειρήσεις, ασέβεια και απρέπεια απέναντι στους πολίτες αλλά και απέναντι στους επισκέπτες της πόλης.

Οι πολίτες βαρέθηκαν αυτό «το μαύρο χάλι», αυτή τη στασιμότητα, τη μιζέρια και την υποβάθμιση αυτού του έργου και ζητούν απλά… να φτιαχτεί η πλατεία.

Η τόση αναμονή θα αξίζει τον κόπο άραγε ή θα έχουμε άλλες γκρίνιες μετά;

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επιτρέψτε μου μία μικρή παρέμβαση στο τίτλο του άρθρου σας, φιλολογικού ενδιαφέροντος, που μάλλον αποκαθιστά το ακριβές και κατ΄ επέκτασιν την αλήθεια.
  Η κεντρική πλατεία Τρικάλων και «το μαύρο ΜΑΣ το χάλι». Μία κτητική αντωνυμία λοιπόν, αλλάζει όλο το νόημα και ίσως προβληματίσει διαφορετικά. Ως γνωστόν η πλατεία, αυτή καθαυτή, δεν φταίει για κάτι. Μάλλον άλλοι φταίνε.
  Δημήτριος Τουφεξίδης.

   • Φίλτατε, καλησπέρα. Τους ”ΤΟΥΣ” τους δημιουργούμε ΕΜΕΙΣ, ή τουλάχιστον το 60%. Οπότε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, φέρουμε αναλογικώς κάποια ευθύνη. Τέλος πάντων, ευελπιστώ να την προλάβουμε την πλατεία. Ακόμα τούτη η Άνοιξη κλπ.

 2. Εγώ είμαι σίγουρη ότι όταν με το καλό φτιαχτεί και παραδωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα την ξανασκάψουν.
  Δεν μπορεί, ένα συνεργείο του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΤ , του Δήμου….όλο και κάποιο έργο θα κάνει, όπως με τους δρόμους, ξέρουν αυτοί….

 3. Φτιάξτε δύο αγάλματα στην πλατεία. Ένα του Παπαστεργίου και ένα του εργολάβου.
  Στη θέση του Νικολάκη να στήσετε το άγαλμα του Νίκου Σακκά.

 4. Εγώ έχω να κάνω καί άλλη μια ερώτηση….
  Ξοδεψανε/με τόσα χρήματα, συν την καθυστέρηση και θα κρατήσουμε τα παλιά τα πλακάκια;

 5. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο Δήμος κατέστρεψε την κεντρική πλατεία χωρίς κανέναν λογο και ότι στην καινούργια της μορφή, αν ολοκληρωθεί κάποια στιγμή, θα είναι πολύ χειρότερη από ο,τι προηγουμένως.

 6. Άστοχες επιλογές!!! Μία πλατεία απο μπετόν, σιντριβάνια και λιμνούλες!!! Χωρίς γοητεία, γραφικότητα, ομορφιά. Ένα σύνολο που δεν συνάδει με το πέριξ αρχιτεκτονικό περιβάλλον!!! Πάντως η μέχρι τώρα εικόνα απαράδεκτη!!! Εγώ πάντως περιμένω ακόμα να μάθω επίσημα, τι ήταν αυτά τα σπουδαία ευρήματα για τα οποία σταμάτησαν τις εργασίες πάνω απο χρόνο!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης